- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Олимпиади 2012
Айде сега споделяйте кой клас сте, по какво искате да се явите на олимпиада, подготвяте ли се от сега, имате ли някаква информация относно кога са общинските кръгове, а и областните, до къде най-далеч сте стигали минали години. Разбрах, че тази година олимпиадите са издърпани доста по-рано.В момента започна да тече общинския кръг на олимпиадата по астрономия. Някой смята ли да участва?
Аз по астрономия няма да се явявам, понеже нищо не знам.То същност там трябва да търсиш информация в интернет, енциклопедии, учебници, но не е лесно за мен. Интересуват ме повече физиката, химията, историята като олимпиади. Ако някой знае кога са общинските им кръгове нека сподели. Ходих на областния кръг на многоезичното състезание и успях да набера 75 точки. Не ми достигнаха 5 да се класирам. Явих се на състезанието по физика във Варна, където имам 17 точки от 30 възможни. Не се представих особено добре. Можех повече. Сега е ваш ред!
:Р
11ти клас съм.Изтървах състезанието по физика, щото се разболях, и многоезичното заради изложението на "Интеграл", но пък немския, литературата, английския, физиката, философията и историята като олимпиади са си ми в календара. Ако съм в настроение и на математика ще се явя, да начеша една моя си краста.
![]()
Мисля, че януари месец започват общинските кръгове. Засега на мен всички ми казват, че нищо не знаят![]()
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
Тая година ми умря желанието да правя каквото и да било. Иначе бих се радвала да посетя олимпиадата по биология. Просто защото винаги този предмет ми е бил любим.
Мисля да ходя и на състезание по Математика на 10ти, но май ще се откажа.
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Ухаа, много олимпиади, много нещо. Успяваш ли да се явиш на всичките и особено да се подготвиш? Областните кръгове по принцип се припокриват на 2-3 предмета. Това е нещо, което много мразя и ми ограничава шансовете да стигна на национален кръг в дадена област и да си направя екскурзийката.![]()
На много олимпиади ходите бе :X ! Аз съм си редовен по английски и история, като досега винаги съм се представял добре и на двете, но никога не съм стигал 3-ти кръг. Нечовешко е- по английски ти трябват минимум 90/100 точки, което не се постига лесно и на първи кръг, пък камо ли на втори, който е значително по-тежък. По английски на първи кръг обикновено изкарвам 85-90 точки, а на втори около 75. По История пък миналата година втори кръг беше нечовешки труден. На първи изкарах 92 точки, докато на втори- 67 (трябват 75 за Национален), като моят резултат беше най-добър за града ми. Тая година уча история на България много засилено и ще се радвам да стигна националния кръг, но хич не ми се вярва. Все пак много обичам да ходя на олимпиади конкретно по тези два предмета, полезен training си е.
7ми клас съм. Стигала съм до 1во място на областен по математика, 3то място по история и 3то място по география. Тази година ще ходя на география (задължително ми е, понеже модула ми е такъв, иначе сама не бих отишла), история, български, математика и химия. По английски досега не знаех, че има, но явно започват в по-късните години, та ако ми кажат, ще отида задължително. Не ме притеснява, това че е много за учене, защото по повечето уроци си уча системно, а не накрая накуп всичко. Може би само отварям оттук-оттам да преговоря. На мен ми казаха, че ще са през коледната ваканция - януари месец. Тази събота съм на коледно състезание по математика, не че ми е мерак самата математика или да си дам парите и да отида, но ще бъде във формата на изпита, който ще полагам накрая на годината и ще е полезно.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Въъх, кви са тия олимпиади по химия и физика бе :д
Аз съм длъжна да ходя на немски, на английски пробвах миналата година и разбрах защо немските паралелки не се бъркаме в олимпиадите на английските и обратно :д но пак ще пробвам, за да видя какво е :д
По математика и литература съм ходила до 7 клас, изключително добре се представях, вече не ходя. По литература мога да отида тая година, зависи от материала, а по другите предмети... не са ми страст, така че няма да ходя.
Миналата година влязох в 3ката на национално по немски.
