.
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 126
    Май не си ме разбрал под седенето вкъщи аз не разбирам да готвиш по цял на печката и да гледаш деца . Повярвай ми има много жени които искат да си въртят някакъв техен бизнес , но по голямата част от финансите да я носи мъжът . Повярвай ми познавам такива семейства където жената се грижи основно за домакинството и има да речем козметичен салон а мъжът за останалото . И тези семейства не са по различни от останалите и при тях има обич и доверие . Просто финансовите им възможности са такива че жената да може да си позволи някаква свобода . Повечето такива жени са образовани , умни и т.н просто на тях не им се налага да работят по 24 часа за да си подсигурят добър стандарт а живот . Незнам защо в главата на повечето хора изниква думата домакиня или компаньонка за жена която просто може да си позволи много повече ! Нищо не пречи една такава връзка да бъде хубава и стойностна .

Мега фен Аватара на tori
    Не е проблем ако е с по-малки доходи от мен. Наще са така лятото - и двамата бачкат много обаче на майка ми заплатата превишава тази на баща ми заради смените примерно. Естествено, не с много - 50 лева средно ама пак си е нещо. Проблема идва когато той е вече на възраст, в която трябва да работи със или без желание, а не го прави заради мързел. Парите не са най-важното, но определено са важни и искам да имам нормално семейство.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Май не си ме разбрал под седенето вкъщи аз не разбирам да готвиш по цял на печката и да гледаш деца . Повярвай ми има много жени които искат да си въртят някакъв техен бизнес , но по голямата част от финансите да я носи мъжът . Повярвай ми познавам такива семейства където жената се грижи основно за домакинството и има да речем козметичен салон а мъжът за останалото . И тези семейства не са по различни от останалите и при тях има обич и доверие . Просто финансовите им възможности са такива че жената да може да си позволи някаква свобода . Повечето такива жени са образовани , умни и т.н просто на тях не им се налага да работят по 24 часа за да си подсигурят добър стандарт а живот . Незнам защо в главата на повечето хора изниква думата домакиня или компаньонка за жена която просто може да си позволи много повече ! Нищо не пречи една такава връзка да бъде хубава и стойностна .
    Пак въртиш същата песен. Питам те, готова ли си ти да бачкаш ежедневно и плътно, за да дадеш шанс на мъжа ти да си рисува картини вкъщи? Той е умен и с образование, просто основното идва от теб. Просто финансовите възможности са такива, че мъжът може да си позволи някаква свобода. Пък ти ще бачкаш 30 години, понеделник-петък, 9-17. В крайна сметка той не готви само и не гледа децата, занимава си се с нещо човека. Нищо, че ти няма да осъществиш нито една от мечтите си за козметичен салон, за фотография, за йога, за здравословно хранене или там квото би ти начешало крастата. Грам няма да чувстваш несправедливост, нали?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Стойностна и равна връзка е такава, в която и двамата имат и работа, и достатъчно свободно време, за да си починат от нея. И двамата имат възможността да си имат хобита и да се радват на спечеленото. Не единият да изкарва пари и да работи, а после да носи парите на друг (изключвам определени периоди като майчинство или болест). Ако си образована и интелигентна жена ще имаш нужда да се доказваш. Това не става от вкъщи/по форуми/в обществени занимания и тн. Ще искаш да работиш, да катериш нива, да показваш всеки ден на себе си и на околните, че те бива и си развила в себе си умения в определена област.

На мен би ми било ужасно, ама неописуемо скучно да седя по цял ден вкъщи, да ходя на кола маска, чат с приятелките и всичко в чакане мъжа да се прибере от работа и да ми обърне внимание, а самия той да е уморен и да си идва с мисълта: "Ох, да можех сега да си легна вместо да се занимавам с глупости." Мен сега, в сесията, когато имам достатъчно работа вкъщи, ме хваща беснята от скука, докато дойде време да се видим. И това е за месец. Ако животът ми трябваше да тече така, да съм откачила.

Всеки си знае де. Кое как го кара да се чувства.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Никъде не е казано че една жена не може да катери нива в професията си само защото съпруга й може, да й осигури много по добър от на останалите жени стандарт нa живот . Но както казвам такива семейства са само по филмите в реала са много ама много малко .

Нарочно ли не отговаряш защо жената трябва да бъде осигурявана от мъжа, а не обратното?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Никъде не е казано че една жена не може да катери нива в професията си само защото съпруга й може, да й осигури много по добър от на останалите жени стандарт нa живот . Но както казвам такива семейства са само по филмите в реала са много ама много малко .
    Ама да си седиш вкъщи не е по-добър стандарт на живот. Аз ще се изкажа като момиче, чиито приятел работи във фирма, където тавана на заплатите в неговата специалност е 5 - 6 хиляди лева месечно. Та на теория може да си седя с 2 пръста отзад и да бродирам гоблени у нас без проблем един ден. А къде ще е себедоказателството, че и аз мога туй онуй? Къде (освен в чистенето и готвенето) ще се чувствам полезна? Къде ще ходя денем да си докарвам полезните нива забързано ежедневие и стрес, необходими на всяко човешко същество да се чувства живо?

