.
Отговор в тема
Страница 15 от 87 ПървиПърви ... 51112131415161718192565 ... ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 2160
    Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Това не е никаква мисъл. Защо да следвам библията вместо корана примерно?
    Що не вземеш да говориш с някой свещеник. Той е призван за тази работа. Аз може и да мога да ти отговоря от части, но не е моя работа.

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    истината е че всяка наука в рамките на вярата може да бъде причина за отклонение в посока към заблуда/неправда, така че, по принцип за невярващите не са проблем науки като математика, физика и химия, но за сериозните и професионалните вярващи науки като палеонтология(-та), еволюционизъм, радиоактивно(-то) датиране, и космология(-та) могат да бъдат причина за отклонение от Божията Истина в посока към някакви верчески/духовни заблуди, затова са и всички онези Св. Заповеди(Правила, Принципи) на вярата описани в Св. Писание(т.е. в Библията), чието предназначение е духовниците/вярващите да ги съблюдават с цел да не се отклоняват от правилната вяра в истинският Господ Бог.....
    Аз правилно ли разбирам, че свято и непоклатимо вярваш в произволно избрано митично същество и твърдо отказваш да повярваш в динозаврите, на които можеш да видиш КОКАЛИТЕ в музея?

За космологията и датирането с радиоактивен въглерод даже няма и да започвам да се заяждам.

Аз обаче още не съм получил отговор на първите си въпроси. Защо християнската интерпретация на единствения бог, а не баба Яга? И решението да вярваш (и то точно в белобрадия дядка) въз основа на рационални или емпирични подбуди взе?
    Последно редактирано от bishop : 12-12-2011 на 21:53
    Welcome to the end of the thought process.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^
    ^Защото малкото с които съм си имал работа са пълни смешници или агресивни идиоти, а тези "духовни мислители" които съм виждал в действие при дебати, когато са им били задавани подобни въпроси без никакво изключение или не са давали абсолютно никакъв отговор, или са давали някакви адски лоши "доказателства" за личен деизъм.

Дай си най-доброто.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

^
    ^Защото малкото с които съм си имал работа са пълни смешници или агресивни идиоти, а тези "духовни мислители" които съм виждал в действие при дебати, когато са им били задавани подобни въпроси без никакво изключение или не са давали абсолютно никакъв отговор, или са давали някакви адски лоши "доказателства" за личен деизъм.

Дай си най-доброто.
    Приятел ти на колко си години? Не казвай пак че си на 20, защото не ти вярвам! Казах ти какво да правиш, във всяко нещо си има правила както и в християнството, свещениците са затова има и свестни, аз как съм намирал.
    Да дам най-доброто - това е най-доброто. А и ти не си човек за подценяване. Така, че това което ти казвам ще е най-доброто за теб.

Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    .
    Па вервай ми ако искаш, на 20 съм си. А това което ми каза е шега. Отговори ми като на дете, кажи ми ТИ защо вярваш. Давам ти пример:

Аз НЕ вярвам в библията понеже:

1 Митовете са в гигантска част изкопирани от стари религии

2 Историята ѝ противоречи на археологията адски сериозно и по-голямата част от историческите събития в нея са грешни

3 Противоречи на билогията адски сериозно

4 Противоречи на геологията доста сериозно

5 Противоречи на моралът доста сериозно

6 Противоречи на логиката доста сериозно

7 Изглежда досущ същата като другите хиляди религии и последователите ѝ се държат досущ като другите

8 Молил съм се доста, доста пъти и никой не ми е отговарял, а би трябвало (според самата библия)

Нещо такова ма за тебе, какво толкова трудно има?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Ха-ха 20 г.
    Не искам - отиди при свещеник, тези хора имат и духовното помазване за това, аз не, освен това може и да сбъркам.
    Не позволявам никой да ми влиза в мозъка пич, е ти ги умееш.

Какво има да му бъркаш? Питам те ясно и просто - защо вярваш?

Дадох ти пример защо аз НЕ вярвам, направи същото ама на обратно. И детенце трябва да може да го направи.

За тебе говорим все пак. Все едно да отидеш на доктор и да те питат какво те боли, не си на изпит. Защо ти вярваш?

The Bird of Hermes

Имам доста причини, някои от които са и от лично естество. Но ще ти кажа само една:
    Защото така е казал Бог.
    Знам, че срещу тази причина си безпомощен пич - манипулация ти ще е 0.
    ха-хаха
    Последно редактирано от evropeiski : 12-12-2011 на 22:13

Мега фен Аватара на koshtramba
    Цитирай Първоначално написано от bishop Виж мнението
    Аз правилно ли разбирам, че свято и непоклатимо вярваш в произволно избрано митично същество и твърдо отказваш да повярваш в динозаврите, на които можеш да видиш КОКАЛИТЕ в музея?

За космологията и датирането с радиоактивен въглерод даже няма и да започвам да се заяждам.

