.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Комплименти?

Е,лесно ли правите комплименти?
    ... на жена - че е хубава (по-хубава от вас ), на на съученик, че е по-кадърен, изобщо на човек, който усещате, че ви превъзхожда. Като се вгледате - кое надделява - завистта (заради нея си премълчавате комплимента или търсите кусури на човека) или това да признаете, че не ви бива във всичко, че има и по-добри и да го признаете гласно?

Аз лично се учих да правя комплименти преди години, защото установих, че понякога си премълчавам да кажа нещо хубаво на човека, а от друга страна чакам на мен да ми кажат - пълен егоизъм, начи. Ама сега се научих и като кажа нещо хубаво и ми става и на мене хубаво на душата. Нищо човешко не ни е чуждо.
    .. sometimes we need a little magic!

Голям фен Аватара на DoubleDMG1
    a учил си се да правиш комплименти? ако имаш да казваш нещо го казвай директно , к'вот ш я мотаеш..
    Я все пытался кому-то что-то доказать,
    Но кто употреблял, тот знает: перец умеет ждать.

everybody say: Путки да има

«Алло, мам?»
    «Да, сынок, случилось что-то?»
    «Да, мамуля, мне срочно нужен доктор...»

не обичам да правя комплименти като например 'много си красива днес ' ,защото се чувствам някак ..сякаш и се подмазвам и съм няк'ъв слаб човек,дето тича след задника на конкретното момиче като и поднася всякакви форми на подмазване,придружени с огромно количество баналност и заучени фрази.
    според мен е по-добре ако харесваш даденото момиче да и го покажеш по някакъв начин и тя да го разбере и да видиш,дали ще ти отвърне по същия начин и т.н от колкото директно да и казваш,че е невероятна и още повече,да я поставяш в неудобно положение ако примерно не те харесва и ти всеки ден вървиш по нея и ѝ казваш всевъзможни изтъркани глупости ,а тя не те харесва и т.н и т.н и трябва да те реже,защото вече е очевидно,че ти и ходиш по задника и т.н.
    това е за жена.
    ако е за това да дам комплимент на някой,за това че е по-добър от мен,да,защо не,но не директно да му лижа задника..по-скоро да го поздравя само и нищо друго.

Remember remember the fifth of November
    Gunpowder, treason and plot.
    I see no reason why gunpowder, treason
    Should ever be forgot...

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    you're weird
    i like you

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Казвам на някое момиче, че е красиво или добро или прекрасно или какъвто и да е друг комплимент само ако го мисля. Никога не ги казвам напразно, без да влагам мисъл в това.
    Ако някой разбира повече от мен в нещо, се отнасям към него за помощ и му благодаря съответно. Да му викам, че е умник или нещо подобно е доста безсмислено.

Цитирай Първоначално написано от DoubleDMG1
    имаш да казваш нещо го казвай директно , к'вот ш я мотаеш..
    абсолютно да.
    .. sometimes we need a little magic!

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    не ми е трудно да правя комплименти, напротив даже, искрено хваля и се радвам на по-добрите от мен, но пък се улавям, че не го правя често, защото си мисля, че щом смятам някой за красив, умен, етц, значи той наистина е такъв и го знае, и няма нужда от това да го чува от мен, спестявам си го
    но пък това не е така, защото както и аз обичам комплиментите и за мен не е излишно да ми ги казват и за другите не е ..
    та, старая се да правя комплименти
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

правя комплименти само ако имам полза от това

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Не ми е трудно. Единствената конкуренция са моите страхове и аз самата на себе си. Едно от основните неща, които учи всеки боец е уважение към противника. Който подхожда иначе, му се вижда акъла .

Ядосвам се на глупостта на другите и на себе си, че се връзвам.

Трудно приемам комплименти. Веднъж да ме похвалят и започвам да увъртам колко било зле и такива, което е много грешно. Работя по въпроса да го надделея.

Често съжалявам, че съм направила комплимент или казала добра дума за някого, защото после го тълкуват погрешно или ме подминават.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Лесно ми е и обичам да правя, стига човека да го заслужава. Абсолютно винаги се възхищавам примерно на красиви момичета или на хора направили много и сами в живота си.Но гледам да не прекалявам,защото дори и истина, ако засипеш някой с доста комплименти , го приема като ебавка и се засяга.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Не е задължително комплимента да "признава" превъзходството на другия...не знам защо го спомена, както и завистта.
    Задължително ли е да завиждам, за да си премълча комплимент?
    Задължително ли е, когато направя комплимент...да си "призная", че не ме бива в нещо?
    Според мен звучи абсурдно.

Комплименти правя, да.
    Зависи от много неща... ;д

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Аз като цяло рядко правя истински комплимент на някой.
    n00bs

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Правя изключително рядко и то на хора, които мисля, че заслужават.
    Смисъл, не обичам цялата работа с комплиментите :д
    Всеки ден ми е екзистенциална криза.

Не правя.Те са за подмазвачите.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Ewok
    Правя изключително рядко и то на хора, които мисля, че заслужават.
    Смисъл, не обичам цялата работа с комплиментите :д
    Тоест хубавите думи по мой адрес имат още по-голяма тежест...

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    ами да

Благодарна съм, че в този живот завистта ме е отминала. В смисъл знам какво значи, но досега не съм я изпитала - волно, неволно - по никакъв начин. Когато нещо ме е възхищавало, съм намирала начин да го изразя и никой не го е приемал като нещо грозно. После, за мен разликата между комплимент и констатация е съществена, а аз обикновено констатирам - наистина казаното е оценка, а не комплимент. И никога не съм се чувствала оронена от това, че някой е нещо повече от мен в някакво отношение. Просто го забелязвам и го оценявам, дори ако имам забележки по други въпроси - това не е онова. Толкова!

Научавала съм, че някой за нещо ми завиждал, но още не ми се е случвало да разбера защо. И не е плод на ниска самооценка. Просто не разбирам.
    Oh every time I close my eyes, I see my name in shining lights..

Супер фен Аватара на nyancat

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Често правя комплименти на момичета защото иначе ако правя комплимент на момче ще вземе да си помисли, че го харесвам има ги секвите индивиди. Обичам да си казвам това, което ми е на ума - мисля си, че някой е готин/има готина дрешка и си го казвам, не за да се подмазвам, а така съм си свикнала
    nigga stole my bike

Супер фен Аватара на pitfall
    Град
    Самоков/София
    когато правя комплимент (колега, момче, приятел/ка) винаги съм искрена, естествено и когато нещо не ми харесва - също.
    Аз ще ти говоря тихо,
    да ме чуеш само ти.
    За мъничко до мен се спри.

Голям фен Аватара на HotLife
    Град
    New York
    Много трудно ми се откъсват от сърцето разни добри думи. Трябва да съм в добро настроение или човекът наистина да ги е заслужил.

Banned Мега фен
    ами не знам.. честно казано не съм се замисляла.. като ми дойде от вътре да кажа нещо си го казвам.. няма значение дали е добро или лошо.. ест. понякога премълчавам,но това става по-често за гадните неща.. иначе не ми пречи да кажа на някое момиче,когато нещо ме впечатли в нея .. грим,прическа,маникюр и т.н.

Така треа ве, няма човек който да не му хареса да го похвалят за нещичко.. само няма се уливате, никой не обича гъзолизци
    Дай му на лумпена злоба,
    окъпи глупака във власт,
    пусни го в тъмната доба,
    да раздава правда за нас.

My Blog / Update 22.09.2011

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Чувствам го като подмазване, не мога да се изразявам добре и така си оставам без да съм казала нищо хубаво на никой.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си