- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Шофьорски курсове
Не ти трябва никой на главата
Въпросът е сам човек да се научи да реагира адекватно и бързо в съотвена ситуация, а не някой до теб да ти казва спри,намали ,завии и т.н
То и без това за мен друг вариант няма :д
Разбира се, че е хубаво да има опитен шофьор до теб, възможно по-дълго след като вземеш книжка за да съблюдава и да ти обръща внимание за грешките които допускаш. Обикновено младите шофьори в началото се страхуват доста и карат много внимателно и бавно, избягват паркирането на трудни места, особено успоредно и в места където ще трябва да карат на зад. Изпитват дискомфорт при вземане на ляв завой и т.н. Обаче особено при момчетата се наблюдава един феномен след 2-3-4 месеца в които нашия млад шофьор решава, че е научил всичко и се помисля за Шумахер. Точно тия месеци са най-рискови.
Заради такова мислене като твоето е пълно с разни хора които уж карат от 5 години и не могат да паркират като хората, плашат се като се разминат с тир, не могат да държат правилна посока и дистанция и т.н. И много ми се иска да ми обясниш защо на пилотите от WRC някой седи и им казва какво да правят, след като са толкова опитни ?
Това го казвам то личен опит.
Щом ти си имал нужда някой да стои до теб и да ти дава направление, ок.
Аз бях преценила,че ще се справям сама,много по-спокойна се чувставах сама в колата.
И добре... ще решиш да отидеш на кафе и баща ти ще идва с теб така ли?
Макар и да си мисля, че знам от къде ти идва гледната точка ще кажа, че Поли е права. Когато някой ти мрънка на главата прекалено дълго време ти свикваш с това и когато се наложи сам да се оправяш проблема идва. Точно тези които са свикнали някой да им напява кога какво да правят са най-големия проблем по улиците.
А на WRC човека му казва след колко време какъв завой е така че, този зад волана да знае как точно да го вземе.
Много бих искал полина да я видя как се е научила да кара, от чисто любопитство да видя неволята на какво я е научила. Човека до теб не седи за да ти казва как да включиш 1-ва, казва ти когато си прекалено глупав за да прецениш, че влизаш с несъобразена скорост в завой, че не преценяваш дистанцията правилно, все грешки които могат да костват и твоя живот и живота на околните. Недей да се изхвърляш как и какво си си преценила сама, защото човек взел книжка НЕ МОЖЕ да кара кола. И това го казвам от многобройни наблюдения, казвам го като човек карал 4 години преди да вземе книжка, като човек карал мотори и т.н. и човек който след толкова време знае какво си е мислел, че може тогава и какво реално е можел.
Горе описах за какво е полезен опитният шофьор до теб, особено извънградско и т.н. Ролята му е точно като на навигатора. А това че полина се има за шофьор като върти из кварталите на Пловдив е съвсем отделен въпрос, който не мисля да коментирам.
Аман от състезатели.
Последно редактирано от draid : 05-03-2013 на 15:07
Полина е шофьор от 3 години. Това не ме прави идеалният шофьор, имам още да се уча, ВСЕКИ има!
Дале не съм карала само из кварталите на Пловдив
Точно аз бях тази,която също потвърди,че това,че имаш книжка не те прави шофьор,така че не знам какво ми се обяснвяваш.
Доста похвално,че си карал 4 години без книжка...!
п.с : аман от всезнайковци
Аха разбирам. И за тия 3г колко километра си минала ? 10 000 ? 20 000 ? 50 000 ? Или по-скоро да махна някоя нула ? Когато има по-опитен човот теб в нещо, може само да се учиш от него и да го използваш, това че ни е вродена черта всичко да знаем и можем ние българите, трябва понякога да се пренебрегва.В думите ти се личи типичното самочувствие
![]()
недей да махаш нули,няма нужда. пътувала съм и надалеч. както и да е, не ти дължа обяснения.
Кво самочувствие? Къде го долови по-точно?
Исках сама да се науча и се научих,къв ти е проблема? За мен това е по-добрият начин.
