.
Отговор в тема
Страница 27 от 87 ПървиПърви ... 172324252627282930313777 ... ПоследнаПърви
Резултати от 651 до 675 от общо 2160
    Повече от фен Аватара на evropeiski
    сега, докато е жив, човек има нужда от ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ
    след смъртта ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА отпадат, защото човек ще види Бога и тогава остава само ЛЮБОВТА.

понимаешь

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    сега, докато е жив, човек има нужда от ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ
    след смъртта ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА отпадат, защото човек ще види Бога и тогава остава само ЛЮБОВТА.

понимаешь
    ако си мислиш че всеки човек, който не е вярващ е грешник, тогава знай че с такъв верчески начин на мислене ти си просто един от милионите досегашни масови човекоубийци т.е. неправедни вярващи

"Всеки(т.е. всеки духовник/вярващ), който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот." 1 Йоаново 3: 15

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ олелее...
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

добри дела без вяра са безполезни (т.е. не спасяват)
    вяра без дела и покаяние е мъртва.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-21-2011 на 12:41

Мега фен
    добри дела без вяра са безполезни (т.е. не спасяват)
    и какво те кара да мислиш това?!, я виж какво пише тук:

"Исус каза: Някой си човек слизаше от Ерусалим в Ерихон; и налетя на разбойници, които го съблякоха и нараниха и отидоха си, като го оставиха полумъртъв. А случайно някой си свещеник слизаше по път, и, като го видя, замина си от срещната страна. Също и един левит(т.е. друг вид верчески/духовен божий служител), като стигна на това място и го видя, замина си от срещната страна. Но един самарянин(комент.: по принцип в онези времена (по времето на Исус) самаряните са били невярващи), като пътуваше дойде на мястото дето беше той, и като го видя, смили се, приближи се и превърза раните му, като изливаше на тях масло и вино. После го качи на собственото си добиче, закара го в една гостилница и се погрижи за него. И на следния ден извади два динара и ги даде на гостилничаря и рече: Погрижи се за него; и каквото повече иждивиш, на връщане аз ще ти заплатя. Кой от тия трима ти се вижда да се е показал ближен на изпадналия всред разбойниците? Той рече: Онзи, който му показа милост. Исус му каза: Иди и ти прави също така." Лука 10: 30-37

както можеш да видаш и от притчата на Исус, човек може да спасява дори и ако е невярващ

вяра без дела и покаяние е мъртва.
    след като Бог е Любов, какви мислиш тогава че са делата в правилната вярата?!, може ли да са лоши/зли?!, особенно след като е писано: "Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона." Римляни 13: 10

А аз къде в предишните си мнения съм ти казал, че не трябва любов. Казвам, че проява на любов, която не произлиза от вяра в Бога е безполезна и с нея не може да се угоди на Бог.

Ама ок, опитах се да те посъветвам, ти не възприемаш - ами добре.

Стига сме правили сеир на "сандукан4 с двата ножа и рибата". хи-хи

Мега фен
    А аз къде в предишните си мнения съм ти казал, че не трябва любов. Казвам, че проява на любов, която не произлиза от вяра в Бога е безполезна и с нея не може да се угоди на Бог.

Ама ок, опитах се да те посъветвам, ти не възприемаш - ами добре.

Стига сме правили сеир на "сандукан4 с двата ножа и рибата". хи-хи
    не любовта без вяра е безполезна, но именно вярата без любов е безполезната - това пише в цялата тази Библия, защото ако лекарите/хирурзите, които макар и да са невярващи спасяват милиони човешки животи всяка година, то в същото време духовниците/вярващите от суетните религии/вероизповедания не спасяват нито един както трябва

^
    ^
    Брей бе гейски, тоя бог като някаква кучка бре. Няма угодия, даваш му това което иска, а той се муси. Баси курвето описваш. Да не си в грешка нещо?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

^
    ^
    аз по-нагоре какво ти бях написал (ама не четеш):
    добри дела (включително любовта) без вяра са безполезни
    вяра без добри дела (включително любовта) е безполезна.

а ти ми казваш че добри дела (любов) без вяра и всичко е наред. Ами твоя си работа.
    Казахме си и двамата позициите.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-21-2011 на 14:18

^
    ^
    "сандукан4 с двата ножа", ти си преценяш, чети добре и сам можеш да си направиш изводи за въпроса ти.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-21-2011 на 14:15

Добре, прочетох отново и си направих извод

The Bird of Hermes

^ брей, как този път не ме напсува, не знам.

