.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 111
    Постя, но традициите при нас католиците не те ограничават твърдо от месото ами от каквото ти си избереш и не го ядеш до Коледа. Аз съм избрала ориза.
    My head 2 da sky, my feet on da graund..

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Irti
    Разбира се, че има. Аз си казах мнението - тя каза, че е глупост. Това, че даден човек не е на твоите принципи и виждане не му прави писаниците глупости.

О, извинявай, но това мнение ли беше, цитирам "отколкото да станеш чироз на абокати и системи с пости и диети." Това не е мнение а индиректна подигравка/нападка към тези които постят.

Хайде да не превръщаме темата "За или против ?".
    Месото не е манна небесна.
    Поста е физическо и духовно пречистване, дори за тези които не са релиогиозни.

Няма да умрете от това, че 40 дни не сте се тъпкали с консерванти и оцветители.

мне и никога не съм .. но то попринцип не ям кой знае колк месо така се все тая

Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Разбира се, че има. Аз си казах мнението - тя каза, че е глупост. Това, че даден човек не е на твоите принципи и виждане не му прави писаниците глупости.

О, извинявай, но това мнение ли беше, цитирам "отколкото да станеш чироз на абокати и системи с пости и диети." Това не е мнение а индиректна подигравка/нападка към тези които постят.

Да, именно.

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Rebirthing извинявай много ама кви консерванти и оцветители в телешката пържола примерно?! Отивам в месарницата и ми режат директно от бута пред мен, мелят ми кайма и т.н...
    Т'ва някакви консервативни хора има тука - или твърдо против или твърдо за пост/вегетарианство...

Цитирай Първоначално написано от mimsssssss
    Rebirthing извинявай много ама кви консерванти и оцветители в телешката пържола примерно?! Отивам в месарницата и ми режат директно от бута пред мен, мелят ми кайма и т.н...
    Т'ва някакви консервативни хора има тука - или твърдо против или твърдо за пост/вегетарианство...
    Поста не е вегетарианство правете разлика !

Повече от фен Аватара на GunSnSteelflowers
    Град
    София/Русе
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing

Ами браво, че си веган, страхотно. Ама не всеки е длъжен да споделя твоите идеи. Защо го приемаш като подигравка? Ако беше толкова убедена в разбиранията си, нямаше да се дразниш на чуждото мнение. Аз не постя. Просто не разбирам тези християнски идеи. Отказала съм се от вредните храни от много време, но това да живееш без животински продукти не ми допада. Както се казваше в "Шоколад" животът не се мери по нещата, които не си направил(не си ял месо), а по това, което реално си. Не вярвам в църквата, точно защото в нея има прекалено много "не прави" и твърде малко"твори, създавай, бъди полезен".
    Sometimes I feel
    Like I don't have a partner
    Sometimes I feel
    Like my only friend
    Is the city I live in
    The city of angels
    Lonely as I am
    Together we cry ..

Супер фен Аватара на Irti
    Консверванти има в другите боклуци. Един приятел отглеждаше прасета. Отиваш-обработват ти го или ти самия си го обработваш и готово. И понеже ми е доста близък знам, че не бута някакви примеси/химии в храната им. Друг е въпроса с пилешкото, но когато и то е домашно няма проблем.

"Няма да умрете от това, че 40 дни не сте се тъпкали с консерванти и оцветители."

Няма да умрем, ама лично аз и доста други по време на постите да ядеш хляб, ястия без мазнина, плодове, зеленчуци, ядки, сушени плодове и гъби не е много приятно. Поне за мен не е вкусно. Пък и аз хляб не ям. Имаше май и някакви строги пости? Само растителна храна без никакви мазнини, обикновени пости – може да се яде и риба. Така ли беше? Не ми се вижда апетитно. Определено не ме кара да сядам на масата с кеф+това аз работя много и се нуждая от много енергия и не мога да я имам от строгите пости - само на растителна храна примерно. От туршия шия не става, нали знаеш. Няма лошо да направиш някакво "прочистване", но ей така за 2-3 дни, но 40 ми се виждат много.

Никога през живота си не съм постила, но от днес си постя чак до Коледа
    Просто вчера бях сготвила много хубава мусака и си хапнах... иначе освен, че ще постя, ще си позволявам само кисело мляко, което е почти... няма мляко в него :Д
    Картофи, ориз и т.н. ще ям, както винаги до сега, просто без месото...

Консверванти има в другите боклуци. Един приятел отглеждаше прасета. Отиваш-обработват ти го или ти самия си го обработваш и готово. И понеже ми е доста близък знам, че не бута някакви примеси/химии в храната им. Друг е въпроса с пилешкото, но когато и то е домашно няма проблем.

"Няма да умрете от това, че 40 дни не сте се тъпкали с консерванти и оцветители."

