Първоначално написано от
gandalfepi4
Да ще бъде. Защо? Защото ТОВА е есенцията на християнството. Scapegoating, садомазохизъм, първично-хаотичното желание да прегърнеш лудостта, за да получиш свобода и удоволствие.
За това все като ги изловиш в нещо изплюват "Ми важното е че се опитвам". Твърде им е тежко просто да направят като истинските мъже (или силни жени *ахъм*) и да поемат отговорност за своите действия.
В Русия по времето на Распутин са били най-чистите и истинни секти на християтнството - започвали са с оргии и содомозъм, принизявали са се до нивото на гнусни, бясни животни, а след това са прераждали с молитва и покаяние, за да не е жертвата на Йешуа напразна.
Това е донякъде идеята на Fight club. Самоунищожение, отказ да се стремиш към съвършенство и да поемеш истинска отговорност и чест от страх, което води до налудничавото желание да започнеш да се държиш долно, колкото ти сърце иска стига да се оставиш да бъдеш спасен от някой, на който си прехвърлил това бреме.
"Аз мога да съм доблестен и отговорен, но е трудно и рисковано, следователно ще се откажа от това. Ще се нарека низш, счупен, долен, роден с непростим грях, достоен за вечно мъчение в ада. Убеждавайки се в това, прокламяващ на всички неизвършени злодеяния и корупция аз ще получа спасение. Big Brother, BB е единственият перфектен. Тъй като е перфектен ВСИЧКИ ние сме равни пред него - и психопатът убиец, и аз дето крада нет от съседа, и Бил Гейтс който въпреки атеизма си е направил най-гигантския благотворителен фонд на планетата. Big Brother ще ме спаси от низостта ми и ще ме промени"
.....