На пешеходната пътека на Ситняково, където са спирките от двете страни на трамвай Но. 20 до магазин 345 и дънкин донътс. Аз пия кафе и пуша цигара в близост до спирката, на самата пешеходна пътека, но на тротоара. Тъмно е, има хора навсякъде. В един момент баба и момиче на видима възраст около 12 години (не се познават) тръгват на пресичат на ПЕШЕХОДНАТА пътека. В тоя момент в далечината се чува свистене на гуми. Някакъв идиот с Espace (малко бусче) от Универсиада в посока надолу към Румънското се засилил по трамвайните релси и не може да спре.. при което 30 м спирачен път, колата се завъртя настрана и се размина на метър от бабата и детето. Ако те не бяха реагирали и не се бяха отместили малко, колата ги подмина в тяхната траектория - т.е. щеше да ги помете и двете. Когато колата спря, беше настрани, детето беше успяло да реагира и да изтича настрани, а бабата в трудноподвижното си състояние първо се стресна и успя да се помести само метър-два, колкото да избегне удара. Колата спря, двете потенциални жертви застанаха като вкаменени, а аз от близката спирка изтичах до средата на булеварда на помогна на възрастната жена, че едвам се държеше от уплаха. Бях решил да наритам колата, но тоя идиот се изнесе много бързо, а не успях в тъмницата да му видя номера и да го докладвам на когото трябва да го намерят по-надолу и да му вземат книжката. Жената се разплака, стана ми много жал щото беше много възрастна и такава запъхтяна и разплакана успя да промълви само 'бях на пешеходна пътека'.. и трепереш после 10 минути..

направо ви казвам иде ми да изкъртя зъбите на такива неандерталци пълни малоумници....