- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо Дяволът не е хомосексуален ?
Библията не ми се струва по смислена от тия произведения, които публикувах.
абе npp,тебе коя секта ти е промила така мозъка,че да си толкова невменяем и неадекватен спрямо другите мнения?Сега не искам да влизам в ролята на адвокат,но човека никъде не проявява нотка гордост в своето изказване,камоли пък да се хвали.Чета ти постовете от известно време,но може би ми трябва 6 чувство да разбера коментарите ти,които са лишени от всякаква логическа връзка!?
И ми е много интересно,че наричаш другите християни сектанти...като християнството само по себе си е една секта.
ето,отново потвърждаваш предния ми пост==>''зависи от християнството'' da fuck? Аз ти говорех за християнството като цяло,че понастоящем се води религия но е започнало като секта,сладурче.Сега кои християни са прави,кои криви,това ти си го определяй,мене не ме грее за тебе кои са по-добри от другите,но ти казвам да спреш да пишеш глупости само за статистиката...
да ти кажа имало е доста сектанство и човешки предания в това отношение, но все пак християните поне се опитват да държат Новият Завет за разлика от много други вероизповедания/религии/вероучения, така че, за съжаление там наистина имаше и е имало неправди, но дано нещата в това отношение да се избистрят, иначе лично аз не толерирам, а и по принцип не бива да се толерират, каквито и да било верчески неправди, защото най-голямото зло на света е именно човешката религия, сиреч онази, която не е единствено от истинският Господ Бог но от някакви човеци и бесовски духове.....
^ християнството е религия, ти ако си християнин значи си последовател на християнската религия. Друга логика е невъзможна. Не може хем да си християнин и хем да казваш, че нямаш религия. Това само по себе си е нелогично. Християнската религия има 3 основни клона (направления) това са - православие, римо-католицизъм, протестанство и още много секти, ако ти не принадлежиш към никой от тези клонове и секти и не споделяш възгледите им значи ти следваш твой си път и имаш някакво твое си тълкувание на Библията, което означава че ти сам си създаваш някаква твоя секта. Точно по този начин са се образували сектите и се появяват еретици.
Ще ми е интересно и малко да ни разясниш и какъв е твоят път и твоето разбиране за учението на Христос, за спасението на душата и на какво точно се основава.
Последно редактирано от cvetemoe : 12-06-2011 на 22:12
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
по принцип аз не чета Библията, нито слушам проповеди, но в това отношение при мен има единствено Вяра в Онези, Които наистина са истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, но нямам религия/вероизповедание/вероучение, нито имам доктрина, нито учители, нито наставници, нито отци, нито каквото и да е в това отношение с изключение единствено на истинският Господ Бог и Неговите Светии и Ангели, като понякога Те ме Употребяват за свидетел на Тяхното Слово - това е
по принцип аз нямам мое разбиране относно вярата, но това което имам в това отношение е единствено, което Бог Отец и Господ Исус Христос ми дават, а Тяхното Учение се състои в следното: Пълно Спасение и Осигуряване за всеки човек и дори въобще за всяко одушевено същество като цяло, или поне за максимум от тях - Те казват: "нощта" на вечността преминава и иде "ден", а предстоят още много вечности т.е. цикли на вечността, така че няма време за суети, защото и без друго всичко ще се повтаря отново и отново в следващите вечности но с смяна на ролите за одушевените(душите), така че, няма никаква полза от каквото и да е удължаване на суетата(-ите)/страданието(-ята).....
Последно редактирано от npp : 12-07-2011 на 11:09
^ значи ти вярваш в Иисус Христос, а не си християнин. (и такова не бях виждал и такова нещо видях).
Христос ни е дал своето слово и ние вярваме в това слово и го изповядваме, затова се нарича вероизповедание, а ти нямаш вероизповедание, но вярваш в Христос. Според тебе щом само вярваш в Христос и си спасен, без нищо друго, така ли. Обясни нещо за твоите разбирания на Христовото учение. Щом не четеш Библията как тогава знаеш Божието слово и го цитираш.
