- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Плодов режим
Статията е много добра и научно обоснована, а Робърт Коен е човек посветил се на тези проучвания ! Дори в сайта му http://www.notmilk.com/ във всяка една статия има научни изследвания проведени от медицински лица и издадени в медицински списания /ако това за някой е толкова важно, защото по-скоро е важно предаването на информацията, а не дали е в мед. журнал или лайфстайл издание/.
Както и да е, темата не е "За или против млякото" , да не я обръщаме в такава.
Фактът, че ти си избрала да си веган.. някак не ти дава право да обиждаш околните, нали? Аз примерно никога не бих изказала мнението си, което е повлияно от подобен личен избор. За мен е простотия да пишеш подобни неща, особено когато никой не ти иска мнението относно яденето на месо и млечни продукти. Освен това ми прави впечатление, че огромен процент от веганите в нет-а, сте месоядни в живота.Първоначално написано от choparkopar
![]()
С плодов режим не е идейно авторката да кара докато е с такъв проблем. Трябва да яде разнообразна, качествена храна, с добра хранителна стойност.
Ами спазвай диета .. например 90 дневна диета в нея можеш да ядеш абсолютно всичко но разделно и пак слабееш има и точкова диета , за нея съм чувала че е много ефективна и пише че има определен точков лимит ако искаш да намалиш или поддържаш тегло![]()
Просто се пошегувах, чувала съм, че това му е любимото "ястие" и ми се стори забавно. Но наистина не е мястото в тази тема да се спори...и изобщо не мисля, че има смисъл.Първоначално написано от teddybearMV
Естествено, че са такива. Без добра хранителна стойност са храни с Е-та, прекалено мазни, пържени храни, полуфабрикати, пържени десерти с бяло брашно и бяла захар и т.н. Определено месото, млечните продукти, плодовете и зеленчуците не са такива. Не случайно мускулна маса се качва с тренировки и хранене с преобладаване на протеини, които се съдържат в най-големи количества в животинските продукти, а не с хляб и пасти. Когато някой иска да отслабне без да гладува и да страда организмът му, обикновено в менюто му се включват именно повече месо, млечни продукти и плодове и зеленчуци, а се премахват всички останали.Първоначално написано от Rebirthing
При отслабване махаш млечните продукти,или по-скоро кисело мляко,прясно мляко - съдържа лактоза! Ако не ме лъже паметта 4 грама в 100 прясно мляко.
Остави я. Веганите са с промит мозък.Първоначално написано от teddybearMV
Каква хранителна стойност имат?!
Денатуриран протеин след нагряване от 161 градуса по Фаренхайт. Денатурираните протеини не се усвояват.
Унищожени витамини.
Намалено ниво на витамини от Б-комплекса, особено витамин Б 2 намалява от 40 до 48% след нагряване на температура от порядъка на 130 градуса по Фаренхайт.
Лизина и глутамина се разрушават при готвене.
Пълни с наситени мазнини.
Вари го, печи го, пържи го, няма да промениш нещата.
Дрънкаш пълни глупости. Не всеки иска да спре да яде месо, ако не си забелязала? Давам ти нагледни примери: пилешкото месо и по-точно пилешките гърди са с най-малко мазнини. Витамините разбира се, че ще се намалят като ги сготвиш, но не се унищожават. Ти и чушка да опечеш, пак ще и намалеят витамините. Рибата съдържа киселини, които намаляват холестерола. Както и да я вариш, пържиш, печеш, пак си ги съдържа. Пуешкото месо (представи си, дори когато е готвено) е богато на вит. В, желязо, фосфор, протеини, цинк, който укрепва имунната с-ма. Нищо нередно не виждам в това, човек който трябва да си задържи сегашното тегло или да отслабне, да яде месо. И да, в повечето нормални диети, които не предразполагат към анорексия(и вс. др. хранително разстройство), съдържат И месо, И млечни продукти, И зеленчуци. В каква подредба вече е друг въпрос.
