- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Ганчо4
"Онзи, Който седи над кръга на земята..." - земята е кръгла
"... върху празния простор; Окача земята на нищо." - сега на това му казваме космос.
под стълбове в Библията се има предвид земната кора
Последно редактирано от evropeiski : 12-13-2011 на 01:08
хаха, отивам да пусна вечерното лайно в кенефо и изненада, някой който уж вече се гушкал сладко, сладко с Хипнос чакал, въпреки че аз трябвало да грухтя и слухтя пред компа.
И както казах - нямам причина да ти вярвам на глупостите за митът за плоската земя - изкопирано е почти абсолютно едно към едно с енума елиш, има си го същото нещо и в еврейската библия.
Не може да е някакво странно, необяснимо, едно на милион съвпадение, особено като вземем предвид всичките други, доста явни, заемки от шумерската митология. Има си дума за кора, има си и заместители, има си думи за "земята е с форма на гигантска топка"а и в крайна сметка никой не го е бил по главата да дава обяснения по елементарна космология на еврейчетата от този период. Никой глупак няма да използва думата колони за земната кора, нито думата вода за лавата, нито думата вода за небето.
Не се прави на луд, много ти е ясно кое е логичното в случая и кое не. Не може скандинавци да са вярвали в диск с ледени стени обкръжен от оуроборос, не може индийците да са вярвали в диск върху костенурка, не може eгипяните да са вярвали в диск с пропаст отдолу и нацицена, звездна богиня отгоре, а библията да описва диск на колони с вода отгоре и отдолу ТОЧНО както и предните религии от същия регион и да е случайно.
ТИ си този който си разкървавява ректума само и само да изкара библията някаква перверзна, оплетена, изкривена, абсолютно идиотска репрезентация на изчанчена, алогична метафора на истината, вместо проста книга с митове 90% еднакви с тези от предните митове от региона (които са си просто митове разбира се, нали?). Поне оцени лицемерието за себе си и не се вкарвай сам в кочина. Баси клоуна. Аре чао че тука е два вече
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Аз да попитам, на мен ли ми се струва, или е верно, че Европейски се опитва да изкара Библията, книгата на истината (едва ли не), и да оспори всички други написани и не написани истини?
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Покрай тия дискусии се сетих за един доста забавен филм.
Препоръчвам ви да му хвърлите едно око.
![]()
А ето тук може да видите началото му:
http://vbox7.com/play:29c42544
П.П. Кефи ме тоя червен шрифт, май ще пиша вече само с него.![]()
"а който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина.
Горко на света от съблазните, защото съблазни трябва да дойдат; обаче горко на оногова човека, чрез когото съблазън дохожда."
Помисли, поне за малко!
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
^ Предполагам че се объщаш към мен, дал си да се разбере че ме смяташ за някакъв инкуб
Колко зло и извратено нещо. Как може да искаш да давиш хора? Тц, тц, тц.
Науката не "съблазън", а единственото което съм правил до сега е да давам такива сведения - пример:
Някой малоумник (няма да уточнявам кой) казва че еволюцията е невъзможна.
Аз казвам че не само е възможна, но сме я наблюдавали, насочвали и дори репликирали в метал!
Науката прави живот от метал - http://www.mnn.com/green-tech/resear...s-out-of-metal
Пък и ми харесва да показвам неща от библията на хора които уж се водят по нея, а не знаят дръгел. Готино е като се получава така:
A сега бягай пак и си изтрий всички мнения[/b]
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
То и Библията го потвърждава това за науката, но това нищо не значи (говоря за науката съзнателно насочена срещу вярата, а не науката в подкрепа на вярата.):
"и вършеше големи личби, та дори и огън сваляше от небето на земята пред човеците. ⇨
И лъстеше жителите земни с личбите , що му бяха дадени да върши пред звяра, като думаше на жителите земни да направят един образ на звяра, който има рана от меч и остана жив.
И даде му се да вложи дух в зверовия образ, та зверовият образ дори да проговори
Последно редактирано от cvetemoe : 12-13-2011 на 11:17
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
Ще ти се. Много ти се ще.
И наистина спри с това празно, абстрактно понятие "вяра".
Колегата ти гейски, сам си доказа че няма причина да вярва, а просто му се иска нещо да е така, само няколко поста по-горе, а ти си каза какво е за теб вярата - насилване и затвавяне на очите вместо свобода и просветление:
"самопринуждавай се, никой не е казал че е лесно да се отскубнеш от заслепението на греха и демона. Демона ако види че тръгваш да бягаш от неговата власт и че си усетил истината, ще те изкушава да те върне отново при него. а той ще те изкушава с какви ли не мислени хитрости и капани и хора. "
Аз когато виждам доказани факти си ги приемам за това - доказани факти, ти от друга страна ги приемаш за някакво странно "изкушение". Явно имаш предубеденост, явно си фанатик, явно си кон с капаци.
