- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матура по Философия
Искам да попитам има ли хора, които ще карат матура по философия тази година или такива които са изкарали вече? Трябва ми информация относно учебници и материали (автори, издателства) - не знам какво да си закупя и от къде точно да уча. Искам и някакво помагало да си взема, но също ми е пълна мъгла кое би ми било най-полезно. Питам вас, защото учителите не ми помогнаха с нищо. Някакъв план-конспект от материала за 3 години върху който трябва най-основно да се готвя има ли? За кои философи да чета най-много и какво по-точно тяхно да търся? Благодаря предварително за помощта.
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.
Здрасти!Аз съм 11 клас,но ще държа матура по философия.Моята учителка ми препоръча философия на Саркис Саркисян(да ме прощава човека,не знам как му се пише името),била много хубава и разбираема,но още не съм си я купила. Също така имам и "Матура за отличен" вътре има тестове на всичките раздели,препоръки за есето.Решавай предишните матури,защото философията не се учи,не можеш да вземеш един учебник,да го прочетеш и вече да знаеш всичко...Трябва ти мислене и разбиране...
Успех!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Разбирането и начина на разсъждение са ясни. Но все пак не е достатъчно да се зубрят само въпросите и отговорите от предишни матури, защото на следващата могат да се паднат много по-различни въпроси. Затова все пак си мисля, че трябва да има нещо основно което трябва да се научи. Това което ми препоръчваш учебник ли е? А помагалото хубаво ли е?
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.
Аз имам въпрос. Кое по - точно би следвало да се прочете на Саркис Саркисян, защото аз намерих само книги свързани с историята на Армения?
Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!
Аз бях преди 3-4 години на матура по Философски цикъл и научих буквално за 1 нощ, изкарах 5,62, подготвях се само от една камара тестове, които ми беше дала учителката ми. Ако имаш възможност, помоли учителката си, тя ще ти помогне най-много.![]()
Нямам учител в момента. А този от миналата година не ми обърна никакво внимание. Затова се обръщам към вас.. Значи ти си се подготвил/а само от решаване на тестове и нищо друго?!