.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Hybrid View

Католици и Протестанти

Моля ви да ми дадете отговор на следния въпрос :
    Обяснете основните разлики между католици и протестанти ?
    МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ВИИИ ! Ще остана на изпит по история иначеее .. Благодаря предварително .

Супер фен Аватара на Fiction7577
    Ще останеш на изпит, а сме едва ноември? Уоу.... потърси в Гугъл за точно инфо.

Добре де може да съм преувеличила малко, но просто много ми трябва отговора на този въпрос .. няма точно инфо търсих

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Православието се отделя от Римо-католическата църква през 1054.
    Основната причина за разделянето на двете църкви е приетата от католическата църква промяна на символа на вярата.Същността на поправката е в промяна на догмата за пораждането на светия дух.
    Според православието духа се поражда от Отца, а според католицизма се поражда както от отца така и от сина.
    Това е и основната теологическа разлика м/у православие и католицизъм.В останалото те са принципно еднакви.
    Не така стои въпроса с протестантизма,който възниква като критика на католицизма.
    Основоположник е Мартин Лутър.Неговите 95 тезиса за отсъплението на църквата от вярата са и основата в/у която се развива протестантизма.
    Някои от по съществените различия са следмните:
    Протестантизма отхвърля църковната ерархия,изповедта пред свещенник,поклонение пред икони,литургия,кръстното знамение,Дева Мария е наречена христородица и мн.др.
    Като единствен източник на протестантската теологоия се приема само светото писание,докато при католизизма и православието като източник се признава и светото предание
    Източник
    http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=25010

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

човек, тва е материал за 9. клас, в учебника 100% го има ;д
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си