- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо Дяволът не е хомосексуален ?
ЕЙНАЙ МАМКА МУ! Ейнай! Е! Баси майката, до сега смятах че само болезненото уриниране може да ме накара да кажа се чуствам толкова гадно, но не бях изправен пред твоите способности.
Полисът(градът) E гражданите. Държавата е народът. Популацията е индивидите. Състезанието е състезателите. Религията е религиозните.
За момента това е равно на:
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
npp какви ги говориш, т.е. разбирам какво искаш да кажеш, но какви ги говориш. Май трябва да си изясниш доста неща за светиите. Аз съм до тук, върви по своя си път, ако искаш, какъвто и да е този път на спящи богове. Не ме разбирай погрешно, има и доста неща с които с бил съгласен с тебе и това което си казвал в някой от мненията си.
Последно редактирано от cvetemoe : 12-03-2011 на 10:23
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
винаги когато напрежението е нараствало и са се образували "пикове", това е ставало заради верческото/духовното беззаконие, което докара всички онези терористи и въобще злодеите като цяло, така че, няма такова сътворено/създадено от Св. Бог нещо, което от само себе си да е нечисто, но Той не сътворява лоши неща/същества - това е
"И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде(т.е. напълно/изцяло) добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести." Битие 1: 31,
"Зная и уверен съм в Господа Исуса, че нищо не е само по себе си нечисто; с това изключение, че за този(т.е. за духовника/вярващия), който счита нещо за нечисто, нему(т.е. за него то) е нечисто." Римляни 14: 14,
"И като видя жената, че дървото беше добро за храна(т.е. че окултизма привидно изглежда добър за човека), и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. окултните възприятия) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от този момент нататък те започнаха да възприемат и считат божиите творения като/за нечисти/лоши/греховни); и съшиха смокинови листа(т.е. и изнамериха лъжепророчества) та си направиха препаски(т.е. и така си направиха неправедна вяра/религия/духовност)." Битие 3: 6-7
Последно редактирано от npp : 12-03-2011 на 10:35
Последно редактирано от cvetemoe : 12-03-2011 на 10:35
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
да, за съжаление досега Бог беше в състояние на просъница, но това не Му пречише да държи непрестанно цялото творение с всичките му същества, които е създал, и така, ето че всички ние заедно с сътворената вселена все още сме ако не друго то поне "физически" цели, иначе в противен случай сега всичко щеше да е в състояние на пълен разпад, и това че творението и създанията са все още цели го дължиме на Него Господ-Бога, колко е всемогъщ, след като и в сънят/просъницата "си" винаги успява да поддържа поне минимално(-то) ниво на изпълнение(-то) на своите планове.....
Последно редактирано от npp : 12-03-2011 на 10:53
- Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът
Фридрих Ницше
Бог във всички е едно - провайдърите са различни.
Хахаааааааааааааааа! Ми значи да махнем ВСИЧКИ класации а? Всички училища имат добри ученици и лоши ученици тъй че няма защо да ги сортираме, всички ученици имат добри и лоши дни тъй че няма защо да правим контролни, всички хора са добри в нещо и лоши в друго тъй че няма защо да правим IQ тестове.
Колко ли ти се ще да е вярно а? Да сверим ли колко процента от джейнистите са правили такива неща които твоите "колеги" правят?
Spoiler alert Някои хора са по добри от други, просто е така. И някои групи имат повече представители на единия тип от други. Да, субективно е, но не достатъчно че да е невъзможно да правим достатъчно адекватни сравнения (за твоя НАЙ-гигантска жалост)
ПРИМЕР: Атеистите са по-запознати с религиите от религиозните.
ДОКАЗАТЕЛСТВО: http://articles.latimes.com/2010/sep...urvey-20100928
Ето така се прави. Има някои които са по-незапознати, да, но това не пречи на статистиката.
В Содом и Гомор е имало повече от един добър човек, но твоят милостив бог все пак ги е изпепелил (уж) нали?
За какво говорим, за какво говорим cracka ass?!
