- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо Дяволът не е хомосексуален ?
Бог приема падналия човек, но първо човек трябва да прояви свободната си воля - да има вяра, ревност да угоди на Бога, разкаяние за грешките и недостойнството си, решимост да не повтаря грешките си - без това няма как.
хм, а това по какъв начин според теб противоречи на православната вяра?
Последно редактирано от cvetemoe : 12-02-2011 на 19:15
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
Последно редактирано от cvetemoe : 12-02-2011 на 20:00
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
Разполагам с едно кило пиратки, чудя се дали ще е християнско да им драсна клечката в този късен час?
Бог във всички е едно - провайдърите са различни.
Спрямо съседите?
Бог във всички е едно - провайдърите са различни.
по принцип не смея да съдя, но най-добре е когато посредством вярата в Господ Бог вярващия сам внимава за нещата в вярата си, защото и без друго няма такъв човек, който да може да знае и контролира всичко онова, което се случва в някой друг, но в това отношение човек най-добре би се справил сам, тъй като Бог е единственият Праведен деятел, но по-сигурно е ако вярващия внимава, отколкото в противен случай
"всекиму работата(т.е. верческата/духовната работа на всеки духовник/вярващ) ще стане явна каква е; защото Господният ден ще я изяви, понеже тя чрез огън се открива; и самият огън ще изпита работата на всекиго каква е. Тоя, комуто работата, която е градил, устои, ще получи награда. А тоя, комуто работата изгори, ще претърпи загуба; а сам той ще се избави, но тъй като през огън. Не знаете ли, че сте храм на Бога, и че Божият Дух живее във вас?" 1 Коринтяни 3: 13-16
Последно редактирано от npp : 12-02-2011 на 21:04
ами то сам, сам но внимавай защото така се образуват ересите и лесно е човек да изпадне в заблуда. По-лесно и сигурно е да се върви по утъпкания път на светиите.
Както се казва по-добре е да се ходи по магистралата, отколкото сам да пробиваш нов път през гората, път водещ незнайно къде. Но ти си знаеш, може и да не съм те разбрал правилно.
Последно редактирано от cvetemoe : 12-02-2011 на 21:42
Много мислииииш !!
" I am male so am I lesbian if I like girls!?"
женско съм ..
Това все пак е "Философия и Религия" - нормално е да се говори на такива теми!
Един проповядва атеизъм, друг християнство, трети астрология и зодии и те така.
Ти първо казваш че ти писнало от проповедници, после казваш, че никой не проповядвал и си казвал мнението - айде вземи се оправи.
Това да си кажеш мнението не е ли пак един вид проповед на твоите идеи.
Имам предвид, че не е редно да се прави така и никой друг освен неколцината християни които сте не го прави, поне аз не съм го забелязала. Има разлика между това да проповядваш идеите си и да се опитваш да ги наложиш на останалите и просто да изказваш мнението си и да водиш дискусия.
Ами не знам, според мен както всеки си казва мнението за неща от живота (като това тяхно мнение най-вероятна е формирано от нещо което са прочели или което са преживяли) така и християните говорят според Библията, те просто цитират Библията, защото това е тяхното мнение. Както някой друг например цитира нещо от книга, която е прочел или от Уикипедия и т.н. Християните просто казват какво пише в Библията, не знам защо ти така възприемаш нещата и така мислиш за християните. Какво лошо има да кажеш какво пише в Библията след като това съвпада с твоето мнение. Ето то и аз сега мога да те обвиня че и ти се опитваш да ми наложиш че християните проповядвали.
Да ще бъде. Защо? Защото ТОВА е есенцията на християнството. Scapegoating, садомазохизъм, първично-хаотичното желание да прегърнеш лудостта, за да получиш свобода и удоволствие.
За това все като ги изловиш в нещо изплюват "Ми важното е че се опитвам". Твърде им е тежко просто да направят като истинските мъже (или силни жени *ахъм*) и да поемат отговорност за своите действия.
В Русия по времето на Распутин са били най-чистите и истинни секти на християтнството - започвали са с оргии и содомозъм, принизявали са се до нивото на гнусни, бясни животни, а след това са прераждали с молитва и покаяние, за да не е жертвата на Йешуа напразна.
Това е донякъде идеята на Fight club. Самоунищожение, отказ да се стремиш към съвършенство и да поемеш истинска отговорност и чест от страх, което води до налудничавото желание да започнеш да се държиш долно, колкото ти сърце иска стига да се оставиш да бъдеш спасен от някой, на който си прехвърлил това бреме.
