- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да споделя мъката си/може и съвет
Здравейте. Тази тема я пускам за да излея мъката си. Отворен съм към всякакви коментари, тези, които ще нападат, моля да си запазят коментарите за себе си. Та, аз съм момче на 20 години. От година и месец съм с едно момиче, което много обичам и има(хме)ме сериозна връзка. Но както сами подозирате, за да пиша тук, явно нещо не е наред. И така.. Любимото ми момиче през втората половина от връзката ни много ме наранява, но аз винаги й прощавах. Това лято например, отиде на море с компанията си, състояща се от няколко момчета (2 от които са не толкова близки) и тя беше единственото момиче сред тях, като изрично бях помолен от нея да не правя проблеми.. Не й ги направих, преглътнах го. Месец-два по-късно ми съобщават, че мой приятел са го видели да си слага ръката на кръста на приятелката ми и да й говори нещо на ухото. Тъкмо, когато тръгнахме с приятелката ми, същото момче, чрез обща позната, е споделил, че обича моята приятелка и е казал (цитирам) "ако знаех какво съм изпуснал".. По това време (след случая с ръката на кръста) аз я зарязах заради това нещо, но пак й простих, след като ми обясни "как" стоят нещата. След това, съвсем скоро, имаше малък проблем, който прерасна в огромен. Не искам да навлизам в подробности, само искам да кажа, че при телефонният ни разговор приятелката ми ми се закани да ми покаже колко зла можела да бъде (поради неправилно разбиране от нейна страна).. В продължение на 1 месец никой не ме потърси, нито смс, нито телефонно обаждане - нищо. Страдах цял месец. Накрая, аз глупака, не се сдрържах и отидох при нея (сякаш съм виновен) да обсъдим нещата, при което се сдобрихме. Да обаче вече не искам да случвам все на неприятности и наистина много държа на това момиче и поисках от нея няколко неща, но останах разочарован от отговорите. Тук искам да добавя, никой от близките ми не иска да съм с това момиче, дори приятелите ми казват, че не ме заслужава, и те са против, но аз съм предприел всичко пред себе си, за да съм с нея.. А нещата, които поисках бяха да не се среща повече с онова момче и да го ограничи от себе си. Каза ми “ добре“. За мое съжаление предния ден ги видях заедно да влизат в барче с онова момче, което я харесва и ми причерня, останах безсилен. Обяснението беше, че са се срещнали случайно (не са се уговаряли) и че това момче не изпитва нищо към нея и дори не я търси. Дори и да е вярно,й обясних, че не искам да контактува с него и че ме боли като ги видя заедно, защото това момче веднъж е изрекло какво изпитва към нея. Тя ми отговори, че не съм можел да й забранявам поне едно здравей да му казва или да повървят заедно, ако са в една посока.. Също да не забравя, че това момче вече се прави, че не ме познава, въпреки че сме били приятели, но приятелката ми я „познава“. Има ред други дреболии, които е твърдо решена да не изпълни, защото са били простотии. Знам, че не съм тръгнал по правия път. Помогнете ми как да се откъсна от нея, защото много я обичам. Веднъж преживях подобно нещо в предишната ми връзка, не искам и сега..
Явно не си си взел поука от предната връзка. Страдай докато се научиш че не всичко, което хвърчи се яде.
Ясно е че те разиграват, дори ти виждаш че те правят на клоун. Тва че я обичаш си е само твое оправдание да и ходиш след полата.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Аз съм сам от не знам колко време и съм добре, имах и аз дълга връзка, подобна развръзка...почнах да излизам по често сам/с приятели, да контактувам с други хора и в един момент се светнах, колко лесно било и как не си заслужава, да страдаш за глупостите на човека отсреща, ако не иска да те разбере, а в случая е ясно, че тя се прави на ударена...смело напред![]()
\
/
Колкото и гадно да звучи мисля,че нещата между вас са пред край.
Разделете се няма смисъл... още повече ще страдаш,ако останеш с нея.. просто излез,виж друг свят БЕЗ НЕЯ.. и ще разбереш колко по-хубав би бил денят ти .. вместо да си тровиш нервите с човек,на когото явно не му пука много много ..![]()
![]()
Много малко е нужно,за да видиш,че си жалък .. че амбициите ти са големи,а ти си МАЛЪК ..
За да се откъснеш от нея,спри сякакви контакти с нея и да ти се обажда не и отвръщай.Занимавай се с нещо.Така времето минава бързо.
