- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- ЗАЩООООООООООООООООООО :(((((((
дай подробности, кво ше праиш, в какво ще се усъвършенстваш..
Няма да влизаш в депресии, гадно е ... после трудно се излиза ...
*меченце*![]()
Аз ще ти говоря тихо,
да ме чуеш само ти.
За мъничко до мен се спри.
Мерси, Анимечка
Мачок, отивам по Еразъм да уча там. Кандидатствах и ме приеха в Business Information Systems с профил Game Design. До юни ще съм там, януари заминавам. Ще живея в студентския град Tampere и като цяло имам 3 дисциплини:
- Game design and production (идеите, процесите на разработка, елементите, анализа и т.н.)
- Game development (браузърни, конзолни и мобилни игри, енджини, графики и анимация, звукови ефекти)
- Game Project (проект)
Изпитите са в средата и в края на семестъра.
Стипендия ми отпускат от ЕС в размер от около 370 евро на месец, от мен зависи как ги използвам. Останалото си го донаждам сам, ама не е много.
Общежитията са като хотели, буквално. 250 евро месечно, но вътре има постоянно отопление, отделна стая за всеки, обща кухня, хубави баня и кенеф. Като цяло си е доста лукс, няма нищо общо с българските студентски общежития.
Храната е 2.50 евро на ядене със студентска карта. Не ми е ясно обаче какво включва.
Тези хора са супер организирани, нищо общо няма с българското образование. Всички компютри са ми свободни за ползване, стига да няма лекция. Интернет безплатен навсякъде.
Уникално си е![]()
Първоначално написано от NaOH
По Еразъм имаме шведка с Балканистика.Много й харесва у нас. Също така някакви китайци или каквито са там с дръпнатите очи.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Не знам чужденците кво го биха дървили тук, освен да пият като насрани![]()
И аз да получавах парички от страна с добра икономика, бих си живяла добре у нас.Имаме условията, но не и финансите.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
ЕС праща парите, а не държавата. В България няма нито условия, нито финанси за кадърно обучение. Ти продължавай да се заблуждаваш, че образованието ни става за нещо, не е мой проблем.
Първоначално написано от NaOH
Казах да ми идват на мен от вън. Говоря за работа. Не за парите, които "наливат" в държавата ни.![]()
И за какво да се заблуждавам?Никога не съм смятала твърденията ти.
Както виждаш, всички се изнасяме навън.
![]()
Не си ги смятала -- в смисъл? Тук просто е шит.
Насьо, що си мислиш, че трябва "дупе да ми е яко"? Тва че ти си си свикнал да си чешеш гъза, не значи, че всички са мамини дечица като теб.
Щото не е като да идеш на екскурзия, бая зубкане те чака![]()