.
Отговор в тема
Страница 8 от 8 ПървиПърви ... 45678
Резултати от 176 до 198 от общо 198
    ^ гандалф така е, винаги когато се говори за видимото, материалното, е лесно, а когато се говори за духовното на слушателя е нужна и вяра
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    И кой от вас няма това чудо "вяра" та не можете да се разберете?

Всъщност какво имаш предвид под "вяра"? Думата се използва като заместител на много други:

Вярвам че детето ми ще е добро. Това примерно може да значи "Нядявам се че.../Ще живея така сякаш.../Очаквам че.../Доказателствата сочат че..../Доставя ми комфорт да се правя че..." и тн. Та? Каква е дефиницията на тази конкретна вяра, която явно е толкова необикновена?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Християнската вяра не е някаква обикновена вяра в съществуването на небесния Разум, а представлява дълбока сърдечна убеденост. А там където се търсят само доказателства за да повярват, няма вяра, а има умувания.
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Дълбока убеденост? И от какво струи тя?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

от доверие на Бога или доверие на материалния свят. Ти избираш.

Kaкво разбираш под доверие в бога? Аз примерно съм се молил, ей така, за да съм честен и откровен със себе си и не съм получавал никакъв отговор.

Как мога да се доверя на мълчание?

The Bird of Hermes

Нали имаш Библията, там Бог ни е казал толкова колкото е сметнал за необходимо и колкото е нужно да знаем за Него и за вселената, и то е достатъчно.

Прочел съм цялото нещо с изключение на скучните генеологии. Не съм вдъхновен.

The Bird of Hermes

Ще ти пиша на ЛС

cvete,от 100 поста само за 1 нещо ще се съглася с тебе и то е факта,че хората обичат да тълкуват Библията по свой собствен начин и това е причината да се появят толкова много деноминации и едните християни да викат на другите,че грешат и че техното 'вярване' е грешно.Всъщност това се дължи на факта,че Бог няма значение дали е Господ,Аллах,Гуру-Бамбини е в главата ти,а не някоя личност,която ти определя живота,знае ти мислите,чувствата и т.н.За това аз не съм религиозен и силно казано съм християнин,защото за религията както по настоящем,така и в миналото е характерен антропоморфизмът,който пренася човешки качества като обич,ревност,омраза и др. на някой неодушевен предмет-в случая Господ,а пък да не говорим че съдържанието на Новия завет е неколкократно манипулирано.

ПС:И все пак,ако имаше рай,какво щеше да вършиш там цяла вечност?

Там няма да чувстваш необходимост от нищо, няма и скука, няма и омръзване, вечна и неизчерпаема любов, любов духовна. Но аз не мога и да го опиша точно, защото в Библията е казано че рая дори човек не може и да се представи и на ум не му е идвало.
    Последно редактирано от cvetemoe : 12-07-2011 на 16:01

Според мен причината за различните разслоения в християнството се дължи от една страна на тълкуванието, но от друга и от геополитическата насоченост на определена държава, която иска да изгради свой специфичен модел на управление. Да не забравяме, че Католическата църква например е събирала данъци по различни, в повечето случаи необосновани причини (това е бил неин специфичен модел, различаващ се от другите църкви, но може и да греша).
    Ако погледнем Православието, което е главното вероизповедание в България, ще забележим вътрешно в него как напират препирни и противоречия. В началото на прехода различни представители на Църквата се разхождаха по митинги, обслужвайки политически интереси, които в крайна сметка доведоха страната ни до крах... Църква, която заклеймява миналото, не може да се ползва с обществено доверие. Причините за недоверието в Църквата са много и тя няма сили да се превърне в духовен пастир на нацията, но има сякаш и вътрешно споразумение, че това не е нейната основна цел.
    playy, задаваш въпроса си от гледна точка на зависим човек. А зависимостта предполага човек към несъстояние за извършване на интелектуални или физически дейности (не казвам, че е задължително). Зависимостите в днешният свят приемат различни разновидности - алкохол, секс, пари, коли, телефони и т.н. Изобщо изграждането на определен идеал предполага нашата зависимост към този идеал, защото подражавайки му ние загубваме част от нашето креативно мислене.

Цитирай Първоначално написано от Lychezar Виж мнението
    Ако погледнем Православието, което е главното вероизповедание в България, ще забележим вътрешно в него как напират препирни и противоречия. В началото на прехода различни представители на Църквата се разхождаха по митинги, обслужвайки политически интереси, които в крайна сметка доведоха страната ни до крах...
    Православието е показало духовния път по който да се върви, а това какво правили разни представители на Църквата и че ходили по митинги и обслужвали политически интереси, то си тяхна работа и за тяхна сметка и мен лично толкова не ме интересува.

Мега фен Аватара на koshtramba
    Cvetemoe, ти верно ли си мислиш, че Библията е написана от Бог?! Горкия, още не е разбрал, че и дядо Коледа не съществува.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Религията само подкопава, не носи нищо добро, а дори напротив. Наред с евреите. Те пък имат пръст дори в завладяването ни от резаците. Непряко, разбира се, в отслабването на дъжавата ни. Натрапеното ни християнство, разделението между братята Иван шишман и Иван Срацимир, "подкопаването" на България - за всичко са виновни те. Просто защото тогава сме били най-голямата сила на континента, всеки се е съобразявал с нас, но не само това е причината евреите да ни мразят - основната причина е именно въпроса с богоизбрания народ, какъвто те искат да бъдат. Може ли народ, който взема чужда земя и се настанява там, народ, който контролира света и го води към разпад и разслоение /типичен пример е американския народ, които вече е до такава степен полиран и обработен, че е по-лесно от детска игра да го водиш/...може ли такъв народ да е богоизбран?
    Както и да е, май прекалено се отплеснах. Имах предвид, че религията от встъпването си, не ни е донесла нищо добро. И, ако не бе християнството, в момента още щяхме да сме на 3 морета, но това е друга тема на разговор.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-07-2011 на 17:17
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Повече от фен Аватара на evropeiski
    ^ Ей, koshtramba какво изразява аватара ти, какъв му е смисъла или си го сложил просто че те кефи. Thank you.
    Това сепуко ли е ?

Да, seppuku, или още - харакири. Изразява някой виждания за живота и т.н, но да, също така и ми харесва.

Post Scriptum : А, също така съм жена.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-07-2011 на 21:38
    Пази моториста !!!

Oх, сепуку се прави с танто, а не с йокатана. Напълно отделен въпрос е и че такава техниката на пробождане e тотално различна

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на RagioL
    Абе къде Auriss, къде се изгуби тоя човек?

Той е от глупаците които имат личен живот и не стоят по цял ден във форума. Никога няма да го разбера това момче

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    Ей,дейба либералчетата мръсни,едно хубаво нещо да има и се опитват да го изпедерастят.

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Пазете хомосексуалистите, след време, те ще ви се отплатят
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си