.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 45 от общо 45
    Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    нЕма значение момчета, момичета. Човек се превръща в зряла пълноценна личност, когато иска нещо, ЗНАЕ защо го иска и се бори, намира начин как да го постигне; когато се научи да поема отговорност за действията си, когато се научи да бъде самостоятелен и да се грижи за себе си.
    това е отговорът.

//да чакаш/очакваш жената да спре да бъде "емоционално създание" е сходно на кастрация. няма да влизам в полемики, търсех адекватен (за мен) отговор в темата и си го намерих.)

Повече от фен Аватара на mmm_sweet
    Niakoitam,върешното израстване също е много силен показател.Когато си правил секс,при ПОВЕЧЕТО хора ти израстваш в още по-голяма степен и се доразвиваш като личност. Обаче не говоря за това,че си изчукал някоя,а за нещо истинско,когато си с човека,който обичаш. Това СЕ забелязва от хората
    Последно редактирано от mmm_sweet : 12-08-2011 на 13:11
    |

Супер фен Аватара на fenasf
    Като израстне на акъл.
    I roll big like a superstar
    I smoke big like a superstar
    Bitch I'm a superstar

Супер фен Аватара на djipsito
    Ще повторя с мои думи думите на един приятел, с които съм дооста съгласна.

Момичето става жена в пълния смисъл на думата, когато стане майка, защото е изпълнила биологическата си цел. В нея се ражда майчинския инстинкт. Дала е живот, защото е била създадена за това. При мъжете е същото когато станат бащи. Разбира се, че има и други дребни фактори.. И аз не мога да нарека +25 годишни мом(и)чета...

И нещо друго леко извън темата - празника 8 март започна да се "празнува" и от разни пикли, а аз от малка съм останала с впечатлението, че 8 март е деня на майката (Жена=майка) ...
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Blab, това ако беше към мен, съм нямал предвид спирането на емоционалности и си ме разбрала погрешно : )

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението

Момичето става жена в пълния смисъл на думата, когато стане майка, защото е изпълнила биологическата си цел. В нея се ражда майчинския инстинкт. Дала е живот, защото е била създадена за това. При мъжете е същото когато станат бащи. Разбира се, че има и други дребни фактори.. И аз не мога да нарека +25 годишни мом(и)чета...

И нещо друго леко извън темата - празника 8 март започна да се "празнува" и от разни пикли, а аз от малка съм останала с впечатлението, че 8 март е деня на майката (Жена=майка) ...
    не всяко момиче развива майчински инстинкт, когато изпълни "биологичната си цел"
    иначе домовете за сираци нямаше да са толкова претъпкани
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

anonymous708973
    Guest
    Да кажем, че имаме повърхностна квалификация 'жена/момиче' и 'мъж/момче', които са социално приемливи - това, което казваш с примерите за 35 годишната и 17 годишната.
    Съгласна съм за частта със социално приемливите.

Най-вече жената трябва да е владееща чувствата си/емоциите си (което е най-големия проблем) и да взима трезви решения - за себе си, както и за околните, когато се налага. Да има самостоятелност, воля, отстояване на принципи и виждания, да е преживяла достатъчно много и да е натрупала достатъчно опит във всяка сфера.
    До частта с достатъчното преживявания преспокойно мога да определя себе си като жена. Или поне като момиче, което един ден ще стане жена в най-пълния и истински смисъл на думата.

Фен Аватара на AmNesiA
    Град
    руsee ~
    При всеки е различно. Момичето става жена и момчето мъж, когато се сблъскат с реалността. Но на 15 годишна/ен не можеш да кажеш ''мъж'' или ''жена'', тъй като на тези години ни интересува само ''секс'' и ''кого ще забием тази вечер''.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Като оставим настрана "социално приемливите" критерии (разбирай възрастови граници), всичко останало според мен е въпрос на личното светоусещане на жената/момичето. Аз мога да съм на 40 години и вътрешно да се чувствам като момиче. Обратното също важи.
    Емоционално израстване ... какво животно е това? Вземете най-елементарния пример - един ПМС, или една бременност, които ти объркват хормоните тотално. Емоционално равновесие при жената почти никога няма.
    А колкото до натрупването на опит във всяка сфера, това е абсолютно невъзможно. Никога не можеш да имаш достатъчно опит във всичко.
    Жена си тогава, когато се научиш да се грижиш сама за себе си и за семейството си.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Ди, казвам ти същото като на блаб (за емоциите). Жените винаги ще бъдат емоционални, но има разлика между емоционалност и хаотична емоционалност а.к.а. не знам къде се намирам и какво правя, но се имам за зрял човек.

А със сферите нямах предвид механика, физика и абстрактно изкуство, а по-скоро интимна (спрямо човека до теб и/или другите ти близки хора), работна (професионална) и личностна (сам за себе си как действаш и как се възприемаш) сфера, примерно.

Абе, оправдавай се ти. Твоето, на умри, и на Ирти за мен бяха най-грозните мнения в темата.

