- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Отношения, връзки, пари и т.н.
Повлияна съм от един скандал от снощи между мъж и жена, които са заедно от доста време и имат 3 дечица. Искам да изразя единствено възмущение и неразбиране относно това, което те правят.
1во живеят в абсолютна мизерия, а са млади хора с възможност за успех, но той ги пропилява най-вече по наркотици. И не, че е някой пропаднал наркоман ... просто си се кефи човекът да е надрусан и явно не вижда причина да не го прави. Въпросът ми е защо? Кой мисли за това семейство и за тези деца? (не съм някаква върла защитничка на идеята да не се употребяват наркотици, просто в случая има по-важни неща)
2ро децата били на седмична детска градина, т.е. те се грижат за тях само в 2 дни от седмицата. Искрено се надявам това да е временно, защото иначе не го разбирам. Ако не си до децата си, тогава до кого?
3то скандалът им тръгна пак от липсата на пари. И аз спорих, че не е редно никакви отношения (приятелски, любовни, роднински) да се развалят заради пари. Но човекът си знае неговото и си мисли чрез какъв бизнес да изкара пари без да мисли за тази жена и за тези деца.
4то - започват нейните грешки. Той и давал пари да плаща наема, а тя си купувала наркотици без да му каже.
5то - у тях пълзят хлебарки, а тя си пие ракията с нас, мивката пълна с чинии и не и пука.
6то Имаше и друг спор - дали му била изневерявала.
Ясно ми е, че не е моя работа, че едва ли нещата са от вчера и днес и те най-добре си знаят какво има между тях.
Но такива истории ме карат да се замисля кое е по-ценно... И дали наистина материалните неща не са по-ценни от някаква си връзка или пък любов? Дали ако има такива проблеми трябва да прее*еш себе си заради децата или напротив - мислиш първо за себе си, защото веднъж се живее? В подобни отношения изневярата простима ли е? Редно ли е да се съсипва семейство заради пари? И защо хората започват да мислят адски нетрезво когато не им достигат шибаните пари? Защо не се подкрепят и не успяват заедно? Понеже съм ставала свидетел и на други такива провали в живота само заради пари и това, че хората са станали толкова повърхностни супер много ме дразни ... и не само че ме дразни, а превръща и мен в материалист.
Всеки казва "усмихни се на живота, веднъж се живее", но май има само 2 пътя и тръгнеш ли по единия няма връщане, т.е. или си живееш живота и пропадаш ... или загубваш себе си някъде по пътя, когато устройваш любимите си хора (в редки случаи и себе си).![]()
Мога да напиша още много неща, които ми се въртят из главата, но искам да видя вашите мнения, понеже вие ще дадете разнообразни идеи.
Парите са много важни,особено като имаш деца.
Зада не им липсва нищо ,и зада не живеят в мизерия.
Тогава какъв е този човек, който ще създаде 3 деца и ще си купува с последните пари алкохол и наркотици? Защо го правят?
Защо липсата на пари трябва да ги подтиква към изневяра или раздяла, а не към стимул да успеят заедно?![]()
Квото и да си говорим, без пари щастие трудно се постига. Оставам с впечатлението че тоя тип гледа лесното. Те може да имат потенциал за много работи, но ква файда след като нито единия предприема стъпки да се оправят нито другия. Той гледал да прави далавери да искарва пари, тя я марзи едни чиний да измие, и въпреки всичко това пият и се друсат.
Та отговора ми е следният: Семейства и приятелства не трябва да се развалят заради пари, но на тях не им пука за семейството тай че за кво семейство говорим? Те гледат за г*за си.
Не съм против наркотиците, когато се употребяват от време на време. Аз самият си позволявам, но много рядко. Той е наркоман, квото и да ми говориш. От него човек трудно ще стане.
Ем да, превърнали са се във важна част от живота, тъй като уж е "голяма" криза и тъй като хората само това търсят...и явно го поставят на 1-во място преди всичко останало, жалко !
3ащото,когато няма пари човек е много по-изнервен.
Не ги оправдавам,но не е лесно да се грижиш за дете,още повече за 3деца.Защо не поговориш с тяx?
