.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 111 от общо 111
    Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Не, не са се нуждаели от месо, а децата са напълно здрави физически и психически и напълно развити за възрастта си.
    Който се интересува да влезе в БГ мама, има тема за вегани, има достатъчно майки които ще потвърдят думите ми.
    А ти как ще ми докажеш, че братовчедка ти си е сринала имунната система ?! Защото е много лесно да ти кажа, че не вярвам.

Впрочем имаш разбирания като от преди 20 години. Животинските продукти се свързват с много заболявания като такива на сърдечно съдовата система, също така рак, диабет и още куп други. Организма не се лишава от нищо при веге хранене. Продължавай да мислиш каквото искаш.

Лишаването от животински продукти също се свързва с проблеми със сърдечно съдовата система. Аз ти казах, че с каквото и да прекалиш може да те убие. И с вода да прекалиш пак можеш да пукнеш. Това прави ли я вредна? И тука не говорим за прекаляване с месо, а принципно за ядене на месо. Когото и да питаш ще ти каже, че всеки нормален човешки организъм се нуждае от месо. И не само човешки. Това дали ти ще му дадеш това, което иска има нужда или ще му "забиеш нож в гърба" си е твой избор.

Град
    София
    Човешкият организъм НЕ се нуждае от месо, по простата причина, че месото е заменим продукт.
    А сега ми дай истински и сериозни аргументи за всичко което казваш.

Хахах! Самия факт, че хората ядат месо, сирене, яйца, пият мляко, самият факт, че това ги прави здрави, излъчващи живот е достатъчен аргумент.
    Какво лошо видя в сиренето? В млякото? Предполагам сега ще ми дадеш пример с перфектен заместител -нищо. Яж си храсталаците, вредиш само на себе си и на никой друг.

Град
    София
    ССЗ са убиец номер едно, една от причините за това е редовната консумация на животински продукти. Животинските продукти се свързват с още куп болести.

Перфектен заместител на калция има, стига да има кой да чете.

А тъй като питаш какво лошо има в млечните, заповядай:
    http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=474&aid=11233
    като прочетеш цялата статия и я осмислиш пак ще си говорим.

Мхм. Та нека позная: според тази статия аз трябва да съм урод, полумъртва, а всичките ми баби и дядовци отдавна да са гушнали букета.

Град
    София
    О, някой се уплаши да срещне истината в очите .
    Така де, няма смисъл да се спори с човек отказващ да признае откритията на науката.

О,не, повярвай ми, прочетох я. И се оказа точно това, което предполагах. "Млякото е много вредно, всеки, който си храни дете с мляко е изрод и трябва да бъде "обвинен", който яде мляко ще умре в страшни мъки, някакви безсмислени статистики блаблабла".
    Д-р Самюел Ъпстейн от Илинойския университет предупреди в статия, публикувана през 1996 г. в International Journal of Health Sciences, че кравешкото мляко съдържа опасно високи нива на IGF-1, особено в Америка, където то е допълнително „напомпано" и със синтетичен хормон на растежа,
    Искаш да ми кажеш, че по безценните ти плодове и зеленчуци няма пестициди и всякакви други различни химии? Че те не са отровни и не вредят? Как човечеството е оцеляло толкова милиони, милиарди години, ядейки главно месо и мляко и изведнъж се появява някакъв "лекар", който споделя, че от тези продукти сме щели да умрем? Айде глупости Прати ми още някоя такава статия, да се посмея добре.

Град
    София
    Пестициди има ако са третирани с пестициди, както и в месото има антибиотик ако животното е било третирано с него.
    Съвременният човек съществува от близо 200 000 години, а млякото се консумира от може би 5000 години, а за месото има доста спорове, както и изследвания показващи, че това което знаем за прадедите си, може би не е така + това в миналото , най-вече преди 19-ти век само аристокрацията си е позволявала да яде месо и яйца, като това се е считала за храна на богатите, докато по-бедното население се е изхранвало предимно със зърнени култури. Сега се опитай да намериш връзката между увеличаването на консумацията на животински продукти в 21-ви век и заболяванията.
    Аре стана ясно, че не можеш да дадеш аргументирано мнение по въпроса.

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Естествено, че едва ли ще се намерят много 70-80+ годишни вегани , особено в България. Соцът доста е промил мозъците на хората включително и за храненето. Буквално затрити са изключително полезни и ценни сортове пшеница, за да може всички да си хапват като "богатите" само бял хляб; също така символ на заможност е било и ежедневното хранене с месо, а не мизерстването с боб и леща. И за да може всички да са доволни от строя и да са равни се е наложило "богаташкото" плюскане. До някъде разбирам хората- в следвоенни години на глад, липса на информираност и т.н не са имали избор. Така че поне имаме достатъчно примери за този модел, а поне мен ме впечатляват високите проценти на страдащи от инфаркт, диабет и какво ли още не. Тези болести не падат от небето все пак.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си