- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Това чувство е прекрасно.
На "оборването с прости сравнения" ти отговорих, но ти не ми обърна внимание. Ето, за по-лесно:
Относно познаването на животинското царство... аз не уча случайно биология. Само за кандидатстудентските изпити (като въобще не визирам курса по Зоология вече в университета) съм изчела един тон за етологията на животните. Да не говорим, че съм любителка и отглеждам различни животинки (и нямам в предвид златна рибка). Тъй че съм последния човек, на когото можеш да кажеш, че не разбира от животни, а само носи шарките им на гърба си (което само по себе си е твърде грозна представа). Освен това, както си наясно, предполагам, животните имат доста по-просто устроен мозък от нас - кои повече, кои по-малко. Въпреки това, те изпитват обич, привързаност, проявяват рефлекси на защита едно към друго... и тук не визирам майчин инстинкт. Щом те са на това ниво, очевидно е, че ние с мъничко по-сложните мозъци, сме на малко по-високо. Поне откъм емоционални нужди. Не случайно дадох примера малко по-нагоре с двете папагалчета. Значи една птичка, чиито мозък е развит дотолкова, че да лети в права посока, заобикаляйки дърветата, с почти гладка мозъчна кора, може да обича и да страда дотолкова по загубата на партньора си, че да умре от мъка, но човекът е неспособен на истинска любов ли? Интересна логика. На твое място не бих се хванала да го обръщам на животинско царство в този спор.
Инстинктите за размножаване са се променили твърде много от началото на еволюцията. Отдавна мъжете не кръстосват, мъчейки се да оплодят колкото се може повече женски, докато са още полово зрели.
Ако всичко беше поне малко така, както ти твърдиш, въобще нямаше да съществуват щастливите двойки на по 70-80 години с над 30-40 години брак зад гърба си. А тях ги има. Както ги има и дългосрочните двойки, моногамните (да, забележи) мъже и костенурките, които си помагат една на друга, когато едната се обърне по гръб (видяно лично от мен в моя терариум), въпреки че при тях дори няма развит майчин инстинкт.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Наистина всичко е преходно.А,обичта за мен е на първо място вече.Влюбването е в самото начало.
Радвай се докато можеш.
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)