За теб няма нещо което да може да ти промени мнението (ако греша кажи кое е), за разлика от мен. Изброх си причините да не вярвам и си казах как живея - нито се кефя като някакъв крив Ефиалт при персите в някакви сатанински оргии (уви) нито си запушвам ушите с пръсти когато някой ми заговори за религия - ти, нпп и еврото от друга страна като чуете само че някой ви опонира на мирогледа изначално решавате кой ще е крив и кой прав и си запушвате ушите за каквото и да е било.
Не може да се уважава това, а и честно казано не виждам причина да ви вземам за равностойни събеседници.
The Bird of Hermes
Не може да сме равностойни събеседници, ние просто говорим на различни езици. И да ти говорим ти само виждаш, че си отваряме устата ама нищо не чуваш.
"и над тях се сбъдва пророчеството на Исаия, което казва: "с уши ще чуете, и няма да разберете; с очи ще гледате, и няма да видите
защото сърцето на тия човеци е закоравяло, и с уши тежко слушат, и затворили са очите си, за да не би някога с очи да видят и с уши да чуят, и със сърце да разберат, та да се обърнат, и ги изцеря"
Последно редактирано от cvetemoe : 12-13-2011 на 11:44
Това което виждам са цитати от типа на:
Има много много, много, много доказателства... какво, да кажа поне едно? Амиии.... прочетох го някъде.
или
За да повярваш трябва да направиш това, това, това и онова. Какво? Вече си ги направил? Амииии... тогава се насилвай, преструвай се че вярваш
или
Ами човече то вечният и истински господ бог който до сега беше в състояние на дълбок сън е администратора на вселената и медитацията е ужасяващо опасно нещо понеже сатанинските антихристи които са извънземни могат да дойдат докато спиш и да ти пипат пишката и бях жив и гръмнах и умрях и после се съживих и изобщо не съм шизофреник и...
Това ви е modus operandi-то. Никаква субстанция, никакви факти, никакви крилати мисли, никакъв чар, никакво вдъхновение. Просто куха арогантност и егоцентризъм- "aз съм прав, а ти не си, сега ме обичай"Аз си съдрах гъза да пускам цитати от библията, линкове към статии, към уикипедията, изследвания, снимки, видеота, даже тъпи комикси се хабя да правя, споменавам всякакви източници, правя паралели с модерна и антична култура, опитвам се да направя накакъв диалог, вкарвам страст и (поне се опитвам) патос и какво ли още не. Така и повечето хора тука. Всеки задава въпроси, очаква отговори, прави контрибуции и става готино.
И после си ти и компания - ние казваме че света е така и че има квантилиони доказателства, но и пръстите да ни трошите няма да можем да измъдрим повече от едно-две, явно грешни неща и ще се покетрим на платформа от която ще бием по хората родени с хомосексуалност, по другорелигиозните, по нерелигиозните, по учените и най - вече по каквито аргументи ни дадете, като игнорираме 99% от въпросите които уж искаме да ни задавате, ще се пъчим като декоративни петлета в кочина и ще сме искренно изумени когато видим че вие не се избивате като диви зверове да ни лапате пишките и да се греете от мъдростта ни.
The Bird of Hermes
Тихо че пак ще вземе да превърти и да се изнесе от темата во веки веков
The Bird of Hermes
Днес ще ходя на театър! Видяхте ли, че и аз съм интелигентен, ай сиктир.![]()
Имаше една пиеса "Укротяване на опърничевата" и веднага гандалф ми изникна в ума, не знам, защо.
Ей гандалф, решил съм да си пусна, леко мустаче, като тебе, кво ше кажеш.
Последно редактирано от evropeiski : 12-13-2011 на 15:14
>mfw гейския всъщност не е саркастичен
The Bird of Hermes
хахахаха, отговор в типичния му стил. Гандалф вече чувствам в тебе някакво смирение или може би е смущение в уредите.
Ами ти по-някога отговаряш умно, по някого не чак толко умно, по някога отговаряш забавно, по-някога отговаряш банално или наивно. Не мога да определя какъв ти е стила и ти какъв си с точност. Ти си някой средно интелигентен човек. Малко сприхав, но и едновременно забавен.
Но определено си средно интелигентен, даааа, определено.
С изключение на това че съм забавен позна *yawn* сега какво?
The Bird of Hermes
баба ми казва, че когато кажеш на някого, че е средно интелигентен и той се обиди, значи нещо не е наред. А Баба е мъдър човек. Била е партизанин.
Последно редактирано от evropeiski : 12-13-2011 на 15:55
Mии... ок?
The Bird of Hermes