.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 35
    Повече от фен

Какво отношение имате към хората от малцинствата?

Какво отношение имате към хората от малцинствата? Имате ли в класа роми, турци и деца от други етноси? Как се отнасяте с тях? Като цяло те създават ли проблеми в час, държат ли се по-различно, развалят ли дисциплината? Как се отнасят останалите около вас с тях? Някога имали ли сте проблеми с хора от други етноси?

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    В класа имаме турчин... по нищо не му личи, освен по името му. Държи се добре и има хубави оценки! Все пак зависи от самия човек.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ние имаме гей в групата, ама не се отнасяме различно с него заради това.
    То не зависи от расата или от сексуалността, зависи от характера. Един добър, топъл, свестен човек ще се харесва, от какъвто и произход да е.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange
    То не зависи от расата или от сексуалността, зависи от характера. Един добър, топъл, свестен човек ще се харесва, от какъвто и произход да е.
    Ясно ми е, че зависи от характера. Интересно ми е кой какви наблюдения има над хора, които са от малцинствата или от друг етнос, та и религия даже.
    Вашият гей от групата свестен, добър и топъл ли е? Или е нахален, агресивен, непрекъснато напомнящ на околните, че е гей?

Повече от фен Аватара на Audiophile
    Имам 3 туркини в класа, не им личи по нищо, добри момичета са, никога не са създавали проблеми. Едното момиче даже ходи на български народни танци и каза, че се чувства като българка. Помагали сме си при контролни, смеем се заедно, другите също се държат нормално с тях и не е имало обиди. Ще си призная, че когато почнахме 8-и клас бях силно резервиран към тях.

Аз като цяло имам много враждебно отношение към циганите.
    Пръч.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=414790 - Една ВЕЛИКА тема

bloodyF

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Имаме 1 туркиня,2 циганчета и 4 помаци/помакини .Държат се добре със нас,но едно от цигънчетата е точно обратното.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от teddybearMV
    Ясно ми е, че зависи от характера. Интересно ми е кой какви наблюдения има над хора, които са от малцинствата или от друг етнос, та и религия даже.
    Вашият гей от групата свестен, добър и топъл ли е? Или е нахален, агресивен, непрекъснато напомнящ на околните, че е гей?
    Kaто че ли е смесица. Нашия гей е добър приятел, циничен, нахален, като цяло обаче свестен.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Повече от фен Аватара на kalito126
    Град
    София
    Аз имам няколко евреи в класа,но те с нищо не се различават от останалите...Една от тях ми е най–добра приятелка.
    Просто се усмихни...останалото няма значение!

Мега фен Аватара на Biskfitka
    За турци,американци,азиатци и така нататък нямам проблем . (въпреки че за турците има изключения..;д ).
    Но цигани НЕ понасям,не ги харесвам и ми е много трудно да се държа добре с тях
    В класа сме си само българи ;д
    Шофирай разумно - стигни жив!

ТРябва да има системен тормоз, пребити до смърт мангали, заклани циганки и да става постоянно, за да знаят къде им е мястото, защото сега никой нищо не прави и мангустите за тва са толкова надъхани.
    Трявба да се трепе тази измет вече, мамицата им мръсна нагла. Огън,напалм и жупел за тая измет!

в класа ми сме само българи, но попринцип съм с предрасъдъци малко или много към циганите или хората от други религии (отчитам го като свой минус)
    от друга страна са ми супер смешни " скинарчетата" , които са просто едни позиори, които крещят " циганите на сапун" или " смърт за малцинствата", с което доказват само своите комплекси за малоценност и на приказки са много отворени , но на действия не. според мен трябва да има някакво приемане и нормално отношение, дори и да не ги харесват. не харесвам малцинствата, но не бих пожелала нечия смърт, на хора, които не са ми навредили пряко и които не познавам.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    terry, веднага ти обяснявам.

всичко това се дължи на апатичното отношение на хората към информацията, която засяга неща, които коментират (в случая скинхед културата).
    на прост език...разбрали-недоразбрали слагат етикети или пък се имат за част от тази субкултура

казвам го, защото прекалено малко хора осъзнават истинското значение на скинхед, както и като цяло са много неинформирани по отношение на субкултури.

социален феномен (всъщност не е защото по-горе обясних на какво се дължи) е защо всички в обществото си мислят, че скиновете са с крайнодесни възгледи (нацисти, фашисти...)?
    при положение, че има скинхедс с леви убеждения, както и аполитични и т.н

с възникването си скинхед културата е младежко движение, което не е расистко и аполитично
    защо ли?
    възниква в края на 60те на миналия век, от бели и черни (ямайци) младежи от работническата класа...
    те обичат футбол, ска и бира...
    по-късно се появяват и от "другите видове"

няма да задълбавам, това исках да изясня.