OK, на мен съвсем скоро ми предстои да мина през тези етапи. Ами ако мъжът ми също като този предпочита да си прави кефа и да не се грижи за мен? Ами ако ми направи 2-3 деца и изчезне? Не знам аз какво да правя - дали да обичам или да изкарвам пари ... Кое е по-правилното?
Ако се чувстваш готова и му имаш доверие - действай![]()
Бременна ли си?
Честито.
По-правилно е да изкарваш пари.
Да любовта е важна,детето трябва да я усеща.
Но само с обич няма да нахраниш детето.
Не са ми толкова близки, може би по-нататък.Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
Мисля, че той и е набирал с времето, защото и аз да имам такава 'мърла' (както я нарече той) вкъщи, а да я мисля за жената на живота си, би ме подтикнало към алкохол и наркотици ... но пак трябва да мислиш малко преди да правиш глупости.
В живота на 1 човек, трябва да има баланс за да е щастлив. Правилно е да правиш и 2-те.Първоначално написано от kremen4eto
Не съм бременна.Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
Добре де, аз в момента се ориентирам в такава посока, че уж да нямам финансови проблеми, но всичко може да се случи. И ако остана без пари е правилно да се изпокарам с мъжа си, за да намерим 2 лева за храна, отколкото да се прегърнем, да се успокоим, да си кажем, че се обичаме и да не изпадам в нервни кризи. Защото напрежението от финансовите проблеми е достатъчно, че да го засилвам с проблеми във връзката и да се стигне до не знам и аз къде ... до път без изход
Все си мисля, че е адски трудно и много малко хора успяват.Първоначално написано от Seattle
Амиии предимно пико, за друго не знамПървоначално написано от LambOfGod
![]()
Кое по точно е адски трудното? Имаш нужда да работиш не само заради парите, но и да се намираш на работа за да не мислиш глупости (наркотици, далавери, убииства и т.н). Не виждам защо някого това би му пречило. Всъщност аз гледам точно на това в една жена, да е независима. А време за обич винаги има.Първоначално написано от kremen4eto
Мхм... Според мен при по-бедните хора се случва да се водят спорове за пари, но щом се намесят и наркотици става ежедневие.Първоначално написано от kremen4eto
Не ми се ще да съдя прибързано, но за мен тези хора са типичните пропадняци намерили се и "без да искат" създали деца, даже няма да се очудя, ако са от ромски произход.
Стимуланти, хлебарки, ракия,изневери, скандали пред чужди хора, три деца оставени на произвола на съдбата..
За такива хора няма оправия.
Seattlе, всъщност аз не знам дали е толкова трудно на практика, но като гледам родителите си например си правя изводи - когато бях 4-5 годишна, бяха постигнали не повече от тези двамата, за които говоря ... нямахме прибори буквално когато се преместихме да живеем от село в града. Майка ми е работила на студ, дъжд и сняг, но никога не са си и помисляли да си изневерят или да се разделят. И тогава го виждах и сега те ми го обясняват - че винаги са се подкрепяли в трудностите. И сега живеем доста по-добре, но всичко е направено с усилия и любов (според мен). А повечето други примери, които мога да дам са все провали при най-малката липса на пари. И всеки забравя за любовта като че ли.
А ти си можела и свестни работи да пишишПървоначално написано от LambOfGod
![]()
И тези деца ще получат нулево възпитание или ще се озоват в някой дом. И е малка вероятността да станата стойностни хора един ден. Вследствие глупостта на някакви пропадняци. Колко жалко.Първоначално написано от LambOfGod
Не са цигани.
Упоритост, евала на вашите! Явно са хора които имат точно определени цели и работят здраво за да постигнат нещо. Очевидно е че са отгледали и една добра щеркаПървоначално написано от kremen4eto
![]()
Черпи от тяхния житейски опит, няма да згрешиш.
^ Казват, че винаги се са стремяли (и продължават) да ми осигурят най-доброто и да не ме лишават от нищо, но ЗАЕДНО! Мисля, че това е важното.![]()
Според мен ще е по-хитро и пълноценно от твоя страна, ако вместо да им споделяш трагедиите по форумите се опиташ да помогнеш на тяхните деца.Първоначално написано от kremen4eto
Гледането отстрани и клюкарстването не помагат на никого.
LambOfGod, по какъв начин например?