Последно редактирано от cvetemoe : 12-07-2011 на 11:30
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
това че даден човек не чете нищо и не слуша нищо от "света" и че като цяло въобще не приема информация от "света", не означава че истинският Господ Бог не може да вложи своето Слово в него правейки той да Го свидетелствува, след като става въпрос за Живият Господ Бог, Който има уста, с която може да говори Своето "Божие Слово", и при такова положение колко лесно за такъв човек е да свидетелствува Словото дори и чрез извадки от Св. Писание т.е. Библейското
"Каквото е станало(сиреч, в предишните вечности), това е, което ще стане(т.е. в послешните); И каквото е било извършено(т.е. в предишните цикли на вечноста), това е, което ще се извърши(сиреч, в послешните); И няма нищо ново под слънцето(т.е. и няма нищо ново, в който и да е от циклите на вечността). Има ли нещо, за което може да се каже: Виж! това е ново(сиреч, то още не се е случвало в предишните вечности)? То е вече станало във вековете(т.е. в вечностите), които са били преди нас(т.е. които са били преди настоящата вечност). Не се помнят предишните поколения(т.е. предишните роли на душите и въобще събитията от предишните цикли на вечността); Нито ще се помнят послешните, грядущите, поколения, Между ония, които ще идат подир(т.е. нито ще се помнят онези роли и събития от настоящата вечност и предстоящите, понеже и ролите на душите се сменят с една стъпка напред в всяка следваща вечност)." Еклесиаст 1: 9-11,
"Не съдете, за да не бъдете съдени(сиреч, за да не бъдете съдени в следващите цикли на вечността). Защото с каквато съдба съдите(сиреч, в настоящият цикъл на вечността), с такава ще ви съдят(т.е. в съответната предстояща вечност), и с каквато мярка мерите(сиреч, в настоящият цикъл на вечността), с такава ще ви се мери(т.е. в съответниата следваща вечност)..... И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 1-12,
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината. Защото има само един Бог и един ходатай(или: и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. Одушевеното Същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете да се молят на всяко място, като издигат ръце свети, а не гневни и препирливи," 1 Тимотей 2: 1-8
Последно редактирано от npp : 12-07-2011 на 11:37
^ Значи ти вярваш в някакъв вид прераждане ли?
Това което цитираш от Еклесиаст (1: 9-11) - той тук говори за суетата на земния живот и суетата на материалното, а ти ми говориш за прераждания на вечности и други подобни. Не знам, но съдейки от това, което съм чел в Библията и отците на православната църква, за мен това което говориш е заблуда и ерес.
Последно редактирано от cvetemoe : 12-07-2011 на 11:50
защо, нима е по-добре суетата и страданията да бъдат удължени вместо премахнати веднъж завинаги чрез Спасение за всички човеци/одушевени?!
