- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- T'ва прави ли ме evil ?
Първоначално написано от nadetee
Състрадание заслужават прекалено малко хора, но не и тези, които се оплакват и очакват разбиране, те могат да получат единствено съжаление. Те не са достойни.
- - -
" Нещастието е подходящо време за "добродетели" "Сенека.
Съчувствието е скрито съжаление, в повечето случаи. Никой не може да разбира проблемите на другите, защото не ги е преживявал..
Die nameless, mothafucka`
Fuck it.
"One good thing about music, when it hits u, u feel no pain." B. Marley
^ мен ми беше 'вдъхновена' темата от това.
..майка ми и бяха зачервени очите и едва ли не щеше да заплаче,обаче знам,че 'сички вече почнаха да се оплакват от всичко,от кризата,от не знам си какво и просто не реагирах по абсолютно никакъв начин.Седях си със слушалките и слушах музика,без да я питам какво има,просто защото знам,че ще каже,че няма пари и не знам си какво :О .. все едно ще промени нещо с реване
Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
Първоначално написано от ShtrudeL
Да търсиш поговорки в нета и да ги постваш по форуми,не те прави повече интелигентенПървоначално написано от nadetee
Albert Einstein
Should ever be forgot...
Поговорките ги знам понеже уча етика , безчуствен задник такъв. Да гледаш, че майка ти е тъжна и да не направиш нищо не те прави много печен, знаеш ли ? Тва не е кой да е там , а майка ти. Да, не може да промени нищо с плач и оплакване , но поне можеше да я прегърнеш или да и кажеш нещо, за да я успокойш. Ма ти нали си много интелигентен ..........................Първоначално написано от lightcameraction
мен няма да ми е много гот ако детето ми ме успокоява,при условие,че аз трябва да съм тоя,дето трябва да е пример за 'сила'Първоначално написано от nadetee
Should ever be forgot...
Накратко : недолюбваш родителите си ,света около теб ,все намиращ нещо криво у хората и го използваш като извинение да нехаеш (или поне да си мислиш така) за тях.
И не ,не си ивъл ,просто си емоционално малтретиран от заобикалящия те свят и вече просто не ти дреме.
personal opinion.
ДонЕкъде прав, донЕкъде кривПървоначално написано от Auriss
![]()
Аз съм същата с изключение на 1-2ма мой близки.
Който не може да се справи с нещо и ми го каже винаги ще направя всичко възможно да му помогна, но така да тръгна да питам 'какво им е на сърцата' - no thank youuu..
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
В началото на темата ти си мислех, че си просто нормален човек както всички останали нормални, които не проявяват кой знае какво състрадание - много хора са така.
Нали, нормално е да не питаш хората, когато ги виждаш че са зле, за да не ги притесняваш, да не си го изкарат на теб, да не би да не им се споделя и да досаждаш, пък и просто ако сами не ти кажат не виждаш смисъл да се натоварваш и т.н.
После ми стана малко съмнително как в един твой пост каза: "А като ги питам и почвам да ми мрънкат". АМИ НОРМАЛНО Е да мрънкат, нали са тъжни? Много ясно, че ще ти се оплакват.
Но това за майка ти си е направо шокиращо. Гаден си.
Но това може би не е истинската ти същност. Апатията и липсата на всякакво съчувствие според мен е защитна реакция от това, че си бил нараняван. Поне при мен е така - имам апатия, когато просто съм наранена и не съм преживяла нещо-си-там.
Но ако това ти е състояние по default, мисля, че трябва да се промениш. Да се постараеш поне. Иначе е доста сбъркано и тъжно. И нечовешко.
Няма нищо лошо да си поне една идея по-емпатичен, поне към близките си - мама, татко, сестричка, приятеля/ката, на когото (най-много) държиш.
И бтв цитатите са много вярни, но като те е яд и като не знаеш как да им отвърнеш, почваш да отговаряш с "духовити" затапки - ЛОЛ
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
искаш ли да ти кажа като питам майка ми какво и е ,тя какво отговаря?Първоначално написано от jghgh
почва да нарежда баща ми,понеже са разделени и повече пъти заради него ѝ е тъжно.
и после на баща ми като му е гадно и той почне да говори нещо за нея,трябва да взимам няк'ви страни :О
ей за това се дразня и просто не искам да го правя,а не щото изобщо не ме интересува.
Should ever be forgot...
Е, така кажи от самото начало.
Не е правилно че майка ти говори против баща ти, като това важи и за баща ти. > : ( Все пак това не са неща, които те засягат, или от които ти става "много добре".
По другите въпроси обаче си стоя на мнението.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Въпроса е такъв,че когато попитам на някой какво му е той ми се сопка от сорта..Първоначално написано от jghgh
'оф нищо бе..' ,сякаш ми се кара..в смисъл гледат уж да не споделят ама седят намусени постоянно :О .
+ това аз самия мразя да ме питат какво ми е.
всъщност мразя всички около мен да са нацупени и винаги ама винаги когато питам ,те или ми се сопкат или казват ' нищо нищо ' или ' няма значение ' .. и аз от тогава просто спрях изобщо да се занимавам с глупости и сега се хващам,че съм спрял да питам отсякъде.
Should ever be forgot...
Теб просто те е страх от проблемите, за т'ва и ги избягваш.
Не искаш да те занимават с тях, защото сам не можеш да се оправиш със своите, и не искаш да се натоварваш с чуждите. И под чужди нямам предвид на комшията ти, ами на родителите ти.
И не, не те прави evil, а те прави страхлив и незаинтересован към чувствата на другите. Понякога хората (дори и родителите в това число) имат нужда да бъдат изслушани.
Само да има с кого да споделиш проблема си и да усетиш нечия подкрепа, това е достатъчна помощ да се справиш с него.
Ти просто искаш да седиш отстрани и да не се занимаваш, защото си егоист и твоето добруване си е най-важно и пет пари не даваш за другите.
Кофти. Един ден и на теб ще ти се случи да имаш нужда от някого, който да го е грижа за теб и проблемите ти. Един ден. Може да не е днес или утре. Но тогава ще разбереш колко е хубаво да има поне един човек на тоя свят, който мааааааааааааалко да го е грижа какво ти е.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.