- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Зайче <3
Тъй като скоро наближава РД- то ми мисля да си взема зайче, като подарък.Не знаех къде е най - подходящото място на темата, затова я публикувам тука. Искам за знам вашето мнение за декоративните малки зайчета, имате ли , и ако имате как се грижите за него , какво обича, какво е добре за него и т.н. Ще се радвам ако ми дадете някой съвети за отглеждането им.
![]()
И моля ви за бога как се слагат емотиконки в постовете сега с тоя нов облик на сайта ?? Нещо не мога да го разбера, мнго е смотан сега - Не ми харесваТези емотиконки съм си ги писала както си ги знам за скайпа
The most truly song ever
![]()
Гордостта ни прави силни, но не винаги щастливи..![]()
Родих се принцеса, защото курвите бяха много !![]()
Майната им на принцесите, аз ще ставам мафиотка !![]()
Съвети за отглеждане- във форумите за домашни любимци има много теми за зайчетата. Много са сладки и аз винаги съм искала да си взема. Има различни породи зайчета. Като дете имахме зайци на село, но не такива малки декоративни зайчета, а големи истински зайци. Бяха страхотно сладки! Постоянно се въртях около тях и ги мачках, докато някой не ми се скара.
The most truly song ever
![]()
Гордостта ни прави силни, но не винаги щастливи..![]()
Родих се принцеса, защото курвите бяха много !![]()
Майната им на принцесите, аз ще ставам мафиотка !![]()
Ами, с няколко думи, зайците не са толкова трудни за отглеждане и не изискват много грижи, за разлика от кучетата и котките. Не трябва да се държат на много студено, нито пък на много горещо, щото се разболяват и умират (в смис,няма проблем с температури в рамките на 10-25 градуса). Талашът им се сменя всяка седмица, може и по няколко пъти на седмица. Ядат всичко, от плодове и зеленчуци до върбови клонки (обожават ги). Общо взето са много страхливи животинки, ама в последствие се отпускат.. Страшно гушкави и любопитни. Абе много са готини![]()
Аз преди имах морски свинчета и отглеждането им е същото като на декоративните зайчета. Сменях талаша им минимум по 2 пъти на седмица, защото иначе мирише. Гледала съм и в клетка и в аквариум, но аквариума е по удачно за мен, защото свинчетата ми бяха много шантави и бягаха и изсипваха пловиния талаш извън клетката. Хранила съм ги със гранули, има и специална храна за свинчета и зайчета, като пшенични зърна и разни такива. Хранила съм ги и със зеле, домати, краставици, листа от зелен лук, ябълки също, дори ядат и зелена трева, но това се случи веднъж.Пият вода, имат си специална поилка. Много са дружелюбни и забавни, стоят да ги гушкаш. Като цяло отглеждането им не е никак трудно и е приятно да се грижиш за малки пухкави животинки.
Последно редактирано от lolabunny7 : 12-03-2011 на 15:10