Хора, преди малко тъкмо излизам, защото имах среща на центъра, но минавайки покрай кварталната градинка, от храстите излезе ротвайлера на някакъв мой малоумен съсед, който има и криминално минало до колкото знам аз... Та кучето ме подгони и очевидно си беше настървено. В момента всичко си го спомням като на сън буквално, в първия момент въобще не осъзнах какво става, но след като видях, че кучето вече започна да се приближава и бях сигурен, че нещата не отиват на добре, побягнах и за щастие успях да вляза във входа преди то да ме настигне. След като се отърсих от шока, направо побеснях, взех си ножката за всеки случай и отидох при въпросния съсед да се разправям с него. Питах го нормален ли е да си пуска кучетата най-спокойно, предвид породата им и това, че все пак хора минават, независимо от часа, а то дори пък и не беше чак толкова късно. Човекът най-спокойно ми отговори, че нещо май съм сънувал и ми затвори вратата. Ясно ми е, че по нормален начин няма да се разбера с него, а и то е безсмислено да се опитваш да вливаш акъл в главата на някакъв галфон, та въпроса ми е според вас как трябва да постъпя? Много лесно мога да падна на нивото на днешния българин (съответно и на неговото) и да започна да му правя някакви селски номера, които няма да доведат до никъде в края на краищата. Помислих си и да подам жалба, но реално какво ще стане? Нито имаше свидетели, нито глупавата държава ще направи нещо, нито пък той ще каже нещо по-различно от това, което ми отвърна и на мен. Объркан съм в момента. Ядосан съм! Както днес ме подгони мен, така утре това куче ще подгони някой друг, който няма да има моя късмет, това може да бъде беззащитно дете или пък жена, какво става тогава? Новините пак ще имат с какво да си уплътнят времето, а виновният я ще си получи заслуженото, я не. Не е нормално подобно нещо, сигурен съм, че всички ще се съгласите с мен, но такава ни е държавата, какво да се прави. Моля, споделете мнението си, дайте ми някакви логични съвети, защото в момента все още съм раздразнен и вероятно не мисля напълно "трезво".