.
Отговор в тема
Страница 2 от 87 ПървиПърви 1234561252 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 2160
    Мега фен Аватара на koshtramba
    Боже, колко сектантско, чак гнус ме хвана.
    Прекалено насериозно вземаш нещата. Вместо да тормозиш иначе крехкото си съзнание, защо просто не преподредиш малко мислите в главата си, било то с някое интересно четиво (не Библията, по дяволите!), или релаксирайки на креслото с добър плейлист. Чувстваш ли Бог, докато слушаш музиката? Не. Чувстваш само себе си, чувстваш температурата около теб, чувстваш ударите на сърцето си, вдишванията и издишванията. А и не забравяй, че сърцето е просто орган!
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

................
    Последно редактирано от cvetemoe : 12-08-2011 на 11:13
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Мега фен Аватара на Concussion
    Е да вярвам, да вярвам, в какво да вярвам? В някакъв бог ли, в какво? Аз вярвам, но в някакви мои си, лични неща, различни от каквато и да било религия. А ти не си ли малко нахалничък с тези въпроси, които постоянно ги задаваш? Това са си интимни неща, к'во ми раздаваш чалъми тука...

Голям фен Аватара на error92
    Град
    Варна
    А какво им пречи да не вярват ? :/

........................
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

^ Какво видях ли ? Видях разбиранията ти за света. А те са неистово имагинерни, прекалено! Мисля, че трябва да се приземиш малко, в противен случай много ще те боли в този живот. А Как да се откъсна от този свят, като той е в неразривна връзка с мен? Той ми взаимодейства. И точно защото ми взаимодейства ми е толкова интересен. А не някаква книга, написана за 2 денононощия от Константин 4ти, за да потуши размириците. Хубаво е това, което казваш, да опиташ да се отдалечиш от злобата, използвачеството на дребно и егоизма. Но мога да го сторя и без Бог. Само чрез менталната ми сила. Но след като го направя, отново се връщам в реалността, която бълва всички тези хуманни недостатъци отново. И тогава какъв е смисълът от Бог?
    Последно редактирано от koshtramba : 12-08-2011 на 10:41
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

..............................

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Сърцето е това

Метафорите са хубаво, но нефункционално нещо. Не ги използвай в аргументацията си. А "сърцето ми", чуството ми за справедливост и емпатия крещи че богът от абрахамската митология е отвратително, долно чудовище.

Дори да имах доказателства за съществуването му никога не бих бил способен да изпитвам някакви приятни чуства към него.

В крайна сметка говорим за някой който избива два милиона и половина души. Ужасяваща, гротескна, черна постъпка, която е увеличена многократно от това че е е по време когато човешката популация е била значително по-малка от сегашната на малка, незначителна България, да не говорим и за всичките напълно невинни животни и унищожени растения.

Ненапразно ранните, истински, оригинални християни са гледали на него като на демон. ТОЙ е бил оригиналният дявол и има доста логика в това.

Ако твоето "сърце" може да разпознае този, по свои думи, гневен, отмъстителен, ревнив и явно инкомпетен психопат то единствената причина е че се самозалъгваш, понеже ти се иска да имаш някаква добра фигура в живота си.

Аз мога ли да си пусна косата дълга и да си вържа опашка?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

А всичко свързано с душата е профанно, а профанноста е заблуда на човека.

gandalfepi4, изумена съм как може да имаш толкова кристално ясна и точна мисъл, да си толкова начетен (а това личи от постовете ти), и да имаш толкова много пунктуационни пропуски.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-08-2011 на 11:02
    Пази моториста !!!

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от cvetemoe Виж мнението
    Когато поставяш вярата в себе си пред вярата в Бога. Тогава това също е идолопоклонство, ти поставяш божеството Азът (т.е. гордостта ) пред Истинския Бог.
    Да, когато си християнин (примерно), тоест, когато принадлежиш към дадена религия. Но, когато не принадлежиш към такава, защо да не вярваш в себе си?

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Ок, вие си знаете!

Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Еми точно-всеки си знае сам за себе си и няма нужда, от някой, който да му налага мисленето си по въпроса.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Аз съм си поставила мисия в живота. Никога да не чета "Библията". Яко, нали ?
    Пази моториста !!!

^
    ^
    Но не това е важното. Нали знаеш за какво говоря?

