- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Това чувство е прекрасно.
Много ми е тъжно колко ограничена е Луиджие. Но какво да се очаква от човек с подпис за взривен татко.
Чета й през редовете постовете, защото не мисля, че заслужава вниманието ми.
Окей, нека тя мисли каквото си реши, но аз дълбоко се съмнявам в нейната искреност, а и освен това, не е необходимо да натрапва възгледите си.
Луиджие, прочети постовете си и виж колко си ограничена и как тъничко се прокарва през мненията ти едно : "Няма смисъл да те слушам, аз съм си права/Точно така е, както казвам/Няма смисъл да мисля по никакъв друг начин, освен моя".
Само че в този свят всичко е субективно, ако не сте го разбрали. Няма само черно и само бяло. Има поне 2 опции за всяко едно нещо. Гледаш по един или по друг начин на даден проблем, а истината като абсолют е създадена просто за идеал. Няма ЕДНА истина.
Така че всичко това за любовта, която всъщност е нагон за размножаване, а пък ние, видиш ли, я извисяваме до нещо повече, е просто твоята гледна точка, твоя експирисънс, може би твоето отчаяние, и твоята лична истина. Не истината на всички останали.
А в крайна сметка мислите обуславят реалността, в която живееш. Не съм убедена, че твоята реалност е меродавна за реалностите на другите хора, камо ли за реалността като цяло.
Жива и здрава да си. Няма да те оборвам. Не смятам за нужно.
Просто не си налагай мнението. Не мисли, че на всяка цена си права, а другите са глупаци. Не мисли, че всичко знаеш.
Истината е, че нищо не знаеш. Спомни си какво е казал Сократ.
Просто по-полека![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride