.
Резултати от 101 до 125 от общо 198

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    да, ако се учиш от истинските Светии тогава можеш да напреднеш много по-бързо отколкото иначе, но все пак първо трябва да имаш шанса да срещнеш поне един Такъв а след това и шанса да се учиш от него(тях), истината е че лично аз може би нямах шанса да срещна истински Светец изключвайки Исус и Неговите Светии и Ангели, но наистина друго е ако срещнеш истински Светец физически тук в този свят, но както казах досега може би нямах шанса да срещна Такъв физически, но все пак по принцип това не е фатално, но според написаното в Писанието дори е обичайно, защото истинските Светии са рядко срещани, но това никак не пречи човек да върви по пътя на правилната вяра в истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, дори и самият аз се убедих в това, важното е да имаш достатъчно любов към правилната вяра в Тях, отречение от верческите/духовните заблуди/неправди, Смирение и Търпение, всеки който е имал или съумял да проявава тези качества с сигурност е успял в вярата.....

"Който люби баща(т.е. духовен учител/наставник/отец) или майка(т.е. или духовна майка) повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син(т.е. духовен ученик/последовател) или дъщеря(т.е. или духовна ученичка/последователка) повече от Мене, не е достоен за Мене; и който не вземе кръста си(т.е. и който не съблюдава сам вярата си да бъде правилна) и не върви след Мене, не е достоен за Мене. Който намери живота си(т.е. който намери човешка верческа/духовна слава, сиреч някаква тщестлавна), ще го изгуби(т.е. ще я изгуби); и който изгуби живота си(т.е. но който се отрече от верческото/духовното тщестлавие), заради Мене, ще го намери(т.е. ще намери истинският/правилният път на вярата). Който приема вас, Мене приема; и който приема Мене, приема Този, Който Ме е пратил." Матей 10: 37-40
    npp какви ги говориш, т.е. разбирам какво искаш да кажеш, но какви ги говориш. Май трябва да си изясниш доста неща за светиите. Аз съм до тук, върви по своя си път, ако искаш, какъвто и да е този път на спящи богове. Не ме разбирай погрешно, има и доста неща с които с бил съгласен с тебе и това което си казвал в някой от мненията си.
    Последно редактирано от cvetemoe : 12-03-2011 на 11:23
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си