.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    Мега фен
    Град
    <3

Мишлееенца,

трябва ми инфо/материал/статия за убитото от В. Левски българско момче.
    Търсих в гуугъл, но ми излизат някакви мнения на хораа, книги и т.н., а на мен ми трябва нещо като история... нещо разказано.. нещо...
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    аз до колкото знам не е българско момче а си е баш кюрд некъв
    то густо, то пусто

Мега фен Аватара на Claymore
    Град
    София
    прочетох "убитото момче в Левски" и викам ко пак напраиха тия наще
    I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
    -M.B.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Какво е туй момче?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    Град
    <3
    ето това

"А каква е истината за убийството: Да, пронизал е с камата си "едно момче" (Захари Стоянов). В онези времена "момче" са наричали всеки неженен мъж, дори и тридесетгодишен. Но преднамерено се оставя впечатление, че това е 5-6-годишно дете. Гнусно! Едно дете да се нахвърли да защитава господаря си?! Според изследвания ратаят е бил на ненавършени 18 години. На тази възраст 12 години по-късно "деца" обръщат в бягство сръбската армия при Сливница!"

вече го имам като информация в две изречения, но ми трябва още.
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    -Левски убива собственоръчно с камата си едно момче, слуга на чорбаджия, чиито пари Левски е желаел...
    4XCOKИ

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Защо просто не си напишеш сама историята разказно според информацията в гугъл?

Мега фен
    Град
    <3
    Намерих си:

това е псевдо-съдебна инстанция.. Няма присъда, а Протокол (цитирам го) Според препис от протокол номер 15 ( 14.01.73) Т.е. от 14 януари 73г. Ами в този ПРОТОКОЛ са упоменати членове (пак цитирам) по чл. 55 , чл. 56 и чл.174. Обаче чл. 55 , чл. 56 (за подбудителсто към въоръжен бунт) предвиждат резултативна форма. То ест- ако обвиняемият е подбуждал към въоръжено въстание, то трябва да е осъществено и той да носи отговорност наравно с тази на извършителите, които е подбуждал. Що се отнася за чл. 174 - той е за предумишленно убийство. Този член обаче предвижда принудителен каторжен труд до 15 години, но не и смърт! Освен това убийството за което е съден( става въпрос за калфата на един чорбаджия) не е предумишлено и не е доказано като такова
    И въобще НЯМАМЕ присъда, със съображенията на съда, с обвинителен акт (някои от точките на обвинението, ако е имало разглеждане, може и да отпаднат, други да има смекчаване на вината и т.н) Това е де факто едно СЛЕДСТВИЕ и НЯМАМЕ присъда!
    Ще сравня в Германия, там има дело за пожара в Райхстага, има следствие и обвинение, по разни членови, които излизат на съдебно разбирателство, и в съда, въпреки че има протокол от Следствието с някакви точки-подсъдимите са оправдани!
    Всичко това го казва и проф.З. Георгиев в другата книга... Ето какво пише в линка ,който ти даваш.. ..
    "псевдо съдебно дело със специално измислена за случая процедура - създава се смесена комисия, която е трябвало да осъди Левски като криминален престъпник , да приобщи делото към това на Димитър Общи -съден за обир на хазната и да изобличи Апостола като обирджия и убиец. Не са водени никакви предварителни разпити! На практика турските власти са искали да облекат в юридическа форма един съдебен произвол"
    4XCOKИ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си