- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Подобряване на Компютъра
Искам да си оправя малко компа , като си купя ново дъно , но искам процесора да ми става и на него за да не си купувам друг процесор ... ще ми предложите ли някое хубаво Ново дъно ? до 200 лв !
Процесора ми е : Intel (R) Pentium (R) 4 CPU 3.20 GHz
ако трябва още някаква информация кажете . !
Мерси предварително !![]()
Не разбирам за какво искаш да остане този процесор? Каквито и ъпгрейди да направиш не виждам как една от по новите игри ще върви с нормално фпс.![]()
Първоначално написано от SoAfraid
еми предложете какво дъно , процесор , захранване , видео карта , охлаждате и хард диск да си взема ? ако може да го направя двуядрен ?
С Пентиум 4 HT съм и ти гарантирам, че програмите, с които работя ти няма да можеш да го подкараш на твоята машина.Първоначално написано от Sapunji
Добре .. за това ме орянтираите по точно към модел ... на нещата който изброих за да си оправя компа !
Незнам дали правиш разлика м/у програми и игри, не че се заяждам ама ти май много обичаш да спориш по форумите?Първоначално написано от torVPN
![]()
Първоначално написано от SoAfraid
Тора и сапуна - я кротнете малко! Какво влизате в темите на хората само да спамите...комплексите на други места, моля.
ПТ: Пич, смяната на това дъно е напълно безсмислена. Наливането на пари в такива стари компоненти е лудост. Виж, ако можеш да заделиш някакъв приличен бюджет от 500лв нагоре, може да те посъветваме какво да си вземеш ново.
П.п: Изтегли си програмата AIDA64 (има я в замунда) и с нея можеш да видиш марката и модела на компонентите си. сложи един скрийншот, да видим за какво става на въпрос.
Вид на компютъра - ACPI Multiprocessor PC
Операционна система - Microsoft Windows XP Professional
Пакет на обновление на ОС - Service pack 3
Компютър - PERFORMA-AB15F8
Дънна платка
Тип централен процесор - Intel Pentium 4 541, 4200 MHz (16 x 200)
Дънна платка - Foxconn 6497MC series(3 PCI, 1PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio,LAN
Чипсет на дънната платка - SiS 649
Системна памет - 1536 MB (PC 3200 DDR SDRAM)
DIMM1:A-Data - 1 GB PC3200 DDR SCRAM
DIMM2:A-Data - 512 MB PC 3200 DDR SDRAM
Дисплей
Видеокарта - NVIDIA GeForce GT 240 (1024MB )
Можеш ли да видиш какво ти е захранването. На гаранционната карта например го пише. Или ако можеш да отвориш кутията и да видиш.
Мисля, че ще можеш да си ползваш харда поне и на първо време видеото. Не е кой-знае колко добро, но като за на първо време - става.
Какъв бюджет можеш да отделиш за ъпгрейд?
От сега казвам. Това дъно - през прозореца направо, барабар с процесора. Рам-а, може да го продадеш. ДДР-а в някой сервиз сигурно ще ти го вземат. Има стари машинки по разни офиси и ще им влезе в употреба. Може би. Все пак туй чудо не се произвежда от години.
Бтв компа ти ботълнеква видеокартата...ддр рам и 1ядрен процесор от '04г...
Пак повтарям - виж какво ти е захранването и виж какъв ти е харда. Ако е сата - идеално. Най-лесно ще го познаеш(харда) по това какъв му е кабела широк или тънък.
Ето го захранването http://prikachi.com/images/861/4053861q.jpg
А харда е http://prikachi.com/images/886/4053886R.jpg Samsung HD 300 LJ
Мога да отделя към 200 - 250 лв !
Предлагаитеее ... какво най важно да ми сменя за 200-250лв да се оправи малко от малко ?
Ако смениш дъното, трябва да смениш и процесора и рамта. А така като гледам ще ти трябва и ново захранване...Общо взето от щайгата само видеото става за нещо. За 200-250лв зор да ти предложа каквото и да било. Пък и така като го гледам тоя хард ми прилича на старите паралелки. Нищо не се разбира от тазни снимка.
събирай парички и направо нов.