- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Бива ли да си отглеждаш детето вегетарианец?
Нели да не се обажда.
Бива ли още от малки да си задължавате децата да не ядат месо, а само да пасат тревица, само защото родителите са такива, или трябва да го храните с нормална храна докато само реши как иска да се храни?
Не мерси.Искам децата ми да израстват здрави и силни,а не да са някви рахити и да ги ограничавам от белтъчини.
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Според мен, когато е малко детето не трябва да се лишава от тази и онази храна.
Точно когато расте, то трябва да приема всякакви продукти - нужни са му за растежа.. Особено млечни и месни.
![]()
използвам ти темата, за да задам друг въпрос...
вегитарианците ядат ли кренвирши?
в тях така или иначе няма никакво месо...![]()
Очевидно да. Не бих си дала на детето да яде трупове.
Друг въпрос, че няма да имам деца и добре че
хахахаПървоначално написано от WaterLilly
защо "няма да имаш" и защо това е добро?![]()
само с пържоли ще го храня![]()
абе всичко ще си му давам :3 да си папка каквото си иска
само да не стане кюфтак.. ще го запиша да спортува![]()
nigga stole my bike
По-добре да реши само като стане на 12-13, че и по-голямо.
Основата , скучен баркод, трябваше да ровя за туулчето на тела 5 минутки за да прочета една дума с определителен член![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Основичке, нещо обиждаш вегетарианците май![]()
аз лично не съм опитвала месо от 5 годишна, както и животински продукти от почти година, просто не понасям вкуса им и предпочитам различна храна
колкото до децата ми, не бих ги ограничавала, въпрос на избор е
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Това е по-лошо и от това да го задължаваш да следва дадена религия, защото така му вредиш и на здравето. Още не знам дали ще имам дете, но ако ще имам и ако само реши да е вегетарианец ще съм силно разочарован.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Защото минусите са повече от плюсовете според мен. Не, не са някакви здравословни причини, не се изразих добре просто.Първоначално написано от psychopath
разбрах, че не са здравословни причини, затова си позволих да коментирам...Първоначално написано от WaterLilly
да ти имам и начина на мислене хахах
може и да се оправиш, де![]()
Не съм сигурен до какво води неяденето на месо при децата в здравословен аспект, не съм запознат с научни изследвания по въпроса, но ако някой смята да забранява на децата си месото, е длъжен да проучи точно този въпрос.
От там нататък е отделен въпроса, че е доста долно да лишаваш детето си от възможността да опитва, изучава, сравнява и съответно да избира. Всеки се стреми да предаде на детето си убежденията и идеалите си, но дали да си вегетарианец или не, не трябва да идва като принуда, а трябва да бъде съзнателен избор, направен във вече зряла възраст.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Не , не бих. Не виждам голям смисъл , дори не виждам да си вегетарианец...
Ако хората проучваха нещата, които правеха, светът щеше да е съвсем различно място. Например, нямаше да има вегетарианци.Първоначално написано от PainMonopoly
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Не бих ограничила детето си от месо, но бих му представила разнообразна кухня, вкл. и веганска.
Вегетарианството е въпрос на личен избор. Тялото му се нужда от месо, поне докато расте.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Може живот без деца да ти се струва безсмислен и празен, но за мен е свободен. Пък ме мисли за каквато искаш.Първоначално написано от psychopath
![]()
Никога не бих го направил.
Метъла и вегетарианството ще са забранени под моя покрив
хора които не искат деца , за мен са с детинско мислене още.Първоначално написано от WaterLilly
Е, айде сегаПървоначално написано от NightGuardian
И аз не й разбирам избора, аз много искам да си имам дечица и да си тичаме в парка и да ходим на пикник с някоя др семейство, идеята ми пълни душата :Д
Но всеки с предпочитанията си, кво ви бърка толкова ;Р
вече ще цъкам преглед , преди да публикувам , много пъти ме хващате в крачка , а си променям мисълта.![]()
![]()
Тя вика свобода , но до кога ? Има си етапи в тоя живот... Един ден ще и омръзне всичко и ще пей друга песен , това е моето мнение.