Освен това нека не забравяме красивата приказка за Каин и Авел - който принася плодове бива пренебрегнат в полза на този който принася сурови черва и карантии... но шегата на страна - има всякакви християни и всички вие посочвате с пръст другия и казвате че греши БЕЗ да представяте никакви доказателства в полза на това твърдение.
ПРИМЕР: Ти и npp, сега си правите спор за това кой е прав и не използвате нито научния, нито философски методи, а само се джафкате.
ДОКАЗАТЕЛСТВО: 2-3 поста в тази посока ^
Тааа.... нямаш на какво да стъпиш, pwned boy.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Аз не виждам с какво предишното ми мнение противоречи с това което пишеш.
Ти пише, че много от християните са лоши и Христос казва:
„Не всеки, който Ми казва „Господи, Господи“ ще влезе в Царството Небесно“;
"подвизавайте се да влезете през тесните врата; защото, казвам ви, мнозина ще поискат да влязат, и не ще смогнат"
Ти казваш всички са лоши - и Библията пише че всички хора сме грешници и всички съгрешиха пред Господа.
Затова и Христос казва че е дошъл за да призове грешници към покаяние.
С какво Библията противоречи на горното твое мнение?
Относно Содом и Гомор, там е имал само един праведен това е Лот и неговото семейство и Бог ги спасява.
Последно редактирано от cvetemoe : 12-03-2011 на 12:26
^ Ти каза че религията не е религиозните, а аз защитих това. Aко някой си противоречи то това си ти, но май просто отново си се изказал като тъпунгер, въпреки че си го промени
Отделен е въпросът, че почти дословно повтори по-по-горното ми, доста негативно изказване спрямо природата ти.
The Bird of Hermes
^ Християните се стремят да са такива каквито иска Бог, но това, че сме слаби, немощни, че се препъваме, падаме, бъркаме, това че между християните има и такива които са псевдо християни това не прави християнството лошо. Христос е знаел това и затова казва призовавам грешници към покаяние, грешници.
Ние сме лошите, а не християнството е лошо.
Та бих искал да попитам това аниме от дявола ли е да го ева? http://vbox7.com/play:5541d76f2c
Гандалф ти вярваш ли в Господ Иисус Христос и чел ли си Библията?
Въпрос ми е и към Concussion. Мерси
Последно редактирано от evropeiski : 12-03-2011 на 13:16
npp ти защо не се включваш в спора по-дейно, ти също ги разбираш работите относно вярата.
Аз пък се стремя да съм такъв какъвто ТРЯБВА да бъда и съм силен, морален и непоклатим в принципите си. Ти от друга страна просто си търсиш извинение. Kaто педофилчетата от to catch a predator дето като ги сгащят по пишки започват със сълзливите истории как имали проблеми, как бог им е свидетел се опитват, как всъщност са напълно различни и тн. Незнайно как аз не се виждам като беден, тъжен, грешащ във всичко и нямам такива проблеми.
Вие сте християнството - то е течение. Характеризира се с това че е довело до войни, репресии, робство, измъчване, сексизъм, хомофобия и кой знае още какво ЗА РАЗЛИКА от джейнизма примерно - тази религия се харектеризира с нормални текстове, мирна философия и нормални, човечни последователи, за разлика от твоята.Първоначално написано от cvetemoe
Това не може да се отрече - това е факт. Ако щеш и дробовете да си разкъвавиш от крясъци как е грешна религия фактите си стоят - те са всичко което вие уж трябва да бъдете. Не само това но и нямат особенно голям проблем с това. Такива мирни и човечни последователи се броят на пръсти в твоя отбор.
Разбира се че не и както съм казвал и доказвал многократно да.Първоначално написано от cvetemoe
А ти чел ли си библията? Яхвето е ЩЯЛ да изтрепе и Лот ако не е бил Абрахам да му каже че греши (както и излиза). Не само това но и Лот е горе-долу единственият човек който ангелите виждат - той ги посреща на портите на града и ги вкарва директно в къщата си, те дори не говорят с някой друг преди да се сбере тълпата. Преспокойно е можело да има 3289075423985472389047290387420347023984 души с които те просто не са се запознали.Първоначално написано от cvetemoe
The Bird of Hermes
^ Този джейнизъм не е ли нещо като будизъм има ли някаква съществена разлика между двете. Мерси чичо Гандалф. ти сигурно си около 40-те - просто предчувтствие.
