- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Постите ли?
Постя, но традициите при нас католиците не те ограничават твърдо от месото ами от каквото ти си избереш и не го ядеш до Коледа. Аз съм избрала ориза.
My head 2 da sky, my feet on da graund..
Първоначално написано от Irti
О, извинявай, но това мнение ли беше, цитирам "отколкото да станеш чироз на абокати и системи с пости и диети." Това не е мнение а индиректна подигравка/нападка към тези които постят.
Хайде да не превръщаме темата "За или против ?".
Месото не е манна небесна.
Поста е физическо и духовно пречистване, дори за тези които не са релиогиозни.
Няма да умрете от това, че 40 дни не сте се тъпкали с консерванти и оцветители.
мне и никога не съм .. но то попринцип не ям кой знае колк месо така се все тая![]()
Да, именно.Първоначално написано от Rebirthing
Rebirthing извинявай много ама кви консерванти и оцветители в телешката пържола примерно?! Отивам в месарницата и ми режат директно от бута пред мен, мелят ми кайма и т.н...
Т'ва някакви консервативни хора има тука - или твърдо против или твърдо за пост/вегетарианство...
Поста не е вегетарианство правете разлика !Първоначално написано от mimsssssss
![]()
Ами браво, че си веган, страхотно. Ама не всеки е длъжен да споделя твоите идеи. Защо го приемаш като подигравка? Ако беше толкова убедена в разбиранията си, нямаше да се дразниш на чуждото мнение. Аз не постя. Просто не разбирам тези християнски идеи. Отказала съм се от вредните храни от много време, но това да живееш без животински продукти не ми допада. Както се казваше в "Шоколад" животът не се мери по нещата, които не си направил(не си ял месо), а по това, което реално си. Не вярвам в църквата, точно защото в нея има прекалено много "не прави" и твърде малко"твори, създавай, бъди полезен".Първоначално написано от Rebirthing
Sometimes I feel
Like I don't have a partner
Sometimes I feel
Like my only friend
Is the city I live in
The city of angels
Lonely as I am
Together we cry ..
Консверванти има в другите боклуци. Един приятел отглеждаше прасета. Отиваш-обработват ти го или ти самия си го обработваш и готово. И понеже ми е доста близък знам, че не бута някакви примеси/химии в храната им. Друг е въпроса с пилешкото, но когато и то е домашно няма проблем.Първоначално написано от mimsssssss
"Няма да умрете от това, че 40 дни не сте се тъпкали с консерванти и оцветители."
Няма да умрем, ама лично аз и доста други по време на постите да ядеш хляб, ястия без мазнина, плодове, зеленчуци, ядки, сушени плодове и гъби не е много приятно. Поне за мен не е вкусно. Пък и аз хляб не ям. Имаше май и някакви строги пости? Само растителна храна без никакви мазнини, обикновени пости – може да се яде и риба. Така ли беше? Не ми се вижда апетитно. Определено не ме кара да сядам на масата с кеф+това аз работя много и се нуждая от много енергия и не мога да я имам от строгите пости - само на растителна храна примерно. От туршия шия не става, нали знаеш. Няма лошо да направиш някакво "прочистване", но ей така за 2-3 дни, но 40 ми се виждат много.
Никога през живота си не съм постила, но от днес си постя чак до Коледа
Просто вчера бях сготвила много хубава мусака и си хапнах... иначе освен, че ще постя, ще си позволявам само кисело мляко, което е почти... няма мляко в него :Д
Картофи, ориз и т.н. ще ям, както винаги до сега, просто без месото...
Добре, разбрахме, че ако не се натъпчеш с месо няма да се чувстваш човек, не всички сме така, точка по въпроса!Първоначално написано от Irti
"не всички сме така, точка по въпроса"
Еми аз това обяснявах, ама не та не. Пости си..не ми пука. Дадох си мнението по темата-не постя-против. Казах и защо съм против! Почнахте да ме цитирате и да ми обяснявате вашето виждане. Някой постят, някой не. Стига там се тръшка и ядосва пред монитора.Това е последното ми мнение в тази тема.. цитирайте ме още, ок.. даже няма да отворя темата повече. Лек ден.
![]()
До всички:
Не съм задължила никого да пости ! Казах, че е хубаво да се пости, просто така , "профилактично". Когато мнението ти е негативно, казваш "Не одобрявам." и толкова, а не "ставаш чироз на абокати и системи"!
За мен очудващото е, че има хора които още смятат, че без месо не се живее и тези които не го консумират са болни, едва ли не.
Точка.
И за мен е учудващо как има хора дето се боцкат, такива дето всеки ден дават по 5лв. за цигари или всяка вечер сядат пред тв с чаша бира... еми различни хора - различни идеали.
За мен месото, сиренето, кашкавала и млякото са ми основните хранисъгласна съм с Irti - аз нямам сила ако се тъпча с хляб и ядки, примерно.
Не разбирам поста по религиозни нагласи, вегетарианството си е избирателно и с цел - кой смята за вредни храните, кой иска да се изчисти, на кой му е гадно да яде месо и т.н.
Темата е за поста, да се придържаме. И още нещо - много ми е тъпо някой като ми каже, че у тях се пости и той затва пости. Не знае изобщо защо са тия 40 дена на мъки и какво е христианското им значение... ама ей така да постим. Или ял днеска наденица с кашкавал, ама ОТ УТРЕ почва да пости... то се обезмисля цялата работа и "вярването" и конкането накрая.
Първоначално написано от whitebunny
Предизвикателство е да вярваш на любовта, независимо, че може да те нарани.
-------
Дам ,аз съм на Зърнени пости ,Ядеме к'вото зърнем![]()
С Любов към Автомобилния Спорт !!!
toretto03 написа:
Че аз само заради Cucko0 съм се регистрирал в този форум
не,но много искам....
тази година твърдо бях решена ,ама сега имам някакви проблеми гастрити-мастрити и се отказах ;д
Love the live you life,live the life you love.
Bob Marley <3
не, в семейството ми я няма тази "традиция"
Първоначално написано от circlesquare
Humans need fantasy to be human.
Ами по принцип ние също не постим, но тази година всички искахме да опитаме.Не успяхме, защото цялото семейство караме тъпия вирус![]()
Миналата година постих и не почувствах нищо по-различно след това. Защо и сега да го правя?
аз да... от 3 години насам и се гордея със себе си!!след като минат постите даже не искам да ям месо
..... но не го правя, защото съм религиозна, а го приемам като един вид пречистване на организма... + е полезно от време на време да си даваш почивка от нездравословните храни
![]()
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Не. Не обичам да се лишавам от нищо - вредно, полезно, важното е да се чувствам добре. И наядена.![]()
Да постиш не означава да стоиш гладен и да не ядеш?!Първоначално написано от shmatarok