.

Виж резултатите на анкетата: След връзка оставате ли с партньора си приятели

Гласували
24. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

6 25,00%
  • Да

18 75,00%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Да бъдем ли най-добри приятели?

Ето я и моята историйка.
    Скоро с приятеля ми скъсахме (и двамата го бяхме решеили). Не се виждаме често, тъй като на скоро се преместихме в друга дъража за извастно време. Както и да е. Та с него все пак потдържаме връзка но на скоро той ми каза че имал някакви проблеми, а щом ми е казал такова нещо става въпрос за нещо по-така голямо. Незнам какво да правя немога да се свържа с него по нинкакъв начин. А нейстина ли аз съм тази, с която той трябва да споделя? Сега сме нещо като най-добри приятели и всичко си споделяме. Не знам какво да правя. Да продължаваме ли според вас да си бъдем такива приятели или да си останем просто познати? И какво да правя с неговите проблеми? Да се интересувам ли или не? Моля помогнете.
    Благодрая ви за помоща.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Не виждам проблем да си останете приятели. Щом има нужда от подкрепа и очевидно си му най - близкия човек в момента дай му я. На сте прекратили връзката заради някаква караница, не може за един ден да изтриеш този човек от живота си и да поддържаш отношения като "познати".

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Ахахахахаха това вече ме уби....

Айде няма да трола, само ще ти кажа че при толкова много несигурност... не знам как ще му бъдеш приятелка. По скоро опашка и носна кърпичка.

Трябва усилия и постоянство за да си най-добър приятел на някого, без да искаш нещо в замяна. Ако си способна на подобно нещо - Go for it

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Ахахахахаха това вече ме уби....

Айде няма да трола, само ще ти кажа че при толкова много несигурност... не знам как ще му бъдеш приятелка. По скоро опашка и носна кърпичка.

Трябва усилия и постоянство за да си най-добър приятел на някого, без да искаш нещо в замяна. Ако си способна на подобно нещо - Go for it
    Всеки иска нещо в замяна.Било това внимание или помощ.

Фен Аватара на shadowcrew
    Град
    Бургас - София
    Най - доброто което можете да направите е да останете приятели. Едно от най - силните и важни неща са приятелите - не ги губи.

Град
    В мислите на хората
    Цитирай Първоначално написано от bogzfaggot
    Може да искаш, друг е въпроса дали е адекватно. В приятелството не можеш да изискваш нещо такова, или да очакваш. То не че другаде може/трябва, но да не задълбаваме натам.

Приятелството съществува защото те обогатява по някакъв начин, който не зависи от теб. Т.е. не винаги получаваш това, което си искал, и невинаги искаш нещата, които ти се поднасят. Но почтивинаги това което получаваш е точно това, което ти трябва. Което е хубавото.

Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на ScarletBite
    да, разбира се!
    и аз имам един бивш, с който стоя по цели нощи да си пиша за всевъзможни неща и да си споделяме ли, споделяме. много са ни особени отношения - повече от приятели сме, но не сме влюбени вече - само привързани един към друг, разбиращи се, помагащи си. даже си мисля, че условието мъж и жена да са само приятели е точно такова - да са изживели вече любовта си, да са се видели голи преносно и буквално и да не се чудят "какво би било ако". мога да кажа, че той е най-ценният ми човек в момента от мъжки пол.
    all day... all night... what the fuck?!

Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Цитирай Първоначално написано от bogzfaggot
    Може да искаш, друг е въпроса дали е адекватно. В приятелството не можеш да изискваш нещо такова, или да очакваш. То не че другаде може/трябва, но да не задълбаваме натам.

Приятелството съществува защото те обогатява по някакъв начин, който не зависи от теб. Т.е. не винаги получаваш това, което си искал, и невинаги искаш нещата, които ти се поднасят. Но почтивинаги това което получаваш е точно това, което ти трябва. Което е хубавото.
    А какво трябва на един човек всъщност и какво получава от едно приятелство?

Град
    В мислите на хората
    Вече написах - едно приятелство обогатява духовно хората, които го поддържат. Затова хората поддържат приятелствата. Проблема понякога е че не ни обогатяват както ни се иска да се случи.

Както сам/а се сещаш това вече е проблем на отделната личност.

Dr. Gregory House

Град
    София
    Отговорих да.
    Но зависи .
    С някой да,с други не.

Не са много двойките, които успяват след раздяла да си останат в добри отношения, още повече приятелски. Тъй че факта, че при вас това е възможно и той те търси и ти споделя проблемите си, е чудесен. Означава, че въпреки че не сте заедно, той все още ти има доверие и се интересува от мнението ти. Освен ако ти не се чувстваш некомфортно от това, не виждам причина да не си останете приятели.

anonymous708973
    Guest
    Интересува ли те какво става с него? Ако да, бъди му приятелка.
    Ако не, не му бъди. Не мога да разбера какво е сложното тук.

Eми на мен не ми е кой знае колко гот дда си пишем. Все пка до скоро си казвахме мили неща. Страх ме е да не започна да го наричам с мили имен и т.н. Въпреки че вече не гледам по ози начин на него. Виждам го като мил приятел и нищо повече. Но съм свикнала с нео да бъда малко по различна от начина по който се държа с приятели. Някакси по-нежно и привързано.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Ти или се интересуваш, или не. Как ше питаш нас дали да се интересуваш, ти сериозна ли си?

Приятели след връзка... илюзия.
    Temet Nosce

벨야카

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си