А тва за секса и за лицето ... да, може да ти влияе на вида, ама дали ти влияе на статуса "жена/девойка", може да се поспори.

За мен жена не може да е индивид от женски пол под 30. Има някаква обвързаност с годините. За мен жена те прави мъдростта, опита, отговорността, дори и външния вид, но той е най-маловажният фактор. Да се грижиш за друг човек, освен за себе си, да имаш ангажименти, които да изпълняваш, да си майка и съпруга - тогава си жена.

Всичко останало ми е просто смешно. Жена на 20, жена на 17. Че е жена, жена е, но не в оня смисъл, който ние влагаме в темата - Жената с главното "Ж", която има водеща социална роля в обществото - на майка, възпитателка и опора на мъжа си в трудни моменти.
    Това е жената за мен. И има нещо общо и с бръчките. (е, това в кръга на шегата.) :Д
    Опитна, мъдра, целеустремена, отговорна, спокойна, понеже чувства, че е по-наясно с нещата. Това не значи да загърби приказките и едва ли не да стане ебати циничката.
    Щото има момичета, дето "са виждали чепатия" и нямат идеалистично мислене, ама това не ги прави жени. Все още. Или пък не - във вашия свят на цинизъм, може би те са жени, щом отговарят на този критерий.

За мъже - аналогично. Мъжът за мен е УЛЕГНАЛИЯТ МЪЖ. Не просто нехранимайко на 40 години със собствен бизнес, още ерген. А таткото, съпругът - който се грижи за някого друг, не само за гъза си. Отново - отговорен, опитен, тук не е нужно да е мъдър, защото мъжете не порастват много-много, но пък смел, знаещ какво иска, готов да постига цели, да брани и храни семейството си и т.н.

За мен също и двете понятия изключват егоизма. И жените, и мъжете, трябва да са готови да дават обич, да са наясно с чувствата си, без да ги е страх от тях - иначе как биха се грижили за дете иначе? Много е комплексно....

Това са моите представи.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Тва е много интересно като мироглед - жената става жена, когато е майка и мъжът става мъж, когато стане баща. А какво става, когато съзнателно се отказваш от идеята да имаш деца? Това прави ли те по-малко жена/мъж/човек като цяло?

jghgh и miminko казаха моето мнение.Когато хората израстнат като личности, научат се да се справят с живота и могат да дават пример на по-младите.

Супер фен Аватара на djipsito
    Не те прави по-малко мъж или жена. Факторите са много, ама за да си пълноценен като такъв/такава трябва да дадеш живот. Не знам, така си мисля. Защо иначе си жена и защо иначе си мъж, ако не искаш да дадеш живот ? И не само да го дадеш, ами и да го изградиш до известна степен.

Тва е пипкава тема, де.. Има хора, които не могат да имат деца, но искат да са родители и осиновяват изоставените..
    Искам още неща да напиша, ама съм блокирала.. може би по-късно.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на iiordanova
    Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението

Сългасна съм с теб. Само дето аз не мисля,че мъж е този,който е баща. Мъж според мен е този,който първо се държи като такъв,а не като някакъв разгонен дечко.

anonymous708973
    Guest
    И аз не съм съгласна за това с мъжа.
    Познавам достатъчно индивиди от мъжки пол, които са мъже, а нямат 25 години и/ли деца.

Според мен едно момче може да се нарече мъж,когато започне да работи,да гледа семейство и да не чака само на мама и татко.Да е отговорен,сериозен и тн...а за момичетата ...не знам също като направи семейство,вече не и е в главата само излизанки с приятели,кафета,дискотеки и тн

Изключвам за момент външния вид (макар ДА Е от значение...) Един мъж за мен е човек , който е готов сам да оцелява в живота дори и в спадовете си ! За него няма варианта да се върне при "мама и тати" и да лежи на тяхна отговорност (за пореден път).. С мъка го казвам , но дори имам роднина , който вече на 27 години като засере положението отива отново при мама да го гледа... Мога спокойно да кажа , че един мъж ще се бори със всички сили само и само да докаже на себе си , че няма вече нужда от това някой да го дундурка като бебе...

За жената ми е по-трудно да кажа, но пак частта със самостоятелността е на лице ! Външният вид , маниерите и цялостното излъчване (това се отнася и за мъжа..)

Еми май е това..
    The world is something you cant predict ! That's what it makes it fun !

Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Когато си избие идеалистическия начин на мислене и започне да гледа реално на живота.
    За жената:
    - Най - важното и най - привлекателното в жените е достойнството
    - Трябва да може да се оправя сама
    - Да е богата душевно

Не смятам, че като си легнеш с някой и се става жена. По тая логика сега на по 12 трябва да стават жени.

За мъжете:
    - Да държи на думата си
    - Да е достатъчно силен да взима решения и да носи последствията си от тях
    - Да има собствено мнение (това е и за жените,, забравих го)

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си