Аз няма да казвам кой прав, кой крив. Всеки си е прав за себе си. Просто не трябва да приемаш всяко нещо толкова навътре.Не казвам, че в теб е проблема защото не знам. Нейната гледна точка липсва, за да се "защити" някой от вас двамата. Сам знаеш (предполагам), че в една връзка компромисите са необходими и от двете страни. Дори понякога компромис с теб самия. Няма как да ти кажем "направи това, направи онова, чувствай се еди си как". В крайна сметка..не можеш да промениш нарочно това какво и как чувстваш. Не си малък. Не забравяй, че в крайна сметка е най-важно ти да се чувстваш щастлив..
компромисите, че съм й простил всичко, не са ли достатъчни според теб?Първоначално написано от Mi6inka
Според мен трябва да седнете и да си поговорите. Наистина е вероятно тя просто да те върти, но от друга страна нещата са малко неясни. Струва ми се, че леко си преувеличил случката с ръката на кръста - в крайна сметка не е кой знае какво. Относно това, което момчето е казало че изпитва към приятелката ти - това ти е информация от трето лице и няма как да си 100% сигурен, че е истина. Имал си причини, помолил си приятелката си да не се вижда с това момче, но се замисли, че в крайна сметка той и е приятел и като и забраниш да се вижда с приятелите си, не подпомагаш много отношенията ви. Просто наистина поговори с нея и си изяснете нещата.
Прекалено много са. И са незаслужени. От там ти идва грешката. Даваш аванси, когато на всички е ясно че отсрещната страна няма да ги оцени. Което обезсмисля иначе х убавата идея. И с хyй в ръка оставаш само ти за жалост.
Може и друга да е причината, ама днес съм решил да запазя добрия тон![]()
Dr. Gregory House
А ти защо все още се занимаваш с нея,като виждаш,че нещата не вървят.Зарежи я.Първоначално написано от bear1
защото съм привързан към нея и много я обичам. а знам, че без нея ще страдам, просто ми е кофти за дългото време, прекарано с нея и за хубавите моменти. Жалко, че когато погледнем към миналото, прескачаме лошите моменти!Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
Eто тук ти е била грешката.само искам да кажа, че при телефонният ни разговор приятелката ми ми се закани да ми покаже колко зла можела да бъде (поради неправилно разбиране от нейна страна).. В продължение на 1 месец никой не ме потърси, нито смс, нито телефонно обаждане - нищо. Страдах цял месец. Накрая, аз глупака, не се сдрържах и отидох при нея (сякаш съм виновен) да обсъдим нещата, при което се сдобрихме.
Теоретично нямам против връщане към бивши, но нямаш нужда от човек, който не те уважава като личност.
А с нея не страдаш ли? Приятелите ти са прави. Нейното място не е до теб(не твоето до нея). Твоето място е където ти си пожелаеш, но нейното не е до теб. Връзка не се гради с подобни "компромиси". Компромисите възникват тогава, когато от сърце и душа даваш това, от което отсрещната страна има нужда, но твоята- не. В случая има нещо, което да не желаеш във връзката ви. От което произлиза червен картон. Не си длъжен да я разкараш, но пък не бъди и длъжен да я търпиш![]()
Ахааа значи "Обичам я" е достатъчно за да оправдае всичките унижения на които се подлагаш... Интересно.
Dr. Gregory House
Ако продължаваш да се оправдаваш ,единствено и само с това "обичам я" ,до никъде няма да стигнеш.Ако,ти самият си доволен от положението и обичаш да бъдеш въртян на пръста на някой,окей разбирам (:.Но,според мен ,ще се откъснеш от нея в мига в който разбереш,че не е за теб.А, ми се струва ,че това ще е скоро.Нещата са пред край ...
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
Именно, казах че компромисите са необходими и то ДВЕТЕ страни, т.е. да се замислиш, че не може само ти да и прощаваш и само ти да си този, който се съобразява. Щом тя не го прави ...дали си заслужава ти да се раздаваш толкова ?Първоначално написано от bear1
Това ти е грешката.Първоначално написано от bear1
Миналото си е минало.
Оставяш го там ,където му е мястото в миналото и продължаваш да живееш.
Добре де, казал, че я харесва..е хубаво ама ти с него ли ходиш или с нея? Може да я харесват и дузина други нали? Не е ли по-важно, ТЯ кого харесва. Мисля, че проблемът идва от липсата на доверие и с това я ограничаваш, което не е много приятно. Ти си я познаваш, но все пак..доверие.
I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!