не се заяждам, няма да кажа, че си противоречиш, макар че ше ми извади очите, просто исках да уточня.

Град
    София
    ^ Това може и да е вярно (не знам, не съм чела), но е факт, че в България масово скинарите са по-скоро побойници, които си бръснат главите, псуват всичко живо и се наливат с бира в парка, причаквайки да мине някой, удобен за биене. А за да им влезеш в групичката, те подлагат на зверски бой, за да видят силен ли си и ставаш ли. Това знам аз от мои бивши съученици и съученички.
    Може и идеята да е била друга, но се е получило доста зле.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Имам същото отношение каквото те към мен. Ако се държат като културни хора им отговарям със същото.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Имам същото отношение каквото те към мен. Ако се държат като културни хора им отговарям със същото.
    Which of us is happy in this world?Which of us has his desire?or,having it, is satisfied?

Фен Аватара на Boyman
    Град
    Силистра
    Зависи си от характера на човека. Ако получавам добро отношение, ще го имат и те, независимо от произхода, културата, етноса, расовите или половите различия.
    Live now, this is your time!

Град
    София
    ^ Това може и да е вярно (не знам, не съм чела), но е факт, че в България масово скинарите са по-скоро побойници, които си бръснат главите, псуват всичко живо и се наливат с бира в парка, причаквайки да мине някой, удобен за биене. А за да им влезеш в групичката, те подлагат на зверски бой, за да видят силен ли си и ставаш ли. Това знам аз от мои бивши съученици и съученички.
    Може и идеята да е била друга, но се е получило доста зле.
    Обясних на какво се дължи това.
    Факт е, че в България всичко е толкова криворазбрано, че няма накъде повече...
    Защото всички разбрали-недоразбрали започват да коментират неща, започват да се асоциират те самите като част от нещо (в случая субкултура), с която не са запознати...
    А чрез медиите се засилва масовата неинформираност и се засилват вече приетите неправилни характеристики и факти...

Иначе "езическите ритуали", които знаеш от бивши съученици и съученички са пълни простотии.

За какво се хабих да обяснявам и аз не знам.

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Не съдя за хората по цвета на кожата им или пък сексуалната ориентация.
    Имаме роми в класа ,но аз си говоря с всички ,имам приятели сред тях и се радвам ,че ги познавам.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...

Re: Какво отношение имате към хората от малцинствата?

Какво отношение имате към хората от малцинствата?
    Отрицателно

Имате ли в класа роми, турци и деца от други етноси?
    Докато бях ученичка, не сме имали роми, турци, евреи или негри в класа си.

Как се отнасяте с тях?
    Както казах-не съм имала такива индивиди в класа си. И честно казано, докато не ми пречи някой такъв, отношението ми е пълна апатия.

Като цяло те създават ли проблеми в час, държат ли се по-различно, развалят ли дисциплината?
    Много си зависи от хората, обаче. Два випуска преди нас, в единия клас имаше брат и сестра, които бяха от ромски произход. Родителите им обаче с висше образование, всичко бяха постигнали с труд и учеха децата си да са като тях. Та, бяха много интелигентни и двамата, пълни отличници, винаги чисти и се държаха много добре с останалите ( и получаваха същото отношение). Никога не е имало проблем с дисциплината, нито с оценките, или отсъствията.

Как се отнасят останалите около вас с тях?
    По принцип цялата ми среда е такава, че да няма допир до малцинствени групи, така че единствените ми наблюдения са изброени в предишния въпрос.

Някога имали ли сте проблеми с хора от други етноси?
    Имала съм, да. Не желая да ги коментирам обаче.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Да имал съм проблеми и то не веднъж или два пъти!
    Резултатите са счупени глави и носове, ножове в гърба и от двете страни е имало пострадали
    Едно от най-хубваите неща е да разбиеш главата на мангал с палка

Супер фен Аватара на againstyou
    Град
    Несебър ;]
    Ами имаме турци в класа и по принцип ако са пекани не ми пука да общувам с тях понякога,но мнението ми спрямо циганите определено е "НА САПУН".Абе общо казано не приемам идеята да живеят тук. ;х България е за Българите !! < 3

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi
    Идеята ми е да кажете освен това какви са наблюденията ви относно такива хора. Има ли такива около теб? Те културно ли се държат с теб или не?

В класа ми сме 6 българи от 27 човека (можете да си представите какво е). Постоянно се говори на турски, прекъсват учителите,абе селска работа (то половината са от там)

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от againstyou
    Ами имаме турци в класа и по принцип ако са пекани не ми пука да общувам с тях понякога,но мнението ми спрямо циганите определено е "НА САПУН".Абе общо казано не приемам идеята да живеят тук. ;х България е за Българите !! < 3
    к'во означава мнението ти да бъде "на сапун" хаха

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си