.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Да се засегна от някакъв човек, който дори не ме познава? Не мисля. Въртя си около моето си мнение - да. Защитавам си позицията-да. Какво бих спечелила, ако си плюя на физиономията, като се съглася и приема нещо, което е против моите убеждения? Айде кажи ми.

А и вече поне 10 пъти повторих, че нямам нищо против нито едно от тези неща. Просто ми се струва глупаво да предпочиташ клюкарстването и сплетниченето с цел -правене нечий живот черен, защото еди к'во си. Пред това да направиш нещо смислено и полезно. Не съм определила какво точно имам впредвид под полезно. То може да ти носи удоволствия (като мачовете за теб).

Защитавам своето мнение, защото на мен удоволствие ми носят съвсем други неща. Не ми харесва да клюкаря по цял ден и да си губя живота в някакво простивно кафененце. С цел да се правя на интересна и велика, с поведение на високопоставена и хиперинтелигентна. Схващаш ли къде е ралзиката, да ходиш някъде, защото ти е приятно и да ходиш някъде, защото го мислиш за "готино, модерно" и че си много висшестоящ като правиш неща, които си гледал по сериалите.

Спред теб тесногръдие означава, да застанеш зад убеждението си - дори и да не си прав в нечии очи? Не е ли тесногръдие това, да приемаш всичко, коеот някой ти казва и да се съгласяваш с него? Което е по скоро безхарактерност и показва колко държиш на себе си и на мнението си.
    (Нито се засягам нито искам да засегна теб или някой друг, просто водим някакъв разговор)
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Аз отдавна разбрах какво искаш да кажеш, ти не разбираш мен обаче...
    Заучени фразички не ми се слушат, нито пък да ми извърташ думите , очаквах да си по-интересен събеседник.

Не се притеснявай, не съм се засегнал.

Въпроса обаче е... ти поради какви причини се изявяваш като морален съдник?

Да, глупаво е да клюкарстваш и да имаш повърхностни интереси, това е ясно, написах го...
    Причините за това са с една идея по-интересна тема, макар че повечето мисля, че ги знаят.

Според мен тесногърдие означава, да не допускаш други гледни точки, различни от твоите...
    мога да продължа доста, но така или иначе явно ще ми изкривиш думите или няма да ме разбереш и гледам да съм по-лаконичен хаха :Р

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    psychopath
    И кой са тия арт хора? Смисъл, замислял ли си се някога, че има хора които наистина ги интересуват тези неща. И примерно за един художник с какво допринася клюката? Вместо да се занимава с неща, които наистина ще са му полезни - той да виси и да коментира нечия връзка или живот. Едно е да се правиш на такъв, защото го смяташ за много възвишено, съвсем друго е да го правиш, защото ти е приятно и изпитваш нужда от това. Лично аз смятам, че една книга ти дав аповече от колкото една клюкарска среща. Но явно съм твърде тесногръда, че да мисля така.
    Както споменах по-горе, съгласен съм, че постоянното безцелно киснене в кафене затъпява (както и кисненето по цял ден напушен в парка, цъкането по цял ден на лол и редица други популярни дейности сред младежта).

Обаче все пак не го виждам като проблем. Казвал съм и винаги ще казвам, че винаги 95% от едно общество са хора, които нито имато големи възможности, нито големи претенции. Тези, които висят в кафетата по цял ден на една чашка кафе в тийнейджърските години, ще се причислят към тях.

Истинският художник няма да бъде привлечен от такива повърхностни среди. Той ще си рисува и ще си комуникира с други художници.

Тези, които намерят баланс между личностното си развитие и социалния си живот, ще се изкачат до върха и ще ръководят тази маса. Това е естественият ход на нещата.

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Жестоко,но до някъде вярно и все пак много често издигането ти зависи от соцаилните,ти контакти(т.е хората,които познаваш)
    Creative Technologie

Абсолютно съгласен с последните редове на PainMonopoly.

Супер фен Аватара на Thrombocyte
    Монополи, доколкото знам ти следваше някъде на Запад. В Б-я все още действа невидимата ръка на шуробаджанащината (не съм много сиг. за начина на изписване). Както казаха, ако нямаш необходимите соц. контакти не се готви за бляскаво бъдеще.
    Разбира се има и изключения, но в масовия случай не квалификацията и опита са фактори за успех.
    Respect my authoritah

Супер фен Аватара на pitfall
    Град
    Самоков/София
    Човек има нужда и от двете, това че в днешно време повечето 15-18 годишни използват времето си само за кафета, говори лошо за тях самите. Аз лично бих предпочела да дам 10 лева за книга, отколкото 5 в някое задимено кафе, но всичко е въпрос на личен избор.
    Аз ще ти говоря тихо,
    да ме чуеш само ти.
    За мъничко до мен се спри.

Мега фен Аватара на Blab
    в момент на разсъмване ви питам: ако у нас се правеше театър, предназначен за тийнейджъри, бихте ли посещавали?
    ако да - с каква цел?
    ако не - какво би ви накарало?

Мега фен Аватара на machoka
    ^^ няма да стане))

а и не разбрах защо Луиджи обвързва ходенето по кафенета със, цитирам по памет, 'клюкарстване и очерняне нечий живот'.. не може ли просто да седнеш с приятни лица и да си полафите, защо не и поклюкарствате в добрия смисъл.

Banned Голям фен
    На театър съм ходил веднъж и беше отвратително скучно. Няма да повторя тая грешка втори път в живота си. Пък и е пределно ясно, че в 21-ви век на фона на новите технологии, театъра е пълна отживелица. Не знам кой нормален човек би предпочел да отиде на театър, отколкото на 3Д кино например...

Мега фен Аватара на machoka

............

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от Thrombocyte Виж мнението
    Монополи, доколкото знам ти следваше някъде на Запад. В Б-я все още действа невидимата ръка на шуробаджанащината (не съм много сиг. за начина на изписване). Както казаха, ако нямаш необходимите соц. контакти не се готви за бляскаво бъдеще.
    Разбира се има и изключения, но в масовия случай не квалификацията и опита са фактори за успех.
    Това прозвуча все едно съм от 10 години в чужбина и не знам как стоят нещата.

Напротив, знам как стоят нещата, завършил съм бакалавър в България, работил съм. Ако имаш определена квалификация и ако се пробваш на точно определени места, ще успееш и без връзки. Съдя по себе си, съдя по колегите си от университета, съдя по фирмите, с които съм си имал работа. С развитието на частния сектор, с пенсионирането и отмирането на старото поколение, расло по времето на комунизма, шуробаджанащината си отива като метод на работа и бива заменена от стремежа към печалби.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си