- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Мадама
Какво мислите за думата "мадама" и хубаво ли е се каже на едно момиче ? Защото съм решил да предложа на една приятелка и добре ли е ако има и тази дума или да я заменя с друга ?![]()
Ами едва ли ще ти направи проблем за едната дума, но на мен момиче ми звучи далеч по-нормално.![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Не мисля, че е подходящо...Защо не използваш някакво мило обръщение по време на предложението си? Мисля,че ще я зарадва повече.
Благодаря за съветите. Ще може ли да дадете някакви идеи ?![]()
Зависи как искаш да го формулираш...Първоначално написано от mirko1997
Ти си искал да се обърнеш така към нея така или да й кажеш "ти си еди-каква си мадама" ?
Замени я с друга по-добре
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
Не точно. Исках да използвам нещо от типа на "... искаш ли да станеш моето момиче което винаги ще обичам" или нещо такова... Но ми се струва, че нещо му липсва.
Защо да не е "Мила, искаш ли да бъдеш моето момиче, което винаги ще обожавам.." ?Първоначално написано от mirko1997
"Обичам" е прекалено силно и може да я изплаши.
"Мила" е по-добре от "мадама"...
Липсва му истина според мен...Първоначално написано от mirko1997
Не че нещо ама не вярвам момичетата да се връзват на това...освен ако няма да и предлагаш да се жените...
>>DjBelev<<
Изведнъж не можеш да й кажеш такова нещо.Трябва да имаш стабилна подготовка и зарибявка.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Кажи каквото чувстваш и не си прави излишни сценарии. Нагласените неща се усещат!![]()
Относно думата... Мисля, че не е твърде подходяща за времето, в което живеем. Не че нещо, но момичетата не са свикнали да ги наричат така. Можеш да я използваш, ако например й отвориш вратата на кола, стая и я въведеш: "След Вас, мадам!" Сещаш се, така се получава една непринудена изисканост в ситуацията, а и тя ще се чувства като специално момиче.
Знам ли... нещо такова. Но не ти препоръчвам да я използваш в онази заучена фраза. Няма да се приеме добре. Бъди естествен и спонтанен в изказа си. Кажи го на момента!![]()
Live now, this is your time!
БЛЯК
Аз лично бих изпаднала в бурен смях като чуя думата мадама..![]()
~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
губuш по една мuнута щастuе.. ♥♥
Извинявай, но ако някой ми кажеше това, бих предпочела да си заврЪ главата в контейнера.
Когато се събудиш, най-често аз си лягам!
- - - - - - -
And live is evil, spell it backwards, I'll show ya
Nobody knows me, I'm cold, walk down this road all alone
Frozen as snow, I show no emotion what'soever, so
Don't ask me why I have no love for these muh'fuckin' hoes
空の下でカオス
Когато гледам към небето, знам, че винаги ще следвам целите си, докато не ги постигна. Докато небето е над мен, винаги ще има смисъл.
омг не и казвай "мила" моля те т'ва е най-гадното![]()
любимите ми обръщения са 'слънце', 'sweetheart','darling','lovlie' но не знам за нея ,и да, замени мадама с нещо друго...
![]()
![]()
Малко не си представям да кажа на гаджето си:Първоначално написано от mariefever
'Гошо(примерно), darling, как мина деня ти?"![]()
Everything changes, but beauty remains ...