.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Чертеж във форматна рамка А4?!! wtf ?!!

Здравейте! Шашавия ни по домашна техника и икономика иска да изработим чертеж във форматна рамка А4. Идея си нямам как се прави това... Помощ? Ако може поне размерите да ми кажете...

Фен Аватара на GrandProtector
    Град
    Sofia
    Не е много трудно, ако само размерите те интересуват:
    http://www.google.bg/#sclient=psy-ab...7&pf=p&pdl=300
    По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения…

Не, не ме интересуват размерите на листа, а на самата рамка

Фен Аватара на GrandProtector
    Град
    Sofia
    Аз си мислех че това имаш предвид, даже малко се учудих като прочетох темата, сори.
    По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения…

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    отвори Word

Page Layout - Page Setup - Size - A4

Page Layout - Page Borders - избираш си рамка - най-добре стандартните Бордери

Save As ....

имаш ли лист А4 с рамка

По принцип за чертане рамката е 2 см от ляво вертикално и по 1 от 3-те други страни.
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Супер фен
    По мое време рамката беше с отстъп 2см от ляво и от всяка друга страна по 0,5см и доло дясно има таблица с основните неща по чертежа.

Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    По мое време рамката беше с отстъп 2см от ляво и от всяка друга страна по 0,5см и доло дясно има таблица с основните неща по чертежа.
    Ауу.. И аз трябва да правя таблица, но не знам размерите..

Да не би да ти трябва рамката с таблицата??? щото не виждам кво да е друго. Правиш си рамката и таблицата се слага долу, напиши в google чертеж А4 все ще ти излезе нещо, най-малкото ще видиш снимки да се ориентираш. Ама да знаеш, че ще трябва да си потърсиш и размерите щото в таблицата има доста поленца и размерите трябва да са точни.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Айде чети сега. Ако чертежа ти е висок - обръщаш листа по височина, ако ли не - по ширина. Лявата страна отбелязваш 20 мм и пускаш линия надолу. На всички други страни линията трабва да ти е на разстояние 10 мм. Това ти е рамката. Таблицата е с размери 160 мм ширина и 24 мм височина, като я чертаеш в десния долен ъгъл на рамката, не на листа. Отдолу нагоре на рамката мериш 8мм и чертаеш хоризонтална линия. Отляво надясно мериш 100 мм и спускаш вертикална линия. После до нея спускаш 2 вертикални линии по 30 мм. (втората трябва да ти съвпада с рамката по принцип).Сега отиваш на малката долна линия. На нея чертаеш вертикални линии - 20 мм след това пак 20 мм, после 60 мм. Отиваш на последните 2 графи от по 30 мм. Трябва да имаш 3 хоризонтални линии от по точно 8 мм. На най-последната в долния ъгъл трябва да разделиш на половина вертикално (т.е. по 15 мм). Сега надписваш. В най-големия правоъгълник се пише името на чертежа. На 4те графи срещу него съответно трябва да се получи:
    Чертал-->| първата буква от името ти и цялата фамилия
    Проверил | по същия начин изписано името на преподавателя
    дата----->| клас | номер в класа|
    На долната линия която е под голямата графа с името на чертежа попълваш съответно:
    М 1:1 (мащаба) | материал на чертания предмет | училището, в което учиш

и се получава нещо такова
    "разглобяеми съединения" | Чертал | Р. Петкова
    |---------------------------->| Проверил | Н. Божилов
    М 1:1 | Ст 5 | дълго му е името |18.11.2011|VIIб | №20

^ Това е от последния ми чертеж и естествено, че твоите надписи ще са различни.

Ако си работил/а правилно, се получава. Без онези стрелки разбира се, аз ги сложих само за да не ми се разбъркат нещата.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си