- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- R.I.P. - Косьо Самоковеца
Темата е интересна, защо да се закрива? Ето интересно четиво за Косьо:
http://personi.dir.bg/person.php?id=228
Интересни си като личности и като живот,прочетох линка,който даде за Самоковеца,но възхищение и живот като тях не искам.
Creative Technologie
тва си е човек с характер и смело сърце .. Поклон пред подобни хора , нека почива в мир !
Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..
Тиии глафон ли си или на такъв се правиш ?
Казах ти да не приемаш думите "велик" и "герой" буквално, а ти тъпчеш ли тъпчеш на едно място
Казвам, че са велики и герои на нашето време, защото макар и за кратко са си живеели живот като по филмите, такъв за който ни можем само да си мечтаем.
Да възхищавам се на начина им на живот, харесвам всичко свързано с мафията, книги, филми , митове и легенди
А ти така и не ми отговори на въпроса който ти зададох
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Гледам, че има хора на които им е интересна тая тематика :
http://www.vbox7.com/play:78843dd2
http://www.vbox7.com/play:265d61f3
http://www.vbox7.com/play:96dfe7a7
Законът е закон,
но той врата в полето е
Законът е закон,
но той врата в полето е
А какво е преносното значение на "велик"? Герой може да означава литературен герой или герой в очите на хората. Като какви ги възприемаш, следва от думата "велик".
Хубаво е, че си признаваш, че си мечтаеш за такъв живот и това говори достатъчно за интересите и ценностите ти, които по-горе охарактеризираха достатъчно точно: чалга мислене.
След като изчерпахме тази тема мога да ти отговоря и на въпроса: тарикат е, защото се възползва от пропуските в политическата и съдебната система на България на прехода. Дребен е, защото да правиш шмекерии и цигании, за да се облагодетелстваш, за сметка на нещастието на други хора, те прави дребна душица.
От една правилно функционираща държава бих очаквал да неутрализира такива хора, а от един правилно функциониращ народ бих очаквал да ги възприема с погнуса, а не с възхищение.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Много си тъп наистина
Аз ти обяснявам едно нещо ти си се закелешил за две думи и продължаваш да тъпчеш едно и също
И сега ако тръгна да ти обяснявам това дето вече ти обясних ти пак ще ми отговориш по същия начин
Обясни ми какво е общото между това да симпатизираш на начина на живот на някой и чалгата .... по-добре недей не ми се слушат глупости
Законът е закон,
но той врата в полето е
Всеки отговор на селянчето с чалга идеалите е, че ние сме тъпи и не можем да разберем извисената му и чиста като сълза/колумбийска кока любов към интересните ъндърграунд личности и мимолетното удоволствие на луксозния живот и разбиването на човешки животи...
Oldschool тебе те изгубих още когато използва думата "космополитност"
С всеки следващ пост доказвате колко детско мислене имате.
Това, че съм прочел четири пет книги за така наречената Бг мафия и съм изгледал няколко филма на тая тематика не значи абсолютно нищо ама вие като малките деца си тепате на едно местенце, зациклихте на селянина с чалга мислене и май и там ще си останете.
Ок, харесват ми историите, митовете и легендите за така наречените "ъндърграунд босове" с привкус на колумбийска кока, курви, скъпи коли , арести, побоища и тн.
Това не значи, че си лягам и ставам с мисълта за Жоро Илиев, Иво Карамнски, Косьо Самоковеца, Маргините и още куп други вече митологизирани личности, нито, че съм обсебен по някакъв начин от тези хора.
Едва ли някой човек на който са му интересни мафиотските истории, да речем прочел е няколко книги изгледал е няколко филма с ръка на сърцето би казъл, че не му се искало да се докосне до тези хора, да опита техния начин на живот. И ако гледахте малко по надалеч от носа си щяхте да знаете, че това не го прави автоматично болен мозък с изкривени ценности, селянин и тн.
В края на краищата колко са мъжете на които не им се е искало да влязат в някоя дискотека или кръчма с още 20 маймуни, да си поръчат няколко бутилки синьо джони и под погледите на случайните присъстващи да замерят с пачки някоя чалга певица докато тя им пее качена на масата?
След това с няколко курви да се забият в някой хотел и докато шмъркат кока в джакузито ония да им лапат плувките и тн.
Да обикалят с черни "G" класи да имат яхта за няколко милиона евро паркирана на пристанището "Марина Диневи" в Свети Влас, собствен хотел на плажа в Слънчев бряг и още куп луксове...
Нарекох тези хора героите на нашето време, защото те бяха хората под светлините на прожекторите през последните 20 години, за тях се говореше по вестници и телевизии, за тях се писаха книги и се разказваха истории...
Изобщо не знам защо ви се обяснявам при положение, че до сега не сте разбрали и ми дрънкате едни и същи неща от четири страници насам
Законът е закон,
но той врата в полето е
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.