.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37

Hybrid View

Повече от фен Аватара на akibaki

Oчила или лещи

Кое от двете излиза по-изгодно и кое е най-добрият вариант за очите

Фен Аватара на kikidikiriki
    Град
    Дубай къде другаде при черните :D
    ОЧИЛАТА са най-изгодни, всъщност като се замисля лещите са по-евтини вече зависи какъв цвят са и т.н. а и според мен лещите са по-вредни от очилата а и не знам да ли ще ги понасяш аз имам такива който не са с диоптер но немога да стоя с тях почвам да мигам... не ми понасят

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    Аз нося лещи, попринцип са по удобни, но очилата са за предпочитане. Аз имам чувството, че си развалих очите още толкова от лещите, но знам ли.

Повече от фен
    Лещи. По- удобни са и не променяш визията на лицето си. Очилата, дори и актуален модел, променят визията на човек, а околните трудно свикват. Ако не са цветни лещи, повечето са на обсолютно достъпни цени. Освен това на моделите очила бързо им минава модата и постоянно трябва да си купуваш нови, ако държиш да си в крак с модата. Често хората си ги забравят на разни места, а лещите няма как да ги забравиш на чина или на пейка в парка, примерно.

Лещи за навън, очилата си ги нося вкъщи. С лещите ми е много по - удобно, а и лекарят ми каза, че за късогледството най -доброто решение са лещи.
    Можеш да имаш всичко в живота, ако жертваш всичко останало за него.

Цитирай Първоначално написано от Sintya
    Аз имам чувството, че си развалих очите още толкова от лещите, но знам ли.
    И аз такова чувство имам,дори съм убедена

Очилата променят визията ти - ако си подбереш подходящи рамки,това е +
    Лещите,като ги сложиш,стоят до края на деня,но трябва много много добра хигиена,а и вероятно ще ти е трудно да свикнеш.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Без лещи не мога да живея! Нищо, че беше цяло мъчение, докато се науча да ги слагам и да свикна с тях.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Не мога без лещи. Толко са по-удобни. Изобщо не ги чувстваш. Можеш спокойно да спортуваш, не ти се изпотяват стъклата, не ти се хлъзгат по носа, не ти се завива свят като гледаш надолу и после през очилата...

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    И аз нося лещи. То с очилата особено зимно време е много досадно, а са ми се разширила рамките и само ми падат. Лещите поне не ги усещам като разход, защото са на малки суми, а за нови очила вече цяла година не мога да отделя 200 лв, все ги изхарчвам за друго. :Д

Понякога, обаче като не си доспя ми е кофти слагането сутрин, тежи ми. Бих се замислила за операция след три години.

Град
    Middle.Of.Nowhere

..

Еле,как не знам.. Според мен очилата са по-изгодни,но лещите са много по-добре!Не само,че не променят визията,но и са по удобни за носене,отначало е малко дразнещо,но се свиква!Но пък.. на някой наистина им отиват очила.

Голям фен Аватара на bet3to
    Цитирай Първоначално написано от vampire_girl_
    Цитирай Първоначално написано от Sintya
    Аз имам чувството, че си развалих очите още толкова от лещите, но знам ли.
    И аз такова чувство имам,дори съм убедена

Очилата променят визията ти - ако си подбереш подходящи рамки,това е +
    Лещите,като ги сложиш,стоят до края на деня,но трябва много много добра хигиена,а и вероятно ще ти е трудно да свикнеш.
    Значи не съм единствена...
    Та по темата - по принцип очилата може да си ги ползваш 1 година и да не ги сменяш, а лещите трябва да се сменят на около 3 месеца дори и да са едногодишни, демек около 30 лв на 3 месеца. На мен лично очилата са ми по-удобни и си ги нося вкъщи, обаче навън съм с лещи.