край
Съгласна съм на 100%.
Много зависи и от самия човек,Аз се научих сама(за 2 месеца),вярно че ми беше много трудно да паркирам,да връщам назад,но спирах,мислех,въртях........ и се получи.
А и когато имаш баща като моя,е много по-добре да караш сам.Повярвайте ми
А това,че сега не карам, си е друг въпрос.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
аз пък се учих сам... и ми е кофти каро карам с баща ми. Все нещо... Друго си е като мислиш и действаш сам, друго е баща ти да гледа на всички страни, а ти само напред и да вика давай няма никой...![]()
И аз там съм карала и не съм очарована!Ако говорим за тия,чийто офис беше на Ботев,а сега е в Люлин.
Всичко точно и ясно,отивам на листовките ,сядам си на чина и си чакам листовката и ми заявяват - името ти го няма в списъка.Ами да - секретарката е забравила да ме включи в протокола.А можете да си представите за какво учене и нерви ставаше на въпрос.Все пак нямах излишни 50 лева,прибрах се разочарована и зачаках.Чаках да ме включат с друга група.
След 2 седмици пак бях на листовки и дойде гоУемия шев и ме премести до една КУХА,напудрена мацка(35 -годишна,която беше със същото име и фамилия като моите,ах че съвпадение)),и излезе от неговия офис.А преди да ме премести до нея, си говориха с теоритичката и тя му каза,че не правя грешки.И така идва и те мести до някоя си,която не можеше и един въпрос да направи сама.Пред цялата група и пред даяджията,който през цялото време ти се усмихва,защото и тай е в системата.
Всичко,ама всичко е корупция и никога няма да го забравя.Да ти кажат преди изпита,че е по-добре и за теб и за нея,ако направиш и нейната листовка.Не,благодаря.Не бих си го причинила пак,никога!
Последно редактирано от pifiella : 05-03-2013 на 20:01
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
УЖС
Не е ли редно да седите по един ? В сми в ДАИ Пловдив чинчетата саединични и на такова разстояние,че трябва да си изкривиш врата,за да препишеш, камери има също...
maDamn
Идеалишен...
Винаги има начини да се прескочи системата...тя така е устроена.
maDamn
и какво предлагаш да карам нон стоп с баща ми ли? Първите няколко пъти,окей,макар че и това не съм направила аз( както казах вече всеки сам преценя за себе си)
ама 3 години да се мъкна с него няма как да стане.
Не си използвам колата само да се размотавам в кафетата
Последно редактирано от Sh@d0w : 10-20-2013 на 18:06
Първите няколко пъти бях с баща ми,който супермного ме нервираше,ама все пак друго си е като си с опитен шофьор в началото.Първия път като ме спираха бях с него. Беше и зимен сезон и ми беше по-добре с него. Сега си карам сама, спираха ме сама и ме направи луда тва ченге...
maDamn
Ти явно си безбожно зле. Някъде да прочете, че трябва да караш 3г с баща ти ? Аман от простото ви самочувствие, голяма шофьорка се извъди, сама си се научила. А другите бавноразвиващите са карали с по-опитен в началото. За мен не е редно и да се качва в кола, човек който не знае къде е пробката за маслото и къде трябва да се налее масло ако се налага, ама .... недай боже от делкото да падне някой кабел![]()
Не ми се прави на остроумен. Никъде не съм казала,че се имам за голяма шофьорка.
Но изглежда това,че не съм карала с баща си в началото, не ми е попречило да се науча да карам.
Аз не им се давам,ама провери ми талона и книжката,записа си , провери и гражданската. След 1 минутка чудене ми вика: Гледам ,че отскоро си шофьорка, я дай мигачи,я къси,я дълги - добре. А аптечка и триъгълник имаш ли. Викам ми сигурно имам - я ми покажи. Показах му, аптечка,триъгълник,пожарог асителче, жилетки ,ала-бала. Изпрати ме по живо ,по здраво,ама 10 минути докато ме проверяваше не знаех къде се намирам. Малко се ошашках.
maDamn