Или как нашият грим се е изменял през годините,какви етапи,страсти и цветови решения сте имали,как сте се променяли в начина си на гримиране.

Аз започнах плахо,защото баща ми още беше против.
Запознах със спирала от 3лв.,която старателно нанасях на миглите си и се радвах колко големи започнаха да изглеждат,вечерта прилежно е махах и чак тогава виждах баща ми.Престражиш се и си купих черен молив и криво очертавайки цялото си око си мислех "Уау това аз ли съм".За да доизкрася вида си на лошо момиче(вдъхновена от жената котка и какички по филмите ) нанасях обилни черни сенки и си мислих,че изглеждам добре.
Един ден се погледнах в огледало и видях колко изморено ми се чуства лицето с това черно и как след цял ден носене,всичко е размазано и грозно.
Заложих на типичния блондински грим-сини сенки,молив,спирала,но не беше достатъчно.Почнах да слагам розово,лилаво,зелено ,все още от най-евтината козметика,мацах както ми дойде и така.Почнах да чета из разни сайтове различните техники на гримиране-опушен грим,котешко око,вече бях минала периода на изцяло очернено око и вече слагах отгоре и под клепача за обемни мигли.
Познах да си взих по-хубава козметика,почнах да обръщам внимание на наситеността на сенките,оглеждах се за слдки гланцове и ФДТ.
Открих и очната линия с четка и плахо почнах да се очертавам и правех ефекти на издължаване на окото,смесвах няколко цвята сенки и много се радвах колко съм задобряла.Имаше и време на експерименти-зелено око с лилава черта ,но бързо отнима.ВДЪХНОВИХ СЕ и почнах да използвам руж,фдт,коректор,пудра,свет ли сенки,очна линия,спирали,червило и гланц за по-голяма перфектност,но ми писна постоянното мацотене.Сега съм във фаза лек грим(поне за мен) с руж,телесно искрящи сенки и очна линия,тук таме леко нанесен фдт,когато съм с по изморена кожа.