Присъединявам се към тесногръдието ти :Д
Дори да не си дал най-удачните примери за филми/музика или каквото и да е, хващам смисъла на темата ти и те подкрепям.

Подобно тесногръдие, както се вижда по реакциите тук, се смята за нещо лошо, а аз пък доста адмирирам по-затворените хора. Особено по-затворени спрямо ИНДУСТРИЯТА, както ти каза. Не виждам нищо лошо да си "елитарен", да се отдръпваш от масовото, ако щеш дори - да се извисяваш, четейки/гледайки/слушайки неща, които само ти и още шепа хора разбирате. Пък дори и в очите на другите да си надут, "ти за кого се мислиш" и т.н.

Аз също много се чудя на хората, които харесват масовите кинопродукции - странно ми е какво може човек да намери във филмите за пуканки, особено в съвременните американски комерсиални комедии (не засягам арт киното и "ъндърграунд" филмите), изпълнени със садизъм, вулгарност, плосък и много посредствен хумор. И това е една пропаганда, набива ни се в канчетата да се смеем на подобни неща. Заляти сме от псевдокултура, псевдомузика и псевдокино. Наскоро бях на кино и се ужасих от трейлърите, които ми представяха най-новите продукции, които да очаквам с нетърпение.
Трябва ли да се смееш на сцена, в която пони сплесква краката си, защото дебела жена е седнала върху него? Или на това, че някой е паднал и се е ударил лошо? Или на това, че няк'ва женка чупи купата на някакъв си там треньор и се оказва, че това е единствената му награда в материална форма. О, въй, тя му счупила купата.
Направо ми се повръща от тази посредственост и липса на всякаква духовитост, затова и те подкрепям.
Не харесвам шаблоните, и не знам в поп-култура ли сме, в моп-култура ли сме (не съм запозната с теченията), но личните ми предпочитания определено отричат шаблонните форми от всякакъв род.
Или ако ще е шаблон, да е интересно представен поне. А не по изтъркан, банален, напълно предвидим от малко по-умния зрител начин.

За музиката, която си изброил не знам какво да кажа, понеже не слушам никой един от изброените. Предполагам ти ще бъдеш по-отворен към всяко нещо, което мислиш, че може да крие в себе си смисъл, идея, или поне някаква плътност като емоционален заряд и т.н. Това би включвало дори метъл и рнб, които ти смяташ за "грозни" стилове, защото може би си по-запознат само с най-комерсиалното им проявление.

Принципно съм против крайните обобщения - например, че няма хубава метъл музика, или че няма никакво стойностно американско кино (а то има), но с позицията ти относно продукциите, индустрията, "касовите" "творби" съм напълно съгласна. Искам да те опровергая за метъла, но няма да ти давам каквито и да е доказателства, понеже смятам, че всъщност не си тесногръд човек, а по-скоро си се изприщил от шаблони.

пп. "Двама мъже и половина" е духовита комедия : ) Не е празна и мехурена. И актьорите поне играят добре.
пп2. Дори аз от време на време гледам от тия тъпни за пуканките за разтоварване - не може винаги претенциозни филми, или пък тежки. Но определено не мога да твърдя, че имат някаква художествена стойност. 0.0