Аз обаче още не съм получил отговор на първите си въпроси. Защо християнската интерпретация на единствения бог, а не баба Яга? И решението да вярваш (и то точно в белобрадия дядка) въз основа на рационални или емпирични подбуди взе?
    Леелее, днеска точно си говориме с една приятелка за вярата в Бог (тя е вярваща) и тя изтресе : "Между другото не вярвам в динозаврите! "?! Предстааш ли си ?
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

^
    ^Тогава ти правя тест, за да видя дали можеш да определиш дали можеш да различиш кое е казал твоят бог и кое не:

Един от двата пасажа които ще ти дам е добавен изкуствено и е неверен, не се намира НИКЪДЕ в оригиналите, никъде из ранните копия има политическа причина да се появи точно тогава когато се появява и това лесно може да се верифицира с минутка интернет.

Кажи ми кой е фалшификатът - историята където се казва че християни ще могат да пипат змии и те няма да ги хапят, да пият отрова и да са здрави и да говорят на всички езици или историята за блудницата, историята за"който е невинен да хвърли първият камък"

Не рови из нета. Ако искаш си отвори библията да си ги прочетеш, да са ти пресни, ако искаш ми отговори утре ако ти трябва време, ако искаш и се помоли. Нямам никакъв проблем с това, само не рови из исторически книги или уикито.

Ако отговориш правилно ще имам някаква поне най-елементарна причина да ти вярвам дори и най-малко.

Заслужѝ си го, ако увереността ти е правилна не би следвало да ти е абсолютно никакъв проблем

The Bird of Hermes

^
    ^
    Динозаври е имало, Библията не ги отрича. Не случайно и приказките на народа са изпълнени със змейове и лами. Това не е случайно.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-13-2011 на 00:38

това е казано на апостолите мен, когато Христос, ги праща да проповядват на народите.
    сега 5 лв. - майтап

Ами до колкото знам и двете истории фигурират в Библията, какво точно имаш предвид.
    ти не си 20 години мен, не се прави - това е фалшификатът.

Добре, след молитва и прекръстване, ти казвам втория - за камъка.
    Сега искам да кажеш трите пъти - Аз вярвам в Христос - във форума публично с големи букви.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-12-2011 на 22:30

koshtramba спри да трепериш
    Бог съществува.

Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    това е казано на апостолите мен, когато Христос, ги праща да проповядват на народите.
    сега 5 лв. - майтап
    Ученици традиционно се интерпретира като последователи в случая. За това и има християнски секти които инкорпорират в ритуалите си опасни змии.

За да не си правя прибързани изводи - казваш ли че този пасаж е непипнатият?

The Bird of Hermes

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от koshtramba Виж мнението
    Леелее, днеска точно си говориме с една приятелка за вярата в Бог (тя е вярваща) и тя изтресе : "Между другото не вярвам в динозаврите! "?! Предстааш ли си ?
    Хаха, явно е разпространено поверие.

Европейски, динозаврите не са живяли по същото време като хората, казва ти го датирането с въглерод. Опа, моя грешка, забравих за конспирацията с радиоактивните изотопи. Сатаната така иска да си мислим.

А това с бог е казал, че съществува => съществува е много грешно логически. Като се замислиш (ако ти е по силите) така можеш да докажеш всяко едно съждение независимо колко е абсурдно.
    Welcome to the end of the thought process.

Ученици традиционно се интерпретира като последователи в случая. За това и има християнски секти които инкорпорират в ритуалите си опасни змии.

За да не си правя прибързани изводи - казваш ли че този пасаж е непипнатият?
    След молитва и прекръстване, ти казвам втория - за камъка.
    Сега искам да кажеш три пъти "Аз вярвам в Христос" - във форума публично с големи букви.

Знам, че съм прав! Сега три пъти "Аз вярвам в Христос"
    Веднага мен.

И двата бяха фалшиви. Ти се провали. Нямам причина да ти вярвам.

...prosay solis hosana
    protego sanctus causa
    padre aluminata
    gloria mortem...

The Bird of Hermes

не са и двата, само този за камъка, и той не е фалшив, а е внесен от преданието. Ти се провали мен.

Еvropeiski, Бог е аматьор, знаеш.
    Само едно не можах да разбера, тия евреи как правят така, че на Възкресение Христово в Йерусалим се палят свещите сами? Според мен са некви криминални таймери, големи са тарикати тия !
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Мега фен
    Случвало ли ви се е да сте свидетели на нещо толкова абсурдно ,жалко и непонятно ,че чак вас да ви хване срам наместо вършещия даденото действие ?

Не мога да не се запитам защо ли не добавиха 'игнор' функция.

Внесен е, но не е фалшив? Или е оригинален или не е. Не може ей така сульо и пульо да вкарват и изкарват неща от това което ти казваш че е перфектна книга и нито да се споменява някъде, нито да се уточнява, нито да се изкарва на светлина.

Това не е оригинален текст. Това не е част от първичното слово. Това си е историйка, предание. Кой ти знае дали е вярно или не, със сигурност не е добавено от някой който е живял в същия век дори.

С две думи не можеш да разграничаваш божието слово от човешкото.

The Bird of Hermes

Глупости. Текстовете на Библията са събирани от боговдъхновени хора и християнски събори. Бегай.

там където са двама или трима в мое име, там съм и аз - нещо такова е казал Христос, не мога да го цитирам дословно.

^ Откъде знаеш това?

The Bird of Hermes

Evropeiski, Библията е написана от същите хора, които са твърдели, че земята е плоска, нали знаеш?
    Пази моториста !!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си