Мега фен Аватара на Concussion
    "сандукан4 с двата ножа"

Мега фен
    ^
    ^
    аз по-нагоре какво ти бях написал (ама не четеш):
    добри дела (включително любовта) без вяра са безполезни
    вяра без добри дела (включително любовта) е безполезна.

а ти ми казваш че добри дела (любов) без вяра и всичко е наред. Ами твоя си работа.
    Казахме си и двамата позициите.
    е как може добрите дела(любовта) без вяра да са напълно безполезни?!, а нима лошите дела са полезните?!, досега стотици милиони духовници/вярващи не можеха да спасяват, изцеляват, и възкресяват в сравнение с описаните в Библията Исус и исусови ученици, именно защото нямаха любов, но единствено действуваха чрез някаква вяра сякаш само за да отбележат присъствие, първо, ако ще се вярва, то в такъв случай вярата поне трябва да бъде правилната, но мнозина не внимаваха, и така вярата им се оказа безплодна, но колкото и да се внимава в това отношение, няма как вярата да даде съвършен "плод" когато не е основана на съвършенната любов, така че, да, вярата може да се окаже незаменимо помощно средство, но все пак може ли да бъде съвършенно положение, при което всичко да бъде наред само за вярващите но не и за невярващите?!, нима това е най-съвършенното, което е възможно в това отношение, след като таково нещо би било неправедно?!, иначе да, вярата си е вяра, но целта е Спасението за всички човеци/одушевени, а не просто кой вярва и кой не, както вече казахме в предишни отговори, това че определени хора не са лекари/хирурзи не ги прави грешни, но затова пък достатъчни са дори и малък процент от човечеството да работят като лекари/хирурзи за да се осигури медицинско обслужване за цялото човечество, така е и в вярата, ето защо когато Господът Исус Христос е бил тук на земята преди 2 хилядолетия, тогава Той е избрал само дванадесет преки наследници, иначе щеше да избере не само 12 но дори и 12 хиляди, но разбира се че е добре да има духовници, които да проповядват за правилната вяра и най-вече за това че не е добре да сме лоши но е добре да бъдем добри, така че, ти може би си мислиш че всеки човек е длъжен да стане/бъде духовник/духовен божий служител, и да спасява като Исус и неговите ученици, които са посочени в Библията, но такова нещо не е представено никъде в Писанието, при все това всеки достатъчно разумен човек може да се сети че такова нещо дори не е чак толкова важно, защото целта е да се осигури самото Спасение за всички, докато това да си играеме на вярващи е по-скоро удължаване на суетата, отколкото нейното прекратяване веднъж завинаги.....
    Последно редактирано от npp : 12-21-2011 на 15:58

Град
    Плевен
    Аз не вярвам и никой, никога няма да ме накара да повярвам в една тлъста лъжа(за мен). Не мисля да загубя живота си за да вярвам в един егоист. Чела съм Библията до някъде, но това просто си остава една измислица. Не вярвам в неща, който не съм видяла с очите си. И аз имам въпрос - Какво ти пречи да не вярваш? Да не би някой да те затвори или пък бог ще дойде с мини-хеликоптерчето си да те убие, зареди невярността ти? Е па няма да стане твоята. Лично за мен в каквото и да вярвам, вярвам до някъде или въобще не вярвам. А за любовта? Дори и да вярваш, кой ще знае, че го правиш? От където и да го погледнеш и любовта се изкарва материалистична. Както и всичко друго. Перфектни няма.

Мега фен
    правилната вяра може да спаси живота и здравето на мнозина и дори на всички, но никак не е правилно когато вярващите считат невярващите за грешници (само) заради тяхният статут на невярващи, освен че е един вид дискриминация, това дори е верческа/духовна неправда, грехът това е верческото/духовното беззаконие, но невярващите не вършат такова защото са невярващи

"А Духът изрично казва, че в послешните времена някои(т.е. някои духовници/вярващи) ще отстъпят от вярата(т.е. от правилната вяра в посока към погрешна), и ще слушат измамителни духове(т.е. и ще вярват в/на сатанински духове) и бесовски учения(т.е. и неправедни верчески/духовни учения), чрез лицемерието(т.е. чрез верческото/духовното беззаконие) на човеци(т.е. на духовници/вярващи), които лъжат, чиято съвест е прегоряла, които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват(т.е. които са верни на Доброто) и разбират истината. Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение(т.е. с Благост); понеже се освещава чрез Божието слово(т.е. от самият истински Господ Бог) и молитва(т.е. а също и чрез молитвите на истинските Светии). В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение, което си следвал до сега. А отхвърляй скверните(т.е. неправедните) и бабешките(т.е. и несъвършенните) басни(т.е. верчески/духовни предания) и обучавай себе си в благочестие(т.е. в съвършенната Божия Любов). Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. Това слово е вярно и заслужава приемане; понеже за това се трудим и се подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог(т.е. на истинският Господ Бог), Който е Спасител на всичките човеци, а най-вече на вярващите(т.е. като най-вече на онези, които са верни на Доброто). Това заръчвай и учи." 1 Тимотей 4: 1-11
    Последно редактирано от npp : 12-21-2011 на 20:33