А този съпруг наистина как ще се чувства, когато аз по цял ден си лежа вкъщи с интересно четиво и си "живея живота", докато той е на 8-часов работен ден и се преуморява. Как ще гледа на мен? Като на умно същество, което работи и среща своите спънки/трудности, открива свои решения/справя се с проблеми ИЛИ като на някоя преспокойна Жулиета, която е направила дупка в дивана със задник и е нищо без него? Няма ли да се чувства тъпо в момента, в който аз съм си почивала цял ден, той е бачкал, а събота/неделя искам внимание, щото той си няма хобита/мечти/желание да сади пипер и да ходи на риболов? И аз мисля, че би било несправедливо. В брака трябва да има баланс даже и в преумората.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Ми не са. Реално патриархалния строй отдавна не е на дневен ред.
    Да те питам,защо от "останалите жени" . Защо трябва да се сравняваме как живеем. Ако си изкарват добри пари , така че и двамата да живеят бе лишение, важно ли е ,че Петрови или Иванови имат по-висок доход от тях.

Колкото и да ми се обясняват някои левенти,как виждаш ли всяка жена си мечта за това- не е така. Аз си знам колко ми е мозъка, знам какви са ми способностите и не бих си позволила някой да ме издържа ,просто защото може. На мен самата ще ми е неприятно.

Евала им ,честно казано,пък на такива държанки, не им пука...Явно са достатъчно нетъпи , за да го правят.
    maDamn

Не съжалявам не съм прочела въпросът ти . Аз съм научена че мъжът трябва да подсигурява жената а не обратното . Говоря само и конкретно за себе си . Може да има и обратни случай няма лошо ако мъжът е с по малки финансови възможности жената да бъде тази която дърпа конците . Не знам дали нещо във възпитанието не ми се отразило че да мисля по този начин може би да . Никой не знае какво ще мисля след 5 години .

Не съжалявам не съм прочела въпросът ти . Аз съм научена че мъжът трябва да подсигурява жената а не обратното . Говоря само и конкретно за себе си . Може да има и обратни случай няма лошо ако мъжът е с по малки финансови възможности жената да бъде тази която дърпа конците . Не знам дали нещо във възпитанието не ми се отразило че да мисля по този начин може би да . Никой не знае какво ще мисля след 5 години .
    Е мен ми е все тая кво мислиш, аз ти казвам що няма да вържат на принцеската немутренските принцове.

То човек тука да не си помечтае

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Аз пък мисля,че е тъпо единия от двамата да дърпа конците. Тва да не е парад или куклен театър? Нали е семейство,съвместно жителство? Да,винаги единия ще взима малко повече от другия, но едва ли го приема да "аз съм кукловода и щото взимам повече ще ме слушаш".
    Lame.

Мен ме кефи идеята сама да си плащам сметките, да не се чувствам длъжна. Защото,колкото и да сме близки и да имаме общ живот,не мога като паразит да живея на гърба на някого. Пък тва,че няма да нося маркови парцалки мога и да го преживея. Няма да съм гола и боса
    Пък кой знае. Ако ни провърви бизнеса с тоалетната хартия (chacho if u know...) може и да нося.
    maDamn

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Аз съм научена че мъжът трябва да подсигурява жената а не обратното .
    Защо?

А да те питам тогава, бориш ли се за равноправие между половете? Ще ти е приятно ли ако имаш по-малко права отколкото мъжът ти? Ще ти е приятно ли, ако взимаш по-малка заплата от мъж, при положение че вършите една и съща работа?

Оф. Прочети The Handmaid's tale by Marget Atwood. Дано тя те сломи.

(не знам, разочарована съм от мисленето ти. мех)

Дрийм май говорим аз различни неща .
    Хора вижте сега аз просто споделих една моя малка мечта която надали ще ме огрее . А вие тука започнахте да ми четете морал каква мутреса и принцеса съм била . Знам че днес много малко жени биха си позволили подобен начин на живот . И в повечето семейства разходите се делят по равно .

Град
    София, България
    Моля да ми се отговорят на въпросите.

Как може да имаш такава мечта? Как можеш да се чувстваш като пълноценен и интелигентен човек, когато си седиш на задника по цял ден вкъщи, а мъжО ти работи?

Хората мечтаят за толкова мноогоо красиви и изискващи труд, усилие, ум и търпение неща. Това е причината да живеем - да се борим и да се стремим към осъществяването на някаква мечта/цел. Да се стремим към усъвършенстването ни в дадена сфера. Да се стремим да бъдем по-пълноценни характери. По-добри хора.

А ти мечтаеш за безделие. За нищо-правене. Ума не ми го побира.

За никакво безделие не мечтая просто искам достатъчно добър стандарт на живот . Искам да имам професия която в която да се развивам .

Супер фен Аватара на shmatarok
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Моля да ми се отговорят на въпросите.

Как може да имаш такава мечта? Как можеш да се чувстваш като пълноценен и интелигентен човек, когато си седиш на задника по цял ден вкъщи, а мъжО ти работи?

