- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Постите ли?
нее, не бих се лишила от мляко за нищо на света месо така или иначе мн не ям не ми пука ама млекццеее![]()
Той каза, че просто не иска да се лишава от нищо. И аз съм по същия начин - като съм гладна, обичам да ям каквото ми се яде, а не каквото и да е, колкото да ям. Не постя, самата мисъл да се лишавам от нещо определено време, ме кара да ми се яде повече...Първоначално написано от imamkrasivouho
![]()
Не![]()
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
Християнка съм, но не постя.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Първоначално написано от shmatarok
И аз така.... без месо мога някак си да изкарам, ама без сирене, кашкавал и др. няма да успея, или по-скоро не искам. Не виждам смисъл в постите.
Не.
Тя: Защо сe нeрвиш, aз сaмo гo прeгърнaх ..
Тoй: Защотo зa мoмeнт тoй държeшe цeлия ми свят в ръцeтe си. ♥
Именно това имам предвид. И съм Тя.Първоначално написано от Goddess
![]()
![]()
Не постя. Ям каквото, когато ми се яде. Особено през зимата няма как да се лиша от месо и млечни продукти.
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Не ям месо, попринцип. Без сирене и нискомаслено мляко обаче не мога.
Никога през живота си не съм постила, нито пък някой от семейството ми.Не смятам и да го правя![]()
Никой не те спира да ядеш.Първоначално написано от shmatarok
Така, значи: особено за подрастващите организми не е полезно да се пости 40 дена строго. Аз примерно постя максимум 2 седмици. А отделно през седмицата в някои дни. Не съм имала проблеми, а и никой не е казал, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 40 дена трябва да се живее само на хляб и сол. Просто изключваш месото. Млякото и сиренето за няколко дена и това е.
Вече възрастния организъм е достатъчно зрял, за да издържи и на по-строг пост.
най-накрая свястно мнение 1+ ...Първоначално написано от imamkrasivouho
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Не постя. Пробвала съм, но без месо една седмица няма как да живея.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
imamkrasivouho Само да ти кажа, че точно обратното. Казва се, че трябва да се пости 40 дена, за да изпиташ мъките на Христос в пустинята. Ако не правиш правилното постене, след това е грешно да се конкаш, още повече че лъжеш не само себе си, ами и Бог.
Айде научете значението на думата пост и кога и защо се прави. Ако не, просто си правете "пречистване" колкото си дни вие решите и когато решите.
да лишиш подрастващ организъм от нужните му за растеж продукти си е чисто убийство. За седмица-2 не е проблем. Но 40 дена за дете са много. И чети какво пиша все пак.Първоначално написано от mimsssssss
И говори за пречистване на някое заблудено детенце, не съм споменавала такова нещо в мнението си.
А ти вземи прочети Библията или извадки от нея и тогава наричай неща с думата пост.Първоначално написано от imamkrasivouho
При католиците се избира от какво да се откажеш, а при другите - не. Така че или постиш 40 дена, или три дена просто не ядеш животински продукти и само се гавриш със себе си![]()
А пък съм сигурна, че нужните неща може да си ги добавиш и от другаде, така правят вегетарианците и не са умряли... много крайни разбирания имаш нещо за тея пости.
п.п. Аз не постя по религиозни причини![]()
Детоксикация на организма може да се направи по всяко време на годината. Поста си е пост, за повечето хора е по религиозни причини, е за други не е /то и аз не съм религиозна/.
Аз съм веган от 13-14 годишна и честно казано пубертата го минах и недоразвита не съм останала, жива съми познавам още много хора които са оживели, познавам дори такива които през живота си не са опитвали животински продукти. Така, че нека да разбия митовете...
Намери се викторианска моралистка да ми цитира Библията!Първоначално написано от mimsssssss
![]()
Ти изобщо разбираш ли какво пишеш?! Какво е казала Библията?! "Което дете не пости ще му се отсече главата и ще гори в ада в страшни мъки"?!
Поста не е начин за самоизмъчване, бе дете! Строг пост спазвала ли си, когато са ти растяли млечните зъби?! Щото ако си спазвала, това обяснява недоразвитото ти мислене. Ако не си - явно си си просто тъпа, за да очакваш подрастващ организъм да спазва строг пост.Може да не умре, но за 40 дена имунната му система ще отслабне и може жестоко да се разболее. Следва и падане на кръвно, припадане, главоболие... Да. Когато един организъм още расте са му достатъчни 2 седмици. Всичко останало е неприемливо. И повярвай ми - тия добавки за истинските християни (каквато не си, личи си по изкривените ти разбирания) също не са приемливи. Защо отказваш месото, когато го заместваш с нещо, което е същото на вкус?
Православните християни не са цербери и не убиват децата, които не могат да спазват строг пост, спокойно![]()
В момента не постя, по причина, че от постенето отслабвам, а сега съм много слаба и трябва да качвам килограми.Иначе съм за постенето, човек освен че изчиства организма, ако е вярващ "изчиства" и душата си.И все пак смятам да постя последните 3-4 дни , за да ми се поичисти организма, но целите пости просто не искам да ги правя...Иначе преди съм постила по 1 месец съм издържала без прегрешения![]()
Това изобщо, ама изобщо не е вярно.Първоначално написано от imamkrasivouho
Някой да ми обясни тогава как има деца, тийнове, бременни и възрастни които са вегетарианци/вегани и са живи и здрави ?!
Строг пост може да изпълнява всеки който има желание и възможност да яде разнообразна храна, т.е не само боб и леща. Не одобрявам единствено рязкото спиране на животински продукти което в някои случаи може да стресира организма. Най-добре става постепенно, с предварителна подготовка.
+1Първоначално написано от Maaggiiee
DoKaTo pOgLedNe6 NaZaD,Ve4e Vsi4Ko E OtMinaLO...DokaTo NapRaVi6 PyRvaTa Kra4kA, Ve4e E VreMe Za PosLedNaTa...DokaTo Se NAy4i6 Da OBi4a6,LiuBovTa Ve4e Si E Oti6La...
Не.
Which of us is happy in this world?Which of us has his desire?or,having it, is satisfied?