Важното е че и ти знаеш.

Много добре знаеш, че персонажът в библията е подобен на Нуган от Тери Пратчет.

По-рано питах - какво лошо има в това да си пусна коса до раменете примерно и да си я нося на опашка?

Отговори ми. Искам да знам, понеже за твоят бог това е отвратително. Нещо което ще ме посрами.

Питам те как. Защо, каква е логиката на такова глупаво изказване, което сякаш е взето директно от устата на селския сърдит дядка?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Gandalfepi4, как ще не е важно това? Напротив, ето, виж, на мен ми направи неприятно впечатление. Това срива автиритета ти, най-малкото.

Cvetemoe пак се разсърди и си изтри постовете.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-08-2011 на 11:14
    Пази моториста !!!

Мега фен Аватара на Blab
    защото с/у маса не се върви;
    интересно е, че точно в този раздел са се събрали толкова бездушни(мога и по-поетична дума да използвам, но няма да се разбере; ) хора. не че се изненадвам, не, просто факт, който заслужава да му се отдели внимание.
    със здраве и умната:Д
    Последно редактирано от Blab : 12-08-2011 на 11:24 Причина: автоматични емотикони;

Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    По-рано питах - какво лошо има в това да си пусна коса до раменете примерно и да си я нося на опашка?

Отговори ми. Искам да знам, понеже за твоят бог това е отвратително. Нещо което ще ме посрами.

Питам те как. Защо, каква е логиката на такова глупаво изказване, което сякаш е взето директно от устата на селския сърдит дядка?
    Според мен, може би за да предпази хората от това мъже да посягат на мъже сексуално, защото дългата коса все пак малко предразполага. Може ида има и друга причина.

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    защото с/у маса не се върви;
    интересно е, че точно в този раздел са се събрали толкова бездушни...
    Извинявай, това че не вярваме, означава, че сме бездушни или ?!
    Пази моториста !!!

Град
    Тогава защо Христос е бил с дълга коса? Нима намекваш, че е бил хомосексуалист?

Глупациии, той е бил на расти !
    Пази моториста !!!

^
    ^
    не, не намеквам, просто казвам че дългата коса предразполага. Според мен не се знае Христос точно с каква коса и бил. Питай някой свещеник или богослов и ще ти отговори на въпроса.

^ Мисля че "Ако видиш някой да го пъха в гъза на друг го убий с камъни" е малко по-добре.

Но дори и да е така - КАКВО ТОЛКОВА?

Какво ще ми стане ако си пъхна пишката в задника на някой дългокосмест мъж?

Кажи ми, тръпна в очакване, каква космическа катастрофа ще се случи ако се треснем с някой а?

Вселената е 318 октодецилиона (57 нули) по-голяма от планетата ни, може би повече дори.

Но НЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!

Ако Пенчо изгъзи Гелето това всичко отива по дяволите.

Я се стресни малко. Много добре знаеш че това са глупости. Не мисля че някой който е създал всичко от най-малкото до най-голямото

http://www.primaxstudio.com/stuff/sc...niverse-v1.swf

да е толкова тотално ужасен да не би генетиката, която сам е създал, на двама души да доведе до взаимен израз на любов зад затворени врати, че да заповяда не само да ги убиват, но и някой да не си пусне дълга коса защото според теб било много хомо.

Кажи го на Самсон. Бог лично му е дал дълга коса.

OHH NOEZ TEH PARADOX IZ HAPPNZ AGAINzzz̫͈̯̺̠̰̼̦̖̯͈̺̯̗̥̼̫̝͇z͇ ͕͎͈z̙̱͚̝̤͖̺̹̰̘̬͖͈͙͉̖

The Bird of Hermes

Сега прочетох, че Исус Христос се изобразява с дълга коса и брада, тъй като до Главата на обреклите се на Служение Богу според Писанието не трябва да се допира бръснач. Може би да не носят дълга коса е само за миряни, но не и за монаси.

A може би ти си идиот който с опитва да рационализира нещо, което e напълно безумно и кретеноидно но му се ще да не е така.

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Кажи го на Самсон. Бог лично му е дал дълга коса.
    До колкото знам това за косата е в новия завет, а не в стария. Самсон е от стария завет, преди идването на Христос.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си