Хората мечтаят за толкова мноогоо красиви и изискващи труд, усилие, ум и търпение неща. Това е причината да живеем - да се борим и да се стремим към осъществяването на някаква мечта/цел. Да се стремим към усъвършенстването ни в дадена сфера. Да се стремим да бъдем по-пълноценни характери. По-добри хора.

А ти мечтаеш за безделие. За нищо-правене. Ума не ми го побира.
    Дрийм, всеки има правото да избира как да живее, какъв морал да има и към какво да се стреми. Така, както ти и аз примерно искаме реализация, развитие и покоряване на нови върхове в дадената сфера или в няколко такива, така има и хора, чиито възгледи и стремежи се ограничават точно до лек, или не чак толкова, паразитизъм - всеки има правото да бъде глупав, май така беше цитатът? Въпреки че в случая не е особено удачен, но май най-точно предава мисленето ми по въпроса.

Колкото до темата - не ме интересува с какви финансови средства разполага човек при започването на връзка. Това, което искам е да бъде достатъчно амбициозен и да търси развитие и реализация, не да се задоволява с малкото.

Град
    София, България
    Така е. Не го оспорвам. Просто искам да го разбера.

Аз по принцип си падам материалистка затова съвсем откровено ще си кажа, че имат значение. Няма изобщо да ми приятно да съм с човек, който едва свързва двата края. Разбира се, че има студентски периоди когато си беден като мишка, но да не е постоянно. Не желая да съм с човек, който не знае как да си прави сметката. Той ако сега не може да си плати тока и водата дали след 10 години като има жена и 2 деца ще може?

Не знам, аз от малка си се целя на високо и очаквам и от приятеля ми същото. Иначе ако него го радва да си стои вкъщи и да се оплаква колко е калпаво правителството и как заради него едва свързва двата, но в същото това време по цял ден да гледа телевизия и да мрънка как няма работа. Е не, мерси. Не мисля, че с такъв човек бих имала бъдеще.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Град
    София, България
    Аз бих се хванала с човек, който не е в прекрасна финансова ситуация, само и единствено ако видя, че той всякак (разбира се, легално лол) се опитва да излезе от това положение. Липсва ли това усилие - прав му път. (У лево, както вика Плам :Д )

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Аз по принцип си падам материалистка затова съвсем откровено ще си кажа, че имат значение. Няма изобщо да ми приятно да съм с човек, който едва свързва двата края. Разбира се, че има студентски периоди когато си беден като мишка, но да не е постоянно. Не желая да съм с човек, който не знае как да си прави сметката. Той ако сега не може да си плати тока и водата дали след 10 години като има жена и 2 деца ще може?

Не знам, аз от малка си се целя на високо и очаквам и от приятеля ми същото. Иначе ако него го радва да си стои вкъщи и да се оплаква колко е калпаво правителството и как заради него едва свързва двата, но в същото това време по цял ден да гледа телевизия и да мрънка как няма работа. Е не, мерси. Не мисля, че с такъв човек бих имала бъдеще.

Same.
    Човекът, с когото съм в момента, работи. Изкарва достатъчно пари, харчи ги за глупости, разчита основно на техните и лежи на техните плещи. Не му правя сметка, забележка или нещо такова, не се усеща, но поне докато не дойде момент, в който сама да изкарвам пари, нямам и правото да му кажа 1 дума по въпроса.
    Не искам да разчитам на мъжа до себе си, но не искам и той да не може да разчита на самия него. Не казвам за супер богаташи (въпреки , че ми се иска понякога, даже и да ме спуква от бой.. ) , но поне да може да поддържа нормален стандарт на живот.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на shmatarok
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Не искам да разчитам на мъжа до себе си, но не искам и той да не може да разчита на самия него. Не казвам за супер богаташи (въпреки , че ми се иска понякога, даже и да ме спуква от бой.. ) , но поне да може да поддържа нормален стандарт на живот.
    Искаш да кажеш, че на някакво ниво си способна да искаш връзка, в която ще изобилствате с пари, но за сметка на това ще ядеш бой?

Повече от фен Аватара на Dollie
    Град
    Moon~ :)
    Зависи от много неща. От възрастта най-вече, защото по-нагоре става по-сложно

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    (въпреки , че ми се иска понякога, даже и да ме спуква от бой.. )
    Ко речи, Иве!?!?

Голям фен Аватара на UniCoWN
    Аз също съм научена, че ''мъжът изкарва парите, а жената е домакиня'' , разбира се, това е доста по-преувеличен вариант от реалността. В моето семейство винаги е било така - баща ми изкарва сигурно 80% от общия бюджет. Така съм го възприела от малка.
    Колкото до мен, разбира се, че искам да работя и изкарвам пари, да има някакво равенство между финансите, иначе мога да съм буквално слугиня на съпруга си, и повярвайте, пак няма да се чувствам пълноценно.
    Иначе при сегашния ми живот парите не са чак толкова важни. Голямата разлика във възможностите обаче е кофти, винаги гледам да балансирам - единия път черпи той, другия аз. Който когато може. Не цепим стотинката. Важно е отношението.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си