Няма да умрем, ама лично аз и доста други по време на постите да ядеш хляб, ястия без мазнина, плодове, зеленчуци, ядки, сушени плодове и гъби не е много приятно. Поне за мен не е вкусно. Пък и аз хляб не ям. Имаше май и някакви строги пости? Само растителна храна без никакви мазнини, обикновени пости – може да се яде и риба. Така ли беше? Не ми се вижда апетитно. Определено не ме кара да сядам на масата с кеф+това аз работя много и се нуждая от много енергия и не мога да я имам от строгите пости - само на растителна храна примерно. От туршия шия не става, нали знаеш. Няма лошо да направиш някакво "прочистване", но ей така за 2-3 дни, но 40 ми се виждат много.
    Добре, разбрахме, че ако не се натъпчеш с месо няма да се чувстваш човек, не всички сме така, точка по въпроса!

Супер фен Аватара на Irti
    "не всички сме така, точка по въпроса"

Еми аз това обяснявах, ама не та не. Пости си..не ми пука. Дадох си мнението по темата-не постя-против. Казах и защо съм против! Почнахте да ме цитирате и да ми обяснявате вашето виждане. Някой постят, някой не. Стига там се тръшка и ядосва пред монитора. Това е последното ми мнение в тази тема.. цитирайте ме още, ок.. даже няма да отворя темата повече. Лек ден.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    До всички:

Не съм задължила никого да пости ! Казах, че е хубаво да се пости, просто така , "профилактично". Когато мнението ти е негативно, казваш "Не одобрявам." и толкова, а не "ставаш чироз на абокати и системи" !

За мен очудващото е, че има хора които още смятат, че без месо не се живее и тези които не го консумират са болни, едва ли не.

Точка.

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    И за мен е учудващо как има хора дето се боцкат, такива дето всеки ден дават по 5лв. за цигари или всяка вечер сядат пред тв с чаша бира... еми различни хора - различни идеали.
    За мен месото, сиренето, кашкавала и млякото са ми основните храни съгласна съм с Irti - аз нямам сила ако се тъпча с хляб и ядки, примерно.
    Не разбирам поста по религиозни нагласи, вегетарианството си е избирателно и с цел - кой смята за вредни храните, кой иска да се изчисти, на кой му е гадно да яде месо и т.н.
    Темата е за поста, да се придържаме. И още нещо - много ми е тъпо някой като ми каже, че у тях се пости и той затва пости. Не знае изобщо защо са тия 40 дена на мъки и какво е христианското им значение... ама ей така да постим. Или ял днеска наденица с кашкавал, ама ОТ УТРЕ почва да пости... то се обезмисля цялата работа и "вярването" и конкането накрая.

Супер фен Аватара на whitebunny
    Град
    Пловдив<3
    Цитирай Първоначално написано от lubovvv
    не, хапвам си квото си искам

Повече от фен Аватара на slun4o2
    Цитирай Първоначално написано от whitebunny
    Цитирай Първоначално написано от lubovvv
    не, хапвам си квото си искам
    Предизвикателство е да вярваш на любовта, независимо, че може да те нарани.

-------

Голям фен Аватара на UniCoWN
    Никога не съм постила, нито някой от семейството.

Фен Аватара на toretto03
    Град
    РУСЕ-ГРАДА С НАЙ МНОГО БЕГАчКИ ОТ ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕТО
    Дам ,аз съм на Зърнени пости ,Ядеме к'вото зърнем
    С Любов към Автомобилния Спорт !!!
    toretto03 написа:
    Че аз само заради Cucko0 съм се регистрирал в този форум

не,но много искам....
    тази година твърдо бях решена ,ама сега имам някакви проблеми гастрити-мастрити и се отказах ;д
    Love the live you life,live the life you love.
    Bob Marley <3

Град
    the state of disorder
    не, в семейството ми я няма тази "традиция"

Мега фен Аватара на ValLoveYa
    Град
    Far, far away*
    Цитирай Първоначално написано от circlesquare
    не, в семейството ми я няма тази "традиция"
    Humans need fantasy to be human.

Ами по принцип ние също не постим, но тази година всички искахме да опитаме.Не успяхме, защото цялото семейство караме тъпия вирус

Миналата година постих и не почувствах нищо по-различно след това. Защо и сега да го правя?

Мега фен Аватара на thegreenzombie
    Град
    On The Wall xDD
    аз да... от 3 години насам и се гордея със себе си!! след като минат постите даже не искам да ям месо ..... но не го правя, защото съм религиозна, а го приемам като един вид пречистване на организма... + е полезно от време на време да си даваш почивка от нездравословните храни
    fear4o <--- май bro' xDD
    darkPaladin <--- *миг, мииг*

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out
    That’s how its supposed to be
    Living young and wild and free

Супер фен Аватара на shmatarok
    Не. Не обичам да се лишавам от нищо - вредно, полезно, важното е да се чувствам добре. И наядена.

Цитирай Първоначално написано от shmatarok
    Не. Не обичам да се лишавам от нищо - вредно, полезно, важното е да се чувствам добре. И наядена.
    Да постиш не означава да стоиш гладен и да не ядеш?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си