Хронологията на моя опит с грима започва от ранна детска възраст . Като някои други деца обичах да си играя с гримовете на мама, докато един ден не набарах едни ужасно наситени крем сенки които така и не успях да изтрия и мама ме хвана ! Не помня на колко бях честно казано...

Първото ми запознанство с четките за грим беше когато бях на 8, решех си всеки ден веждите с гребенчето за вежди и те станах едни такива буйни.

Първо гримиране с приятелка - бях на 10 години, наклепахме се с руж, спирала, очна линия. Още помня ужаса и болката докато свалях спирала, мислех си, че ще ослепея. На следващия ден цялото ми лице беше пламнало.

Дълго време нямах контакт с грима...

На 13 години си оскубах веждите и тогава интереса към грима се завърна.
Една приятелка ми подари своя фон дьо тен, не го беше ползвала- с 2-3 тона по-тъмен от моята кожа, гъст, в стъклено шишенце. Пълен УЖАС.
Първият ми коректор и гланц, бяха подарък от мама - коректор писалка който изобщо не харесвах и ужасен розов гланц който напълно изхабих.
Първите сенки - черни, като от магазина за левче ;д !

На 14 си купих първият собствен фон дьо тен и спирала, бяха на Манхатън. Имах и един фон дьо тен Голдън Роуз, ужасен си беше.

След около година вече бях добре запозната с козметичните продукти. А на 16 вече си бях експерт .

Определени фази не съм имала, но към ден днешен харесвам по-семплия грим.
От към цветове, първа беше черната фаза (13) , лилавата (14-15), синята (16). С години последваха и други фази /златисти, сребристи, нуд и т.н/.
От към червила и гланцове първата ми фаза беше розовото, добре, че отмина