"Аз мога да съм доблестен и отговорен, но е трудно и рисковано, следователно ще се откажа от това. Ще се нарека низш, счупен, долен, роден с непростим грях, достоен за вечно мъчение в ада. Убеждавайки се в това, прокламяващ на всички неизвършени злодеяния и корупция аз ще получа спасение. Big Brother, BB е единственият перфектен. Тъй като е перфектен ВСИЧКИ ние сме равни пред него - и психопатът убиец, и аз дето крада нет от съседа, и Бил Гейтс който въпреки атеизма си е направил най-гигантския благотворителен фонд на планетата. Big Brother ще ме спаси от низостта ми и ще ме промени"
Замислете се. Замислете се колко пъти разни християни казват тук, по телевизията, интернета и IRL че са направили грешка, но че това е ОК. Че ВСИЧКИ ние сме разнебитени, гадни греховници дори и да сме правили само и единствено добрини и следователно тяхната низост и слабост и перверзия не е важна, нещо повече - те са ПО-ДОБРИ от теб (който и да си) понеже "осъзнават" че всички са смотани и са се предали на измислен образ който е единствения перфектен и който би ги направил по-добри.... след като умрат.
Аз казвам че това е предателство пред себе си, пред другите, пред вселената и ако има пред бог. Всеки който със собствени сили е постигнал нещо е по-добър от този който е роден перфектен, батман си скъсва задника да тренира и е пост-човек, по-добър от супермен който може да го размаже, но не е вложил и стотна от усилията и откровенността му за да получи тази сила.
И затова има такива тъпи разговори. За това казват фанатиците глупости, които не може да вярват че са истинни. За това им се смеем, за това не ние а те се държат като чудовища:
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
да, ако се учиш от истинските Светии тогава можеш да напреднеш много по-бързо отколкото иначе, но все пак първо трябва да имаш шанса да срещнеш поне един Такъв а след това и шанса да се учиш от него(тях), истината е че лично аз може би нямах шанса да срещна истински Светец изключвайки Исус и Неговите Светии и Ангели, но наистина друго е ако срещнеш истински Светец физически тук в този свят, но както казах досега може би нямах шанса да срещна Такъв физически, но все пак по принцип това не е фатално, но според написаното в Писанието дори е обичайно, защото истинските Светии са рядко срещани, но това никак не пречи човек да върви по пътя на правилната вяра в истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, дори и самият аз се убедих в това, важното е да имаш достатъчно любов към правилната вяра в Тях, отречение от верческите/духовните заблуди/неправди, Смирение и Търпение, всеки който е имал или съумял да проявава тези качества с сигурност е успял в вярата.....
"Който люби баща(т.е. духовен учител/наставник/отец) или майка(т.е. или духовна майка) повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син(т.е. духовен ученик/последовател) или дъщеря(т.е. или духовна ученичка/последователка) повече от Мене, не е достоен за Мене; и който не вземе кръста си(т.е. и който не съблюдава сам вярата си да бъде правилна) и не върви след Мене, не е достоен за Мене. Който намери живота си(т.е. който намери човешка верческа/духовна слава, сиреч някаква тщестлавна), ще го изгуби(т.е. ще я изгуби); и който изгуби живота си(т.е. но който се отрече от верческото/духовното тщестлавие), заради Мене, ще го намери(т.е. ще намери истинският/правилният път на вярата). Който приема вас, Мене приема; и който приема Мене, приема Този, Който Ме е пратил." Матей 10: 37-40
Concussion сега ще кажеш ли, че мнението на Гандалф4о е проповед, или ще замълчиш и пак ще нападнеш християните![]()
H πόλις είναι οι πολίτες, νππ, ἠ πόλις είναι οι πολίτες.
The Bird of Hermes
Ще го кажа с едно изречение:
Поредното криворазбрано или изкривено представяне на християнството с цел да бъде осмяно, 90% от мнението представлява лъжа смесена с процент истина, което го прави още по-коварно и заблуждаващо.
И стига си говорил какво правили християни и какво вършили и т.н. за да покажеш, че уж си прав, не всеки който казва че е християни ще се спаси има и много псевдо християни.
Бе ти вярваш в някакъв демон с меч в устата, не ми дрънкай за мисрепрезентиране. Прочети си Откровение и се бегай
![]()
The Bird of Hermes