"И ще израсне пръчка из Иесевия пън, И отрасъл из корените му ще носи плод; И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание(т.е. Дух на Истина/Съвест) и на страх от Господа; И той ще се наслаждава в страха от Господа; Тъй щото няма да съди според каквото гледа с очите си, Нито ще решава според каквото слуша с ушите си; Но с правда ще съди(т.е. ще се отнася към) сиромасите, И с правота ще решава за смирените на страната; Ще порази страната с жезъла на устата си, И с дишането на устните си ще умъртви нечестивия. Правдата ще бъде пояс на кръста му, И верността пояс на хълбоците му. Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води. Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола. Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна. Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание(т.е. с Истина/Съвест) за Господа Както водите покриват дъното на морето. И в оня ден, към Иесевия корен, - Който ще стои като знаме на племената, - Към него ще прибягват племената; И неговото местоуспокоение ще бъде славно. И в оня ден Господ пак втори път Ще възвърне с ръката Си останалите от людете Си, Които ще останат от Асирия, от Египет, От Патрос, от Етиопия, от Елам, От Сенаар, от Емат и от морските острови. И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята. И Ефремовата завист ще се махне, И притеснителите в Юда ще се отсекат! Ефрем няма да завижда на Юда, И Юда няма да притеснява Ефрема; Но ще налетят на рамената на(т.е. ще дадът рамо на т.е. ще помогнат на) филистимците към запад; Заедно ще оберат(т.е. ще съберат в Господа) и жителите на изток; Ще прострат ръката си върху(т.е. ще се Погрижат и за) Едома(т.е. заблудените християни/юдаисти/йеховисти) и Моава(т.е. и мюсюлманите/зороастрийците); И амонците(т.е. и онези от индийските вероизповедания) ще им се покорят," Исая 1: 1-14
Последно редактирано от npp : 12-07-2011 на 13:45
ако имаш предвид това дето каза относно някакви "прераждания" за каквито не споменах в последните отговори и каквито никъде не съм посочвал за Реални, в такъв случай Господ Бог казва че няма прераждане(-ия), има вечност, която се повтаря нон-стоп, няма нито начало, нито край, нарича се непрестанен цикъл, нещо като двд диск с филм, който е пуснат да се възпроизвежда в двд плейър на режим непрестанен рипийт(повторение), така че, няма прераждане(-ия), има вечност в началото на която разни определени души се раждат в съответното определено за тях време и живеят своят живот, след което идва т. нар. "свършек", който е краят на царството на "тъмнината"/дявола, което може да бъде активно само за максимум (от) около 5-6 хилядолетия, след което "тъмнината" заедно с всичките и явления бива затворена и заключена до краят на вечността в мястото наречено "огнено(-то) езеро", след което до краят на вечността остатъка продължава да съществува единствено с вечен живот без никаква суета(без никакво зло), и това се случва в всяка една (следваща) вечност, но с смяна на ролите за душите - това е
Последно редактирано от npp : 12-07-2011 на 12:35
Прочети си горе думите.
Ти казваш: няма прераждания, а после казваш: има вечност, която се повтаря, има непрестанен цикъл ...... има рипийт (повторение), края на вечността и всяка една следваща вечност - ама иначе не вярвам в прераждането.
Ти казваш - вечността щяла да свърши - е как е вечност а ще свърши, хем е вечност хем свършва.
Прекалено много противоречия.
в Библията "вечността" е времеви период с начало и край, макар и да е много продължителен времеви период, той си има начало и край, като все пак след краят идва началото на следващата вечност, и така вечността е един безкраен цикъл("кръговрат") в времевата безкрайност
"Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят." Откровение 22: 13
Добре ти си каза мнението за вечностите сега и аз казвам ти, следното:
След второто пришествие, ще има нова земя и ново небе където праведниците ще живеят вечно (завинаги) с Бога, а грешниците и дявола ще имат вечно осъждане (това е втората смърт). Следващи вечности и цикли (прераждания) няма и няма и да има. Мисля, че повече не е нужно от препирни, всеки си каза мнението.
Последно редактирано от cvetemoe : 12-07-2011 на 13:13
напротив, не се заблуждавай, защото няма как да няма следващи вечности, ето виж пак:
"Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него. Каквото съществува е станало вече; И каквото ще стане е станало вече; И Бог издирва наново онова, което е било оттласнато. Видях още под слънцето Мястото на съда, а там беззаконието, - И мястото на правдата, а там неправдата. Рекох в сърцето си: Бог ще съди праведния и нечестивия; Защото има време у Него за всяко нещо и за всяко дело(сиреч, в цикъла на вечността)." Еклесиаст 3: 14-17,
"И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота." Откровение 21: 6
Последно редактирано от npp : 12-07-2011 на 13:29
npp ще ти пиша на ЛС
ИИиии цветко току-що разбра как се чустваме когато опитваме да водим някакъв почти-смислен разговор с него самия и "колегите" му
ПС Concussion току-що спечели форума. *десетобуквие* ми остава на вече ctrl + v.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes