- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Aтеист / Антитеист
Aтеист/ Антитеист
Aте/ Антите
A/ Анти
А =/= Анти
Способен ли си да четеш? Аз ли разбирам какво се опитваш да изразиш с практически нищо?
EDIT: И пак си промени мнението, и пак допускайки същата грешка. Това е то. Ти си кретен. Няма какво да се обсъжда повече. Ти болезнено явно искаш аз да бъда нещо, което не съм.
"...(не сме убедени че има бог) с АНТИтеисти (убедени сме че НЯМА бог)..."
Щом можеш да "видиш" това, което ти уядисва, но не можеш да прочетеш предходната част от изречението какво трябва да си говорим? Човек чете по 6 думи едновременно, почти толкова е и разстоянитето между двете "сме"-та, но ти се правиш че не съществува.
Дори и да беше само едно сме, това че ДИРЕКТНО КАЗВАМ какви са ми убежденията трябва ясно да покаже че това или е някаква грешка, или съм се изразил метафорично.
Но не. Ти си знаеш какво искаш да бъда и аз ЩЕ бъда това в твоите очи и нищо друго.
Ако напиша "Според някои вегани съм убиец понеже съм ял месо" ти ще прочетеш "Аз съм осъден психопат, масов убиец". Доказа че така разсъждаваш за други неща, сега и за това.
И после АЗ съм бил кон с капаци. Плюнка жалка. Да направиш грешка веднъж ок, нормално е. Но това кратко изречение колко пъти е трябвало да го прочетеш до сега, да пейстнеш от него...
Ти си просто глупак. Мисловен мастурбатор.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-15-2011 на 15:32
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
атеист и антитеист се срещнали и започнали да спорят за идеите си: "ааааа ама ние няма за какво да спорим, баси айде да си ходим".
когато човек е убеден че има Бог, се нарича вяра
Когато не е убеден, че има Бог се нарича маловерие
Когато е убеден, че няма Бог се нарича атеизъм
атеѝзъм - Отрицание на съществуването на бог; безбожие, Аз съм си бог.
Казах ти пределно ясно какво вярвам, казах ти и че е каша с речниковите дефиниции. Тъй като мисловния ти процес може да бъде изразен с изумителна акуратност по следния начин:
и ти си разкъса ректума, за да потвърдиш за пореден път че просто ще се хващаш като удавник за еректирала пишка за всяко зрънце мисрепрезентация за мен, колкото и тривиално да е то, аз нямам какво повече да правя.
Сигурен съм че другите юзъри във форума за разлика от теб не са с aнанцефалия и поне ще ти се посмеят едно хубаво, а аз нямам как да те спася от идиотщината ти, та те оставям да тънеш в блатото на собствената ти глупост и простотия.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
а какво е да си атеист и иррелигиозен
а - представка. В състава на думи за посочване на отсъствие или за отричане на това, което се назовава с мотивиращата дума - асиметрия, атеизъм.
Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 16:10
http://www.youtube.com/user/philhell...14/r6w2M50_Xdk
Казано по-добре от мен. И отново, казах ти конкретно в какво вярвам. Не се филмирай прекалено много в дефиниции - първите хора наречени атеисти са се назовавали християни. Не бъди клоун
The Bird of Hermes
ако е атеист т.е. безбожник не може да е християнин, каквото и ще да казва.
Хаха, чак сега разбрах какво се опита да артикулираш с безумното си становище
Не чукча такъв, помак. ОТНОВО не разбра нищичко:
The term atheism originated from the Greek ἄθεος (atheos), meaning "without god", which was applied with a negative connotation to those thought to reject the gods worshipped by the larger society. With the spread of freethought, skeptical inquiry, and subsequent increase in criticism of religion, application of the term narrowed in scope. The first individuals to identify themselves as "atheist" appeared in the 18th century.
Преди хиляда години оригиналната дума се е използвала както нашето "безбожник" - неморален, див, езичник, опасен. Ей такива работи. Толкова си глупавичък, глупавичък, глупавичък![]()
The Bird of Hermes
LOL ? ........The first individuals to identify themselves as "atheist" appeared in the 18th century.
^
![]()
Иначе на твоите коментари им липсваха аргументи или поне някакво обяснение, защо мислиш така, но няма проблем, най-често вярващите не си правят труда.
Няма смисъл да си губя времето за да търся доказателства към тезата си. Не ми се изписват 3 страници. Аз вече обясних нещо в първия си коментар. Няколко пъти вече казвам, че не ми пука кой в какво вярва, може да продължва да го прави. А, ти Европейски престани да се заяждаш с хората, които не споделят твоите възгледи.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
^ с гандалф сте страшна комбина, много поздрави да му пратиш
Мисля че идеята му беше просто да махне коментара и да остави само hyperlinka (а ла аз), но нещо се е объркало.
ПС Спрямо изказването ти че атеист е невъзможно да бъде убеден в съществуването на някакво божество историята е доказала, че не си права. Аз лично и на двамата тукашни теисти съм им давал карт бланш да ме индоктринират както желаят за известно време. Не успяха, вярно, но при тях се изчерпваше с "Ми насилвай се, преструвай се" от едната страна и "Ми не знам, говори с някой друг" от другата и предполагам е доста лесно да си представиш защо не направих 180° в позицията си.
The Bird of Hermes
^ какво пък със се заял, те като има кажеш, че са комбина с гандалф за тях това е комплимент и се кефят, споко. Ама и донякъде си права де.
dreamwalker коментарите ти са си много готини, махни ги кво ти говорят.
Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 19:53
^
Учудвам се, че Гандалф толкова време се занимава да ти обяснява разни неща. На мен ми се виждаш безнадежден случай.
Dreamwalker, очаквах да кажеш нещо такова, както и да е.
Абсолютно,
безнадежден случай, че съм вярващ ли - ами благодаря.
А и аз гандалф нищо не съм го молил да ми обяснява. Той го прави на свободна практика
Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 20:14
Не, безнадежден случай по отношение на комуникирането ти. Да се говори с теб е горе-долу така:
И нямаше да е никакъв проблем ако беше като нпп. Разликата е че ти си абсолютно неспособен да не осереш някоя тема и през пет минути да вкарваш (често обидни, mind you) глупости и генерализации от които ни (най-много "ми") избушват нервите.
The Bird of Hermes
Би било доста хубаво да придружаваш цитати с нещо повече от няколко точки. Знам ли, може и дори да вземем да разберем какво послание се опитваш да предадеш, при това по начин който в сравнение с твоя не прави пияница в алкохолен делириум който блее на улицата докато уринира в гащите си да изглежда като римски оратор в снежни одежди и с горда осанка, чиято многословна реч кара множеството да става на крака и ликува в див екстаз.
The Bird of Hermes
Приятел вече не си ми дразнител.
Бог да те благослови.
Благодаря ти за удоволствието, което ми достави да комуникирам с теб. Беше ми интересно.
Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 21:21
Добре, до след десет минути, или колкото ти трябва този път за да ти изгърми бушона и да започнеш да се правиш на прасе
The Bird of Hermes