Здравейте, зрелостници! Въпреки че се готвя вече доста време за втората матура ( английски), ми е страшно трудно! Искам да попитам готвещите се за матура английски как се справят ? Какви упражнения правите, на какво наблягате ? Питам, защото се готвя сама поради финансови причини.
if you see us in the club we'll be acting real nice
if you see us on the floor you'll be watchin all night
we ain't here to hurt nobody
so give it to me give it to me give it to me
wanna see you work your body![]()
Моята също ще е по английски,но аз немога да седна сам да уча. Уча в движение,оказва се,че имаме добра обща култура по английски от филмите,компютрите,интерне т и т.н. За момента когато съм свободен ходя на курсове в един учебен център,но общо взето ми казват неща които знам,дано по нататък да има нови неща.
Аз съм много притеснена за самия изпит. Резултатите ми са много зле, имам и голямо колебание между отговорите. Ще ми се да ми кажете какви помагала използвате, някакви упражнение или нещо друго. Аз всеки ден уча думи, граматика, чета текстове и превеждам ако ми остане време. Още малко ми остава да завърша с граматиката и ще наблягам на преводите, лисънинга и ридинга
if you see us in the club we'll be acting real nice
if you see us on the floor you'll be watchin all night
we ain't here to hurt nobody
so give it to me give it to me give it to me
wanna see you work your body![]()
аз държах матура по английски. на пробната изкарах 2, а на самия изпит 4.38. изобщо не съм се готвила, всъщност внимавах в часовете в училище, и то не винаги :d не е чак толкова страшно, колкото си мислите. успех!
Последно редактирано от marin4itu : 12-02-2011 на 08:04
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
В моето даскало има допълнителни часове по Английски за подготовка за матурата и там ползваме един от учебниците на Pons - мисля, че се казваше "Успех на матурата по английски". Обаче, аз като гледам какви са задачите, ми се струва, че тая матура не е кой знае какво, даже ми се струва супер елементарна. Според мен наблегни вкъщи на слушане и четене, защото така ще ти се набие в главата самият начин на говорене и изразяване и като видиш конкретната задача няма да мислиш кое правило да използваш, а просто ще имаш усет за това, кое е вярно.