европейски, искам да повярваш силно, че като си удариш главата 10 пъти в остър ръб ръба ще затъпее. И знаеш ли защо ще затъпее? Защото бог ти праща специална каска. Сега иди се кланяй пред парчето дърво на стената ти, после си удари главата силно в ръба на бюрото. И продължавай да удряш. Барем след 10тия път без богоизпратената каска ти дойде акъла.

Супер фен Аватара на HolyShit
    Цитирай Първоначално написано от vpowerrr Виж мнението
    европейски, искам да повярваш силно, че като си удариш главата 10 пъти в остър ръб ръба ще затъпее. И знаеш ли защо ще затъпее? Защото бог ти праща специална каска. Сега иди се кланяй пред парчето дърво на стената ти, после си удари главата силно в ръба на бюрото. И продължавай да удряш. Барем след 10тия път без богоизпратената каска ти дойде акъла.
    В превод:

vpowerrr:Бог не съществува.

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    "Исус каза: Някой си човек слизаше от Ерусалим в Ерихон; и налетя на разбойници, които го съблякоха и нараниха и отидоха си, като го оставиха полумъртъв. А случайно някой си свещеник слизаше по път, и, като го видя, замина си от срещната страна. Също и един левит(т.е. друг вид верчески/духовен божий служител), като стигна на това място и го видя, замина си от срещната страна. Но един самарянин(комент.: по принцип в онези времена (по времето на Исус) самаряните са били невярващи), като пътуваше дойде на мястото дето беше той, и като го видя, смили се, приближи се и превърза раните му, като изливаше на тях масло и вино. После го качи на собственото си добиче, закара го в една гостилница и се погрижи за него. И на следния ден извади два динара и ги даде на гостилничаря и рече: Погрижи се за него; и каквото повече иждивиш, на връщане аз ще ти заплатя. Кой от тия трима ти се вижда да се е показал ближен на изпадналия всред разбойниците? Той рече: Онзи, който му показа милост. Исус му каза: Иди и ти прави също така." Лука 10: 30-37

както можеш да видаш и от притчата на Исус, човек може да спасява дори и ако е невярващ
    Тук пак не тълкуваш правилно, а по скоро своеволно!
    Един законник е попитал Иисус - Кой е наш ближен?

"Но той, понеже искаше да оправдае себе си, рече на Исуса: А кой е моят ближен? В отговор Исус каза......"

Тогава Исус му казва тази притча и му показа, че наш ближен не означава само някой от църквата, към която принадлежим, а че наш ближен е всеки човек.

А ти тълкуваш притчата, че се спасявали неверници. Каква заблуда.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-22-2011 на 21:14

Мега фен
    Тук пак не тълкуваш правилно, а по скоро своеволно!
    Един законник е попитал Иисус - Кой е наш ближен?

"Но той, понеже искаше да оправдае себе си, рече на Исуса: А кой е моят ближен? В отговор Исус каза......"

Тогава Исус му казва тази притча и му показа, че наш ближен не означава само някой от църквата, към която принадлежим, а че наш ближен е всеки човек.

А ти тълкуваш притчата, че се спасявали неверници. Каква заблуда.
    а ако Божията Любов е Съвършенна и поради това Бог иска да спаси всички човеци, на теб какво ти е?!, защо трябва да се занимаваш с глупости, от които ползата не е за никой освен само за някой шантав ум но всъщност само за суетата?!, онзи, който вече отдавна е посочил/засвидетелствувал Любов към и Спасение за всички човеци/одушевени, ти защо сега се опитваш да го изкарваш че той все още въобще не е правил това?!, защо си мислиш че преди 2 хилядолетия всеки "самарянин" в израел задължително е бил вярващ, при положение че от Писанието съвсем ясно се вижда че по онова време "самаряните" са били невярващи, които дори съвсем основателно не са обичали човешката(сиреч, фарисейската) религия, поради което са се отцепвали в свои отделни от юдеите самобитни области, и са водили съвсем селски начин на живот?!

Притчата показва, че наши ближни са всички дори невярващите (самаряните), а не че невярващите се спасявали.

Бог е казал да имаме любов, но ако тази любов не се прави с цел да угодиш на Бог, а с някаква друга цел, то тогава тази любов е нищо.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-22-2011 на 23:23

Мега фен
    Притчата показва, че наши ближни са всички дори невярващите (самаряните), а не че невярващите се спасявали.
    след като си разбрал че всеки човек е наш ближен, тогава защо правеше онези фасони преди?!, а сега след като аз отново не съм отрекъл че Любовта и Спасенито трябва да бъдат към и за всеки човек и дори всички одушевени, но дори го изповядвам, тогава ти защо като че отново се опитваш да ме изкарваш че отричам тази Божия Истина?!

Бог е казал да имаме любов, но ако тази любов не се прави с цел да угодиш на Бог, а с някаква друга цел, то тогава тази любов е нищо. Без да вярваш в Бог, няма как да обичаш заради Него, а по скоро ще го правиш заради себе си или с друга цел.
    да, и Божията Воля е поне да не се причинява нещо лошо на човеците и че още по-добре е онези, които могат да правят добро на друг(-ги) човек(-ци) ако го правят, така че, Той иска поне да вижда че задълбочените/систематичните/професионалните вярващи не са лоши към някой от човеците/одушевените и че се опитват да ги спасяват, в Писанието пише че против правенето на добро няма закон

"А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон." Галатяни 5: 22-23

така че, защо да е небогоугодно или неправедно ако човек макар и да е невярващ (но) не причинява зло на ближния или дори му прави добро?!, и какво значи да обичаш заради Бог, след като самият Той няма нужда от помощ понеже винаги е напълно осигурен от само себе си, и когато по-скоро много неизлекувани и неспасени човеци/одушевени се нуждаят от помощ?!, на Него Му е достатъчно да види че духовниците/вярващите поне обичат останалите/другите човеци/одушевени но без да ги презират/мразят, и тогава Той веднага може много лесно да осигури всички необходими неща.....

"Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате." Матей 6: 8

и какво значи да обичаш заради Бог
    Ако не обичаш заради Бог, то това значи, че обичаш заради нещо друго и тогава това нещо става бог за тебе.

Аз съм до тук,
    ти явно си закоравял в заблудите си. Твоето учение е ЕРЕС.

Ерес е название, с което християнската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-22-2011 на 22:50

Мега фен
    Ако не обичаш заради Бог, то това значи, че обичаш заради нещо друго и тогава това нещо става бог за тебе.

Аз съм до тук,
    ти явно си закоравял в заблудите си. Твоето учение е ЕРЕС.
    че какво лошо прави онзи, който никак не се опитва да прецаква/ощетява човеците/одушевените, но който желае пълно Спасение/Осигуряване от истинският Господ Бог за всеки един от тях, в сравнение с онзи, който се противи на Избавянето/Спасението за тях?!, ето че в случая именно ти се противиш на Любовта/Доброто/Правдата след като наричаш ерес свидетелството от истинският Господ Бог макар и давано чрез някакъв човек, защото Той няма за цел да погубва хора/животни/души, но Целтта Му е единствено да ги спасява.....

"Човешкият Син не е дошъл да погуби човешки души(т.е. истинският Господ Бог никога не (идва за да) погубва човеци(-те)), но да спаси(т.е. но единствено (за да) ги Спасява)" Лука 9: 55

като наричаш ерес свидетелството от истинският Господ Бог
    какво свидетелство на "истинния" Бог бе, това си е някакво твое залутано свидетелство, което ти само си го наричаш свидетелство на "истинния" Бог. Седнал си човека у тях, чел Библията, ииии като почнал да си фантазира, своеволно да си тълкува и съчинява. Мазал, мазал, та чак се олял. После идва и казва - това е свидетелство на "истинния Бог".
    Това твоето може да е всичко, но не и свидетелство на Истинния Бог.
    Истинското свидетелство е в Православната Църква, където своеволни тълкувания на Светото писание, като твоето няма.

Как пък от толкова светци, които са тълкували писанието по един и същ начин, изведнъж се пръкна точно ТИ, та да ни кажеш свидетелството на Истинния Бог..............
    То и едно дете изучавало поне малко религия в училище и може да ти хване щуротиите.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-22-2011 на 23:30

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си