^ Наполовина. Това че интелектуално ти изглеждам сравним с някакъв геронт теократ го приемам като комплимент.
Колкото до джейнизма можеш просто да прочетеш уикито за 2 мин вместо да караш други да ти смилат инфо. И да, различно е от будизма.
The Bird of Hermes
джайнизма е идолска религия, според библейската терминология, (думата) "идол" значи някаква вяра/духовност, която не е правилната в истинският Господ Бог, т.е., от една страна вярата, която не е единствено в истинският Господ Бог е неправилна, а от друга (страна) е възможна също и такава, която е единствено в Истинският, но която все пак е неправилна т.е. с нещо неправедна, джайнизма не изповядва единствено истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, нито пък Тяхното Слово, следователно вярата там(т.е. в джайнизма) е идолска, (като) същото важи и за останалите индийски религии, такива като: (х-)индуизъм(кришнаизъм, вишнуизъм, шиваизъм и др.), йога, будизъм, сикхизъм, ошо, и останалите..... - истината е дори че по принцип не съществува такава човешка религия, която е напълно праведна, имало е и много неправедни християнски деноминации..... - единствено онази вяра, която наистина е правилната в истинският Господ Бог е безгрешна, всичко в това отношение зависи от сериозността на духовника/вярващия
свидетелствувайки това, аз не съдя, нито осъждам, нито пък имам за цел да сломявам каквато и да било Правота на човека, просто такова е Словото на истинският Господ Бог
Последно редактирано от npp : 12-03-2011 на 20:56
Aahahahahah само не ми говорете за православни християни, че гледам тука в нашиО град попа порка и има 6 деца ..
^ Ами добре, тогава който е безгрешен нека пръв хвърли камък върху този свещеник. Няма безгрешни хора, само че има такива, които ако сбъркат после не се разкайват и не се стараят да се поправят, това е лошото.
Защото трябва да прави дяволски добро поколение х)
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Хахаааа! Колко ти се иска това да е валидно нали? По тази логика НЕ МОЖЕМ да осъдим измамника, крадеца, мъчителя, насилника, убиеца понеже нямаме 100% перфектен съдия.
Не е така - делата са факти. Ако някой е направил нещо ужасяващо получава съответно третиране. Не е от никакво значение кой ще ти врътне ключа на килията - може да е девица в бяла рокля, може да е Чарлз Менсън.
Колкото да не е лицемерно - ми ок, АЗ никога не съм вършил нещо толкова лицемерно тъй че преспокойно мога да го критикувам - попа му е двуличник.
Никой не грешал, много ми е интересно какви ли ужасяващи прегрешения е извършило някое 5 годишно чеве. Какви глупости си готов да изръсиш само и само да се лишиш от отговорност
The Bird of Hermes
попа в този случай трябва да бъде мирянин,представител на Бога в света,а той не се различава по нищо от околните
'грешници'.В този случай кво прайме?
Да приемем,че попа се е покаял и е наясно с Божиите правила,следователно знае какви са последствията от такива деяния.
Стигаме до следните 2 извода===>
1-во-Дяволът е замърсил попа духовно и той е стъпил с '2та крака в света' (нали така му казвахте) като върви право към Ада.
2-ро-Попчето му е ясно,че цялата религия е булшит и просто се изхранва с тая професия,която между другото,носи доста добри доходи,като се има на предвид че едно опяване е само над 50 лева....
аз лично клоня към 2рото....
^ 3-то - ума на playy фантазира, но никой не длъжен да отговаря на всяка фантазия, която някои си въобразява и която му дойде на акъла.
аз лично клоня към 3-тото
Последно редактирано от evropeiski : 12-04-2011 на 18:07