Има витамини които са нестабилни при готвене и се унищожават от топлина независимо какво готвиш / дали ще е зеленчук, дали ще е месо или риба /.
Рибата съдържа омега мастни киселини, но водният басейн от които е била извадена едва ли е най-чистия на планетата, т.е съдържа и други субстанции, най-често тежки метали. Лененото масло също съдържа омега киселини, някой говори ли за това ?! Плюс това съдържа лигнани.
За протеините обясних вече.
Съдържат ли месото и млякото фибри и ензими ?! Не, нали.
По стойноста си не представляват идеалната храна.
Нека всеки да яде това което му е вкусно. Никой не съм хванала за гушата. Даже нещо повече, много пъти съм препоръчвала режими с включено пилешко и пуешко месо, кисело мляко, морски храни, но разбира се преди всичко плодове и зеленчуци и все пак никога не съм обиждала някой във форума, защото яде това или онова ! Но да обявиш, че веганския режим е "убийствен", веганите са "промити мозъци", а храненето им е "нездравословно" е чиста глупост показващ голяма доза дезинформация.
Информираха ме достатъчно в болницата, в която лежеше братовчедка ми, баш неинформирана не съм.![]()
Аха, не, не приключва. Аргументите, които ти давам никога няма да са ти достатъчни, защото ти си имаш твоите книжки, твоите статийки, режимчета, на които си вярваш и си мислиш, че си всесилна. Някой ден ще слезеш на Земята и ще разбереш, че всяка храна сама по себе си е полезна и всяка храна (дори безценните плодове и зеленчуци), с която се прекали може да те убие. Да се надяваме, че ще го осъзнаеш навреме.
Ето тук спорът приключи!![]()
Твърде ниско/високо кръвно, често боледуване, проблеми със сърцето, проблеми с кръвта, гастрит, поднормено/наднормено тегло. Всеки организъм реагира по различен начин. и по различно време. При теб може да са 10 години, при други може да 2, при трети -20. Пак ти казвам: има булимички, които издържат по 10-15 години и нищо им няма. Има и такива, които умират още на 1вата.Първоначално написано от Rebirthing
Хахах, потърси си сама в гугъл. Но някой ден ще се убедиш сама.
Айде оставям те да си четеш медицинските журналчета и отивам да спя...Защото .. е полезно... Както месото!![]()
Да се намеся тактично, понеже видях по-назад няква измислена статия свързана с вредата на млечните продукти (не, че съм чела, де.. само отгоре отгоре видях мнението на сърфорумничката...)
На мен лекар ми е казвал, че децата, пък и тийновете е добре да консумират по-често млечни продукти, защото на стари години започваш да имаш много проблеми - изгърбване, артрит и такива работи...
За останалото съм съгласна с мацката с красивото ухо ;д
Първоначално написано от antifashionshit
Спри да ми се правиш на оборотнаГледай си веганството там.
Първоначално написано от antifashionshit
Мацки, честно, прекалявате.
Обичате месо, обичайте си го, но не пренебрегвайти ФАКТИ заради това. Неуместно е. Rebirthing ви излиза с факти, вие я плюете.
И аз съм месоядно, ям месо поне по 2 пъти на ден, страшно много обичам, ама не съм заслепена, за да погледна реално на нещата. Знам, че мога да си набавя полезните неща от другаде, но просто обичам месо.
ох.. аз съм пас в спора,защото нито до сега съм спазвала каквато и да е било диета,нито искам,нито съм толкова компетентна по въпроса.. но все пак.. ако искаш да си поддържаш теглото и да отслабнеш малко.. по-добре си хапвай по всичко,но вместо да си сипваш примерно една чиния супа си сипи половин и така.. честно казано познавам човек,които така отслабна,но за повечко време,а на теб ти трябва докато се оправиш все пак.. пий повечко вода,както казаха зеленчуци и това е
.. моя съвет е нито да гладуваш,нито да ядеш точно определени 10 вида храни примерно,а просто в умерено количество
айде и успех с оздравяването.. дано се оправиш бързо![]()