1. Не ме мислете за трол, защото не съм и проблема ми е сериозен!
2. Много ще се радвам ако някой ми помогне![]()
А ето го и проблема ми:
Аз съм някъде в средата на пубертета - на 15 години .. и се занимавам от 10 години с пеене, но откакто влязох в пубертета гласът ми започна много да преграква, да изчезва .. общо взето > неща които не са нормални за гласа на човек, който се занимава с пеене от толкова време. Наскоро личната ми лекарка ме наплаши, че през пубертета не трябвало да се пее, защото тогава бил периода на най - много промени - и психически, и физически... и тогава гласът можел да се загуби завинаги. Моля ви, кажете ми някой попадал ли е в същата/подобна ситуация и .. като цяло някой ако може да ми помогне, нека пише.Много съм притеснена ... Благодаря ви предварително!
![]()
![]()
Moля?!Първоначално написано от kpuuucu
Ама кажи на лекарката ти, че е много проста, честно!
![]()
То тогава и Богомил от xfactor не трябва да пее.
И си в пубертета.Нормално е да ти мутира гласа.![]()
Не, че съм много компетентна, но защо пък да не са нормални
такива неща за човек, занимаващ се с пеене от дълго време?
Prettiness is the enemy of beauty - it cancels
out beauty's greatness, grandeur and presence.
Кви са тея глупости дето е казала тая "лекарка" с кавички на четвърта стенен??? Веднага я сменяй, не ти трябва такава. Че тя може и някой ден да ти каже че си за операция и да те оперират, а ти да си абсолютно здрава, пфффффффф
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
+1, дори и да не се занимаваш с пеене са нормални такива неща в пубертета...Все пак, това е периода на най-много промени - и психически, и физически...Първоначално написано от Amellia
![]()
Първоначално написано от eliyiy
Най-добрите и гениални певци са започнали да пеят от малки. Включително небеизвестните Майкъл Джексън, Кристина Агилера, Бионсе, Анна Нетребко, Таря Турунен. Главно жени, защото просто не слушам много мъжки гласове.Първоначално написано от kpuuucu
ОПЛ е права дотолкова, доколкото промените в пубертета са драматични и изискван крайно повишено внимание, ако желаеш да се занимаваш проф с пеене.Първоначално написано от kpuuucu
цялата истина е в ТЕХНИКАТА на звукоизвличане.
а тя е РАЗЛИЧНА при детският дискаунт и при зрелият гласов апарат.
добър вокален педагог!
иначе просто ще съсипеш умението си да пееш вярно (което е продукт на мозъка) и умението си да пееш красиво (което е продукт на апарата).