Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
Цитирай Първоначално написано от RagioL
Аз съм чувал че масоните имат 33 степенна йерархия, до четвърта степен били в синьо, а от 4-та на горе в червено.
Прав си! Йерархичната им система се състой от 33 ранга...Леонардо да Винчи е бил 33 ранг например...

Масонски общества има - това не е тайна, просто не е и нещо, за което някой хора искат да се говори много.

Останалото общо взето си го объркал.
Ранковете са общо три - начинаещи, близки и повелители.
Други начин на разделяне е в градуси
Започва се от 4 градуса и се се стига до 33 градуса. Като колкото по-голям ъгъл, толкова си и по-нависоко в йерархията.
Това за Леонардо са просто спекулации. Не го отхвърлям, но няма никакви сигурни доказателства, че е вярно...

Човек да си представи, че има хора в сянка, които малко или много управляват начина, по който живее не е трудно. Трудното е да го осъзнае и да направи нещо по въпроса. Естествено, че истинските власт-имащи не са Митьо Очите, Бате Бойко или дори Саркузи. Кои са още не ми е напълно понятно.
Това, което знам обаче е че не е това мястото, (този виртуален форум) на което можеш да разбереш.

Идеята, приятели, е да се отделиш от стадото или ако не можеш поне да излезеш най-отпред.