- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- не съм картоиграч..
Особено в УНСС.. мислят колко пари да ти вземат за да минеш някой изпитПървоначално написано от LadyDi
thegreenzombie- ma lil' sis![]()
Първоначално написано от dinqta
Първоначално написано от ledenakrasota
Тъжна работа е образованието ни![]()
Дет се вика... като се знам къв инженер съм, как да ида на лекар?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
А знаеш ли защо покрай УНСС има такава голяма ограда ?Първоначално написано от fear4o
За да не идват тия от ТУ и другите университети да изкарат по някоя диплома в междучасията...
1. Белотът, който е разпространен толкова широко в България се казва бридж-белот и е смесица между френския белот, който е по-лесен от "нашия" и английския бридж, който е доста по-сложен.
Та общо взето е създадена оптималната игра, без да е много сложна и да не е толкова елементарна и в същото време динамична
2. Има доста видове покер, ако говориш за най-разпространения (texas hold'em)....
Да, чисто като правила е по-лесен.
Но до тук.
За да бъдеш добър на (бридж-)белот се изисква предимно опит, постоянство и елементарна логическа мисъл...
Докато за да бъдеш добър на покер...трябва да имаш перфектна преценка и психологически познания
преценка е ключовата дума...
тааа твърденията, че е чист късмет са абсолютни простотии...ако беше така, защо всяка година на покер-турнирите на финалната маса се виждат предимно познати муцуни?
И все пак...покера си е изцяло хазартна игра, губи се тръпката ако се играе просто за удоволствие и начина на игра, когато си заложил немалка сума и играеш за кеф с приятели, докато пиеш уиски и чакаш да стане време да ходиш на пичелов... :д
От своя страна белота е предимно за забавление, рядко се играе хазартно...
Предполага по-малко сериозно отношение, отнема по-малко време...
иии е по-динамична.![]()
То и в покера може да очакваш какво има , само да мислиш както трябва. Не разбирам белот , но тексак холдем покера го играя и ми е доста интересен и там не е сложно самите правила , но трябва да мислиш доста.
Да знаеш как да залагаш и как ще излезеш от ситуацията , дали блафират или не и т.н. Без лимит е много добре като печалба , но и много лесно може да загубиш.![]()