Тая година вече ходих и на национално на многоезичното състезание, а от останалите олимпиади сигурно само по немски ще ида. Може и по химия, макар и да е доста трудно, поне за мен..
тази година ще се ходи на олимпиади по испански и по английски, по математика обаче реших да не ходя (само да се излагам лололол)..
иначе голяма краста ми е да отида на олимпиада по химия, ама досега шанс не съм имала :С
and we'll live forever 'cause cool kids can't die
Хора попаднах на графика за олимпиадите, но не знам дали важи. http://www.mon.bg/opencms/export/sit...-2011-2012.pdf
осми клас съм и сигурно ще ходя само на английски, математика и може би БЕЛ. Догодина обаче ще ида и на биология, и на химия.. любимите ми предмети : ).
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
9 клас съм. Смятам да се явя на олимпиади по:
- БЕЛ
- Биология
- Химия
Миналата година се явих само на олимпиади по БЕЛ и Биология.
Като по БЕЛ минах на второ ниво , а по Биология не ми стигнаха 2 точки.
` Нямам си и на идея кога ще са тази година , но няма значение , де.
Но все пак ако някой знае - да напише.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
На нас още никой не ни е казал за олимпиади, но аз искам да отида на английски (стигала съм до областен кръг, защото ме мързи да си напрегна мозъка да уча като хората), математика и може би ще се наложи по физика, за да си изкарам оценка и да затворя устата на г-жата. (пък и физиката ми е профилен предмет)
"Million feelings,thousand thoughts, hundreds of memories all for that ONE person!" <3
Още не са ясни датите за олимпиадите и не мога да съм сигурна, но бих искала да се явя на тези по математика, БЕЛ, биология. С не толкова голямо желание бих се явила и на тази по английски, но по-скоро за да видя колко мога, а не с цел да се класирам. От химията май се отказах вече, защото миналата година половината неща въобще не ги бяхме учили и някак си няма смисъл. Тогава се получи и съвпадение на 2 кръг по БЕЛ и на 1 по биология и нямаше как да отида и двете.
Математика ми е задължителна олимпиада. В събота мисля да ходя и на състезанието и така.![]()
Ето ви окончателния график на състезанията и олимпиадите на страница 18: http://www.mon.bg/opencms/export/sit..._olimpiadi.pdf
Мисля, че тази година е по-добре направен от миналата от тази гледна точка, че няма много припокриване на дати в областните кръгове. Иначе на някои места има доста разстояние между двата кръга например при географията общински януари и областен април.
... и ЕСТЕСТВЕНО, че областните по езиците и по история и философия ще съвпаднат. :/ Таковало си таковата!
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
По български ще е на 23, така ли? Това не се ли пада учебен ден? И другите все трябва да са през ваканцията, което няма да е много удобно, но какво да се прави.
/\ Да, така излиза. Най-ранната олимпиада е по информатика. Май няма много желаещи за нея във форума. А по астрономия някой решава ли задачите? :Р
Аз съм 11 клас и ще ходя на химияНа 20 януари е... яко трябва да уча, че няма време :S
10 клас съм и ще ходя на олимпиядите по английски и история и мисля здраво да уча за да стигна до вторите кръгове понеже английския ми е мн лесен, а историята тази година ми е много интересна. И по математика ще ходя, но само защото госпожата искашеДатите са 22.12 по английски, 06.01 по история и 19.12 по математика- където няма да се зоря :Д
[img] http://4.bp.blogspot.com/_9XjzP3JBrG...0/Paramore.jpg [/img]
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same
Датите за общинските кръгове доста са разминават от нашите. Навсякъде са различни.
По история ми е просто задължително в моето училище.Иначе тая година ще се явя и на литература и английски може би.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
10 клас съм. Аз вече се явих на олимпиадите по математика на 19.12.2011 и по история на 21.12.2011 и очаквам резултатите след ваканцията. По история се падна много материал от Втората световна война, а непрофилираните паралелки са доста назад с материала. Сега сме на Балкани, а дадоха въпроси от 10 урока напред. Беше доста сложно и надали ще се класирам, макар адски да ми се иска. Смятам да се явя и по БЕЛ и география. Обожавам география. Пожелавам на всички много късмет.