- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Препоръчайте ми книга
Здравейте всички !
Казвам се Денис на 17 години съм . Трябва да си призная, не си падам по четенето на книги, даже изобщо , но напоследък ме е обхванала такава манияИскам книгата която ми препоръчате да е нещо може би романтично ? Гледам един сериал в момента някой може да го знаят OTH ( One Tree Hill ) там понякога цитират някой неща от различни книги . Искам книга която да е поучителна, или да има нещо, което да науча от нея, любовни съвети,(така да го кажа) нещата от живота
Не мога да се изразя правилно, може би беден речник
Надявам се да ме ориентирате на някъде, както казах не съм запознат с творчеството .
Поздрави,![]()
"Война и мир" или "Анна Каренина" на Лев Толстой. За момче не мисля, че ще си паднеш по Джейн Остин![]()
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
classy troll is classyПървоначално написано от ledenakrasota
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Първоначално написано от gandalfepi4
Ие, как ме подсети сега.
Авторе, Никълъс Спарк е автор на "Последната песен"( филма с Майли Сайръс), "Писмо в бутилка", "Тетрадката" и др.
Избери си негова книга. Почти всички са филмирани, но не гледай това.
Има романтика и много житейски уроци.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
Подсъзнанието може всичко.
Когато се събудиш, най-често аз си лягам!
- - - - - - -
And live is evil, spell it backwards, I'll show ya
Nobody knows me, I'm cold, walk down this road all alone
Frozen as snow, I show no emotion what'soever, so
Don't ask me why I have no love for these muh'fuckin' hoes
空の下でカオス
Когато гледам към небето, знам, че винаги ще следвам целите си, докато не ги постигна. Докато небето е над мен, винаги ще има смисъл.
аз реших да започна да чета Шекспир... макар че със сигурност ще спра да чета на 10-тата страница, понеже не ми допадат лигавите любовни истори, съм твърдо решена да поема този риск.... прочети нещо на Шекспир, за да не съм сама
![]()
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Шекспир - Хамлет, накрая всички умират, любовта не е главен елемент. Сигурно, заради това я прочетох. :дПървоначално написано от thegreenzombie
Когато се събудиш, най-често аз си лягам!
- - - - - - -
And live is evil, spell it backwards, I'll show ya
Nobody knows me, I'm cold, walk down this road all alone
Frozen as snow, I show no emotion what'soever, so
Don't ask me why I have no love for these muh'fuckin' hoes
空の下でカオス
Когато гледам към небето, знам, че винаги ще следвам целите си, докато не ги постигна. Докато небето е над мен, винаги ще има смисъл.
Първоначално написано от DarkKiller16jp
+ 1
В случай, че се зарибяваш по психологически книги.
Ако искаш нещо романтично "Любов по време на холера".
Ако искаш нещо забавно и фентъзи: книгите от "Света на диска" на Тери Пратчет.
Прочети "Под игото", там има и романтична история. :}}
Пауло Коелю пише много хубави книги.
...и т.н.
Александро Барико: Океан море.. велика е
.. (:
"Sometimes being a bitch is all a woman's got to hold on to...." Stephen King :3
"Подсъзнанието може всичко" не е художествена литература. Води се за модерна психология/езотерика.![]()
Най-дългият годеж - толкова е хубава! Разплаках се даже изпаднах в паника.
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "