- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Плодов режим
Здравейте, вчера на 16 ноември, когато карах час по ФВС и играх баскетбол си спуках нелепо глезена. Сега съм с гипс и си седя вкъщи. Та към темата : можете ли да ми предложите някакъв плодов режим, тъй като не трябва да качвам тегло в никакъв случай. Попринцип спортувам по 2 часа и половина на ден, но сега рязкото спиране не знам как ще ми въздейства. Благодаря ви предварително, за отделеното внимание !
П.С на 15 години съм.![]()
Нито пък е удачно да ядеш плодове,за да сваляш килограми.Все едно да вървиш срещу течението теглейки кораб..
Повече кайлций, повече месо и плодове. Махни бързите въглехидрати и ще е Ок.
Не те разбрах? Какво му е на калция, на месото или пък на плодовете в едно изречение?! Доста... странно се изразяваш?! В колко изречения смяташ, че е правилно да ги разделя? И защо, че ми е безумно интересно?Първоначално написано от Rebirthing
Първоначално написано от Rebirthing
И защото съм ги сложила в едно изречение, то означава, че казвам да яде заедно месо със млечни продукти? Никъде, ама никаде не съм казвала такова нещо! Изброявам храни със запетайки помежду им. Нито казвам да яде месо със сирене и мляко примерно, нито нищо..
Не те разбирам изобщо..
![]()
Прием на месо за калции = epic fail
Все едно да ям захар,за да си набавя протеин..
Не съм казвала да яде месо за калций, бе човек?!Първоначално написано от HolyShit
Защо??? Аз когато бях в нейното положение лекари ме посъветваха да наблягам на тези храни и нямах никакъв проблем. Ти по-добре от лекарите ли знаеш? Я стига..Първоначално написано от Rebirthing
![]()
Ти четеш ли или ?!Първоначално написано от teddybearMV
Е за т'ва не е удачно. Казвам го чисто информативно.Месото е киселинообразуваща храна и като цяло пречи на усвояването на калций.
Препоръчала съм на автора/авторката режим, хем здравословен, хем алкализиращ, хем ще си набави по-лесно усвоим калций. Повече няма какво да се каже по темата.
Значи, според Rebirthing хората, които ядем месо, не трябва да пием мляко и да ядем сирене. А хората, които ядем сирене, не трябва да ядем месо... Интересно ...![]()
Абе лекарите са казали, единствените неща с които може да се прекали без да има някъв страничен ефект са зеленчуците и секса.. Второто малко си гипсирана, за да го правиш, ама за първото няма проблем.
И все пак не яж само и единствено зеленчуци де...
Първоначално написано от antifashionshit
Първоначално написано от HolyShit
Да не навлизаме в друга тема...
![]()
Първоначално написано от antifashionshit
Да не забравяме и с колко ще прекалиш и как ще те прекалят те![]()
А ти четеш ли? Къде изобщо съм казала да ги яде заедно, на едно ядене и т.н.? Първо не биваше да ги слагам в едно изречение, след това си измисляш някакви неща... Какво точно целиш? Не те разбирам.. Освен това, от това, което си и препоръчала не виждам как ще си набави необходимите и по-големи количества калций за човек в нейното състояние. От стафиди, круши, пълнозърнести и зеленолистни ли ще си го набави? Не трябва да качва рязко тегло, но и не трябва човек в такова състояние да кара само на нещата, които предлагаш.Първоначално написано от Rebirthing
млякото заздравява костите
"Родителите твърдо вярват в тази теория, окуражавани от традиционната медицина. Но истината е, че млякото и млечните продукти отслабват костната система и повишават риска от развиване на остеопороза.
Остеопорозата е резултат от загуба на калций, а не от недостатъчно приемане на калций. Млечните продукти поради високото съдържание на протеин причиняват загуба на калций. При изследване на остеопорозата е установено, че тя е свързана с консумиране на големи количества млечни продукти. Така че, който иска здрави кости, не бива да пие мляко."
Статията е от сп. Тема , не е някакво съчение по картинка, а научно обоснована. Ако на някой му се чете ( в което силно се съмнявам) ето я цялата :
http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=474&aid=11233
Списание Тема не е медицинско списание, а относно млечните продукти, месото и плодовете - бях посъветвана от двама лекари, които следяха състоянието ми при абсолютно идентичен случай с нейния. Смятам да повярвам на лекарите, които ми помогнаха , а не на поредната статия в списание.Първоначално написано от choparkopar
Rebirthing, по-важното е да ми изясниш кои мога да слагам в едно изречение...Хахахаха!![]()
Аз бих сложила простоват и месояден в едно изречениеНещо като Бойко Борисов, похапващ свински уши .