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Апък аз, все не мога да отида да си взема лещи.. спира ме това, че диоптъра ми ще се увеличи. Обаче пък очилата изобщо не обичам да ги нося с ежедневното си облекло, понеже се обличам по-спортно и очилата ИЗОБЩО не си ходят.
    Притеснява ме да не си замърся лещите, да не ги забравя, като си легна.
    Пф.. не е работа да имаш развалено зрение

Супер фен Аватара на rakiQ
    очила ,по ме кефи

Цитирай Първоначално написано от rakiQ
    очила ,по ме кефи

Голям фен Аватара на taamara
    И двете.
    Ако диоптърът е +/- 0,5, +/- 0,75, няма особен смисъл от лещи.
    Но като цяло и двете.
    Без лещи не мога да живея, изключително удобно ми е. И с очила се харесвам. Затова и двете.

Голям фен Аватара на blondeVIP
    Град
    NYC
    Амии аз не нося очилата ми постоянно и за това може би съм повече ЗА тях.. а и две приятелки са с лещи и като ги гледам... :// едната постоянно си губи поне 1 лещаа, на другата мнг често и се разместваа и т.н. и това не си е работа
    And so I put this on my life
    Nobody or nothing will ever come between us

You know i'd do anything for you.. but you won't do the same !!!

Супер фен Аватара на bloodymirror
    А наистина ли от лещите зрението се оправяло по-бързо и по-добре? И каква е цената на диоптерните лещи?

^ моята едната струваше 25 лв. + 25 лв. за другата + 25 лв. за разтвора

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Цитирай Първоначално написано от XxInn0cencexX
    ^ моята едната струваше 25 лв. + 25 лв. за другата + 25 лв. за разтвора
    A за колко време?

Откакто съм с лещи направо се преродих.Очилата ми бяха много голям диоптър и тежаха,падаха,зимата като влезех някъде където беше по-топло и се запотяваха,лесно се цапаха стъклата,правеха ми ранички на носа,не можех да се тръшкам по легла като играех фвс се налагаше да ги свалям,а и не се вижда добре с очилата..с лещите сякаш ''проглеждаш'' вижда се много по-ясно.Само трябва да спазвате хигиена.Меките лещи не падат..така,че трудно ще ги изгубите.

Цитирай Първоначално написано от taamara
    И двете.
    Ако диоптърът е +/- 0,5, +/- 0,75, няма особен смисъл от лещи.
    Абсолютно същото, моето е късогледство.Лекарката ми забрани лещи, защото очите ми щели да се развалят още повече.
    Още не сме ходили за очила, но категорично няма да ги нося навън, ако купим(положението засега не е толкова зле, а трябва да си взема очила от юни месец )

Почти всички тук казахте лещи и ,че е по-удобно с тях само,че докато свикнеш ,еми хора то и с очилата е същото.Не става отведнъж да ги сложиш и хоп-свикнал си.А това за запотяването-да досадно е ама за 5 минути да ги свалиш не е толкова трудно.Вече има толкова милиони рамки ,че не мисля,че поне ЕДНА няма да си харесате.Имаше мнения по-горе,"обличам се по-спортно и очила не вървят" аайде бе,не сте разгледали хубаво по оптиките.Имам прятелка която носи очила и се облича по-спортно и е изключително хубаво.

Айде сега изяжте ме,само ,че това си е моето мнение!

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Аз нося очила,но все още съм малка за да нося лещи.Мисля като стана по-голяма да нося лещи.Все пак това си е въпрос на личен избор..

Ползвам и двете. За компютър горещо препоръчвам очила, защото те са със защита, освен това с лещи се изсушава окото и е неприятно.
    Но за навън е много по-удобно с лещи, защото не се притеснявам, че ще ми се изцапат очилата или, че ще ги забравя някъде.

Лещите са изключително лесни за ползване и ти трябва наистина елементарна хигиена. А ако намерите вашият тип лещи, изобщо няма да ги усещате.

Двете ми лещи струваха 30 лв, разтвора ми е 10 лв. Издържат около 4 месеца.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Повече от фен Аватара на Supernaturalfan
    Град
    Bulgaria
    Аз пък предпочитам да ходя с очила, свикнала съм си с тях, въобще не ми пречат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си